Update articol:

FNGCIMM: Peste 10.000 de IMM-uri au aplicat în Programul IMM Invest 2021 şi în subprogramul Agro IMM Invest

Un număr de 10.006 de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) au aplicat pentru a obţine garanţii în cadrul Programului IMM Invest 2021 şi subprogramului Agro IMM Invest, suma totală solicitată fiind de 12,7 miliarde de lei, informează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, din cele 10.006 de aplicări în platforma www.imminvest.ro, peste 8.200 de IMM-uri au aplicat pentru IMM Invest şi mai mult de 1.700 pentru Agro IMM Invest.

În cadrul programului IMM Invest – etapa 2021 au fost introduse noi categorii de beneficiari precum profesiile liberale, fermierii şi întreprinderile mici cu capitalizare de piaţa medie (întreprinderi care, împreună cu întreprinderile pe care le controlează şi întreprinderea/întreprinderile care are/au controlul direct sau indirect asupra lor, au între 250 şi 500 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală ce nu depăşeşte 100 de milioane euro sau al căror bilanţ anual nu depăşeşte 86 de milioane euro).

“FNGCIMM IFN SA a operaţionalizat primele cinci măsuri pentru mediul de afaceri din Programul de Guvernare. Acum este momentul ca întreprinzătorii care doresc să îşi dezvolte afacerile, să se înscrie în IMM Invest şi să se alăture celor peste 25.500 de IMM-uri participante în anul 2020 care au beneficiat de facilităţile pe care le oferă cel mai de succes program economic, lansat de Guvernul Romaniei. Având în vedere solicitările pe care le-am primit din toate domeniile de activitate şi din toate sectoarele economice, în ediţia din acest an, am extins categoriile de beneficiari eligibili, prin includerea întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţa medie, a fermierilor, a profesioniştilor şi a formelor de organizare a profesiilor liberale, care pot accesa acum credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru, beneficiind de granturi pentru plata dobânzilor şi a comisioanelor de risc şi garantare”, a declarat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

Acesta a aminitit şi de măsurile implementate de FNGCIMM în cadrul Programului de Guvernare: IMM Invest – accesul la capital financiar cu un plafon de garantare de 14 miliarde lei, AgroIMM Invest – accesul fermierilor la capital financiar cu un plafon de garantare un miliard lei, IMM Factor – schema de garantare de stat a creditului comercial plafon de garantare un miliard lei, IMM Leasing – accesul la leasing financiar, cu un plafon de garantare de două miliarde lei, Noua Casă – plafon de garantare 1,5 miliarde lei şi OUG 37 amânarea ratelor, precum şi înfiinţarea Fondului de capital de risc pentru rezilienţa economică.

“FNGCIMM a semnat actele adiţionale la convenţiile de garantare cu băncile partenere în Programul IMM Invest ediţia 2021, iar platforma pe care întreprinzătorii se pot înscrie pentru a accesa Programul IMM Invest şi subprogramul Agro IMM Invest – https://www.imminvest.ro/ este deschisă pentru înscrieri. Întreprinzătorii pot consulta starea propriei solicitări accesând site-ul FNGCIMM – https://www.fngcimm.ro/informatii-solicitari-garantii-imm. Aplicaţia web-plafon care oferă platformă comună prin care se derulează procesul de verificare a documentaţiei aferente solicitărilor de garantare între FNGCIMM şi bănci este operaţională şi digitalizată, ceea ce permite asigurarea unui flux rapid de analiză şi aprobare a solicitărilor de finanţare garantata. Un număr record de 10.006 IMM-uri s-au înscris deja pe platforma www.imminvest.ro, din care peste 8.200 IMM-uri au aplicat pentru IMM Invest, iar peste 1.700 IMM-uri au aplicat pentru Agro IMM Invest. Suma totală solicitată de către cele 10.006 companii este de 12,7 miliarde lei”, notează instituţia, în comunicatul citat.

Beneficiarii pot selecta una dintre cele 22 de bănci participante în cadrul Programului IMM Invest: Banca Transilvania, BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank, BRD- Groupe Societe Generale, Unicredit Bank, Alpha Bank, Intesa Sanpaolo România, Exim Bank, OTP Bank, Banca Românească, ING Bank, First Bank, Credit Agricole Bank, Patria Bank, Libra Internet Bank, Porsche Bank, Procredit Bank, Vista Bank, Idea Bank, Garanti Bank şi Techventures Bank.

De asemenea, în cadrul schemei de ajutor de stat asociate Programului IMM Invest şi a subprogramului Agro IMM Invest, ajutorul de stat acoperă plata dobânzii datorate de către beneficiarii programului/subprogramului pe o perioadă de opt luni de la data acordării creditului, fără a se depăşi data de 30 iunie 2022, precum şi valoarea integrală a comisionului de administrare şi a comisionului de risc datorat pe întreaga durată de derulare a creditului garantat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator. Instituţia colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare