Update articol:

 Forumul „Conectare pentru prosperitate”: Tehnologiile digitale și colaborarea globală – esențiale în redresarea economică globală

Ryan Ding: Digitalizarea industrială va deveni o piaţă uriaşă, însă dezvoltarea infrastructurii digitale variază semnificativ în funcţie de industrie. Ryan Ding: Digitalizarea industrială va deveni o piaţă uriaşă, însă dezvoltarea infrastructurii digitale variază semnificativ în funcţie de industrie.

Redresarea economică globală este în creștere, o dată cu o mai bună aplicare a măsurilor de control al pandemiei, dar, în plus,  sunt necesare reduceri ale emisiilor, mai multe locuri de muncă și mai multe inițiative pentru facilitarea prosperității cu scopul atingerii Obiectivelore ONU de dezvoltare durabilă (ODD) pentru 2030 și obiectivelor pe termen lung ale Acordului de la Paris, potrivit participanţilor de la  forumul „Conectare pentru prosperitate”. În plus, mai mulți vorbitori au identificat tehnologiile digitale și colaborarea globală ca fiind esențiale în acest proces.

Miniștri guvernamentali din mai multe țări s-au adunat ieri la forumul Connected for Shared Prosperity găzduit de Huawei, GSMA, Centrul pentru Studii Economice de Mediu de la Universitatea Fudan și publicația The Paper, cu sprijinul UNESCO, ca parte a echipei ce dă startul MWC Shanghai 2021, care se desfășoară în perioada 23 – 25 februarie în Shanghai, China.  Peste 1.000 de invitați din peste 50 de țări au participat la forum, fie online, fie la fața locului, iar discuțiile au fost transmise în direct în opt limbi. Participanții au fost de acord că tehnologiile digitale au devenit baza dezvoltării durabile și  că acestea vor aduce beneficii unui număr mai mare de  oameni, în multiple moduri.

Ministrul spaniol al industriei, comerțului și turismului, María Reyes Maroto, ministrul portughez al infrastructurii și locuințelor, Pedro Nuno Santos, ministrul maghiar al inovației și tehnologiei, László Palkovics, ministrul malaysian al comunicațiilor și multimedia Dato’ Saifuddin bin Abdullah, și secretarul general thailandez al Comisiei Naționale pentru Economie și Societate Digitală, Vunnaporn Devahastin, au luat cuvântul la eveniment.

Vicepreședintele senior Huawei și directorul consiliului de administrație Catherine Chen a susținut, de asemenea, un discurs în cadrul forumului. Catherine Chen a întărit convingerea Huawei că obiectivul final al tehnologiei este de a aduce beneficii tuturor oamenilor și că tehnologiile digitale pot facilita atingerea ODD-urilor ONU. Ea a cerut întreprinderilor să ia măsuri ferme pentru a utiliza tehnologia pentru a crea mai multă valoare pentru întreaga lume.

Huawei militează de mult timp pentru progresul tehnologic. În 2020, Huawei a reciclat peste 4.500 de tone de deșeuri electronice prin intermediul mai multor inițiative, inclusiv o reducere a materialelor plastice în ambalajul telefonului (1,8 milioane de pungi de cumpărături din plastic economisite la 10 milioane de telefoane) și o reducere de 148 de milioane de tone de emisii de CO2 prin implementarea soluției FusionSolar în peste 60 de țări și regiuni (echivalent cu plantarea a peste 200 de milioane de copaci). Huawei a contribuit, de asemenea, la construirea celei mai mari centrale fotovoltaice agricole din lume și a centralelor fotovoltaice pentru pescuit în Ningxia și, respectiv, în Shandong, ambele contribuind semnificativ la eforturile locale de protecție a mediului.

„Asigurarea unei educații incluzive și echitabile de calitate și promovarea oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții pentru toți” a fost, de asemenea, stabilit ca fiind unul dintre ODD-urile ONU. La sfârșitul anului 2020, programele Huawei de conectare a școlilor TECH4ALL și DigiTruck au fost aduse în peste 200 de școli, iar de avantajele acestui demers au beneficiat peste 60.000 de profesori și elevi. Într-un program conex, Huawei colaborează, de asemenea, cu UNESCO pentru un program de școli deschise pe o durată de trei ani în Egipt, Etiopia și Ghana, care va ajuta școlile să îmbunătățească abilitățile digitale și să susțină educația online.

Stefania Giannini, directorul general adjunct pentru educație al UNESCO, a afirmat că tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC) joacă un rol crucial în asigurarea continuității educaționale, creșterea nivelului de educație și furnizarea de soluții de învățare pe tot parcursul vieții prin intermediul site-urilor interactive, bibliotecilor online și cursurilor video.

Directorul Centrului pentru Studii Economice de Mediu al Universității Fudan, Li Zhiqing: „China face presiuni pentru o transformare ecologică cuprinzătoare a dezvoltării sociale și economice, iar maximul emisiilor de carbon și realizarea neutralității carbonului sunt prioritatea principală a acestei transformări.

Unul dintre participanți, Siddharth Chatterjee, noul coordonator rezident al ONU în China, a declarat: „Tehnologia digitală ne poate ajuta să reconstruim mai repede și, mai important, să accelerăm transformarea către un viitor cu emisii reduse de carbon … Provocările globale necesită un răspuns global. Trebuie să regândim modul în care business-urile investesc eforturi și modul în care funcționează. Trebuie să folosim tehnologia pentru binele social. Trebuie să creăm politici și practici pentru a accelera obiectivele de dezvoltare durabilă.”

Deputatul Parlamentului European Frances Fitzgerald a mai menționat că, odată cu lansarea rețelelor fără fir 5G, lumea se află în pragul următoarei revoluții. 5G are potențialul de a avea un impact pozitiv asupra vieții și bunăstării oamenilor în domenii precum sănătatea, educația și producția de alimente, iar tehnologiile digitale vor facilita obiectivele de dezvoltare durabilă.

Directorul general al GSMA Mats Granryd a spus: „În 2016, industria de telefonie mobilă a fost prima care s-a angajat pe deplin în favoarea celor 17 ODD. Și de atunci am lucrat de fiecare dată, contribuind la fiecare dintre cele 17 obiective, inclusiv la acțiuni climatice, incluziunea digitală și sustenabilitatea.”

Zhang Wenhong, directorul Departamentului de Boli Infecțioase al Spitalului Huashan al Universității Fudan, a vorbit, de asemenea, despre necesitatea de a sprijini în continuare dezvoltarea în mod nestingherit, citând modul în care atât unitatea socială, cât și progresele în știință și tehnologie sunt critice în combaterea epidemiilor. El a continuat spunând că actuala pandemie a subliniat doar cât de urgent trebuie să abordăm problemele de dezvoltare care duc la distrugerea mediului.

Directorul Centrului pentru Studii Economice de Mediu al Universității Fudan, Li Zhiqing, a concluzionat: „China face presiuni pentru o transformare ecologică cuprinzătoare a dezvoltării sociale și economice, iar maximul emisiilor de carbon și realizarea neutralității carbonului sunt prioritatea principală a acestei transformări. Ar trebui să încurajăm inovația în discipline precum economia, finanțele și mediul ecologic care acoperă artele liberale și ingineria, astfel încât să umple golul de talent necesar dezvoltării durabile în viitor.”

Huawei lansează soluţia 5GtoB

Ryan Ding, Director executiv Huawei şi Preşedinte Carrier Business Group, a susţinut un discurs inaugural la evenimentul „5G Brings New Value“ organizat de Huawei în cadrul Mobile World Congress (MWC) Shanghai 2021, unde a anunţat lansarea oficială a noii soluţii Huawei 5GtoB. În discursul său, Ding a vorbit despre direcţiile de dezvoltare, profiturile şi oportunităţile de digitalizare oferite de tehnologia 5G.

Ryan Ding a spus: “Tehnologia 5G a avut mai mult succes decât ne-am aşteptat, iar operatorii se aşteaptă deja la un profit în urma primului val de implementare a acestei tehnologii. Baza de utilizatori 5G şi numărul dispozitivelor 5G cu uz comercial au explodat din 2019. Până la finalul anului 2020, au fost lansate 380 de dispozitive 5G, de opt ori mai multe decât cu un an înainte. Baza de utilizatori mobili 5G a atins 220 de milioane, iar conexiunile casnice wireless în bandă largă 5G au ajuns la 1,05 milioane, înregistrând o creştere de 17, respectiv 21 de ori faţă de anul precedent. Ding afirmă că aceste numere se vor tripla în 2021.

Preţurile telefoanelor 5G înregistrează o scădere rapidă. Deja există pe piaţă mai multe unităţi cu preţ sub 150 de USD şi aproximativ 30 de modele de telefon din game middle sau low-end cu preţ sub 300 de USD. Conform dlui Ding, ecosistemul de telefoane mobile 5G va ajunge la maturitatea celui de telefoane 4G în aproximativ doi ani, pe măsură ce reţeaua este implementată, iar baza de utilizatori continuă să crească.

În pieţele care au instalat primele tehnologia 5G, operatorii au început deja să aibă profit. În China şi Coreea de Sud, venitul operatorilor a continuat să crească, în timp ce baza de utilizatori 5G a crescut mai repede decât în alte ţări. Operatorul finlandez DNA şi operatorul saudit Zain au obţinut, de asemenea, rezultate financiare deosebite în primele faze ale implementării tehnologiei 5G”.

Digitalizarea industrială va deveni o piaţă uriaşă, însă dezvoltarea infrastructurii digitale variază semnificativ în funcţie de industrie.

Ryan Ding a anunţat lansarea oficială a soluţiei Huawei 5GtoB, creată pentru a genera valoare nouă pentru fiecare jucător din industrie: “Pornind de la experienţa sa în ceea ce priveşte conectivitatea, informatica şi digitalizarea, Huawei a colaborat cu operatorii şi alţi parteneri din industrie pentru a dezvolta o soluţie completă care să acopere vânzările, operaţiunile şi serviciile, şi anume soluţia 5GtoB. Această soluţie va simplifica tranzacţiile pentru utilizatorii comerciali, îi va ajuta pe operatori să monetizeze şi să obţină profit cu ajutorul reţelelor şi le va permite partenerilor să aducă inovaţii mai eficiente, creând valoare nouă pentru fiecare jucător implicat.

Soluţia Huawei 5GtoB Solution are patru părţi: 5GtoB Network, 5GtoB NaaS, 5GtoB App Engine şi 5GtoB Marketplace. 5GtoB Network va reprezenta infrastructura soluţiei 5G, iar Huawei îşi va dezvolta capacitatea de a oferi servicii 5GtoB pe bază de scenariu, inclusiv planificare, construcţie, întreţinere şi optimizare de reţea.

Cu 5GtoB NaaS, capacităţile de reţea pot fi organizate şi prezentate în oferte înainte de lansare, astfel încât utilizatorilor comerciali şi dezvoltatorilor de aplicaţii să le fie mai uşor să folosească reţelele 5G, iar utilizatorii comerciali să poată gestiona singuri reţelele campus 5G.

5GtoB App Engine este un centru inovator de aplicaţii unde dezvoltatorii de aplicaţii şi integratorii de sisteme pot accesa capacităţile de reţea 5G ale operatorilor. Acest lucru eficientizează dezvoltarea aplicaţiei 5GtoB şi integrarea aplicaţiilor are loc mai uşor. De asemenea, aceasta serveşte ca punte între capacităţile reţelei 5G şi aplicaţiile 5GtoB, facilitând dezvoltarea şi lansarea rapidă a serviciilor.

5GtoB Marketplace este un supermarket digital all-in-one în cloud, unde utilizatorii comerciali pot achiziţiona soluţiile 5G industriale de care au nevoie”.

Ryan Ding a spus că Huawei a lucrat alături de operatori, parteneri şi utilizatorii comerciali pentru a aplica soluţia 5GtoB în industria metalurgică, pentru început. Folosind capacităţile şi experienţa tuturor părților pentru crearea acestei platforme, soluţiile 5G industriale precum rotirea automată a biletelor, montare de la distanţă cu RA şi verificarea calităţii suprafeţei de oţel pot fi standardizate şi multiplicate rapid.

La finalul discursului său, Ryan Ding a ţinut să sublinieze că digitalizarea industrială va deveni o piaţă uriaşă, însă dezvoltarea infrastructurii digitale variază semnificativ în funcţie de industrie, aşadar şi scenariile de aplicare sunt foarte diferite. În plus, încă nu avem standarde de digitalizare clare. În concluzie, dl Ding a făcut apel la toţi jucătorii industriali să colaboreze pentru a putea stabili un ecosistem 5GtoB şi standarde comprehensive pentru a accelera digitalizarea industrială. În încheiere, dl Ding a reamintit de angajamentul companiei Huawei de a investi în ecosistem şi în standarde şi de a sprijini digitalizarea industrială.

Catherine Chen, Huawei: Credeți în puterea tehnologiei

Cu ocazia Forumului, Chen Lifang, vicepreședinte senior Huawei și membru al consiliului de administrație, a susținut un discurs intitulat „Credeți în puterea tehnologiei”, unde a descris modul în care tehnologia poate fi utilizată ca motor pentru progresul umanității. În timp ce a solicitat persoanelor și întreprinderilor să gândească în perspectivă și să acționeze cu pași mărunți – ”think big and act small”, Chen și-a reiterat sprijinul față de obiectivele ONU de dezvoltare durabilă și construirea unei lumi verzi, inovatoare și incluzive.

Chen Lifang a spus: “Cu toții am avut sentimente mixte despre 2020. Pandemia ne-a schimbat viața. Multe lucruri pe care le-am considerat garantate nu mai există și valorile noastre s-au schimbat. Una dintre lecțiile anului trecut a fost legată de cât de greu este pentru societate să ajungă la un consens. Se pare că există conflicte și dezacorduri constante, de la a decide dacă este necesar să impui blocaje până la dezbateri legate de nevoia de a purta o mască.

Astăzi, ne-am reunit pentru a discuta despre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite. Personal, cred că tehnologia este crucială pentru avansarea acestor obiective și, împreună, trebuie să facem două lucruri pentru a elibera pe deplin puterea tehnologiei și a stimula dezvoltarea durabilă.

Prima noastră provocare va fi să ajungem la un consens onest cu privire la dezbaterea – este tehnologia un motor al progresului uman?

Privind în urmă, istoric, am văzut ce schimbări sociale majore se petrec odată cu progrese în știință și tehnologie. Dar astăzi, progresele tehnologice sunt exagerate și politizate, uneori demonizate. Mulți au încetat să creadă în puterea tehnologiei din cauza fricii și a neîncrederii. Unii se străduiesc să împiedice dezvoltarea tehnologiei.

Am citit recent un raport care spunea că orice platformă digitală importantă dominată de China va fi extrem de periculoasă pentru SUA dacă nu este gestionată în mod eficient și că 5G a fost una dintre aceste platforme.

5G este o tehnologie standardizată definită prin lățimea de bandă mare, latența redusă și conectivitatea largă. Ajută industriile tradiționale să se transforme și le poate aduce beneficii tuturor. Implementarea pe scară largă 5G poate fi deja văzută în mai multe industrii, în întreaga lume. În fiecare zi, consumatorii beneficiază de experiențele 5G, în timp ce utilizarea la scară industrială în porturile maritime, minele și sectorul transporturilor crește eficiența operațională. Este asta un lucru rău? Nu cred.

Dacă susținem că tehnologia este extrem de importantă, dar dezvoltarea ei este greșită ideologic, aceasta va duce doar la diviziune, confuzie și regres. Trebuie să ajungem la un consens global cu privire la această problemă și să credem în puterea tehnologiei de a fi utilizată în beneficiul societății.

Desigur, există întotdeauna pericolul ca cineva să abuzeze de o nouă tehnologie. Aceasta nu este o preocupare nouă. Dar, de la revoluția industrială, am văzut cum stabilirea regulilor pentru gestionarea riscurilor tehnologice ne poate proteja. Prin reguli, evoluțiile tehnologice pot depăși granițele naționale și pot îmbunătăți mijloacele de trai ale tuturor fără a atrage riscuri nejustificate. Intrăm într-o eră digitală și mulți lucrează din greu la crearea regulilor de guvernanță pentru securitatea cibernetică, protecția confidențialității și AI de încredere, care ne vor păstra în siguranță. Pentru ceilalți, este timpul să fim încrezători și să fim deschiși la dezvoltarea tehnologică.

A doua noastră provocare va fi luarea de măsuri hotărâte pentru a face tehnologia cu adevărat eficientă și pentru a crea valoare pentru toți.

Poate fi greu să ajungem la un consens, dar este ușor să oprim evoluția tehnologiei. Pentru întreprinderi, credința în tehnologie poate începe de la ceva mic. De exemplu, să analizăm conceptul de produs minim viabil (MVP – minimum viable product). În mod obișnuit, MVP se referă la etapa de dezvoltare a produsului în care ceea ce ați făcut doar îndeplinește cea mai critică cerință a utilizatorilor, utilizând o cantitate minimă de resurse. Acest MVP poate fi apoi iterat și rafinat în mod constant după lansare.

Construirea unui consens larg este dificilă, așa că ne putem baza pe acest concept MVP pentru a ajuta progresul tehnologic să continue. Concentrându-ne asupra înțelegerii comune limitate pe care o avem acum și ținând cont ce resurse sunt de fapt disponibile, putem conduce progresul pas cu pas. Iterarea înseamnă perfecțiune. Promovarea conflictului va însemna stagnare.

Huawei a susținut întotdeauna progresul tehnologic. Credem că, în cele din urmă, tehnologia aduce beneficii umanității. De asemenea, credem că tehnologia digitală va ajuta ONU să își atingă ODD-urile (obiectivele de dezvoltare durabilă). Deja, Huawei a explorat multe aplicații ale tehnologiei digitale ghidate de aceste ODD -uri.

Soluția Smart PV a Huawei este utilizată la scară largă în peste 60 de țări pentru a reduce emisiile de carbon cu 148 de milioane de tone. Acesta este echivalentul plantării a peste 200 de milioane de copaci. Numai în Etiopia, am ajutat clienții noștri să dezvolte peste 400 de centrale solare, reducând emisiile de carbon cu 2.850 de tone. În China, am contribuit și la construirea celor mai mari stații solare din lume dedicate agriculturii și pescuitului în provinciile Ningxia și Shandong.

Mai mult, Huawei și UNESCO au lansat programul „Școli deschise” pe parcursul unui parteneriat de trei ani, pentru a ajuta școlile din Egipt, Etiopia și Ghana să-și îmbunătățească abilitățile digitale prin educație online.

Fiecare dintre aceste exemple, fiecare conexiune, fiecare gram de emisii reduse, fiecare watt de energie electrică economisită, fiecare mică îmbunătățire pe care am făcut-o, nu ar fi putut fi realizate fără mici progrese în tehnologie. Aceasta este valoarea pe care tehnologia o aduce lumii”.

 

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022