Update articol:

Fostul preşedinte american Jimmy Carter acuză: “Nedreptăţile rasiale” subminează democraţia

https://twitter.com/CarterLibrary/ https://twitter.com/CarterLibrary/

După moartea lui George Floyd, fostul preşedinte american Jimmy Carter a denunţat miercuri “tragicele nedreptăţi rasiale” şi actele de “cruzime totală” care “subminează” democraţia americană, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Fostul preşedinte democrat (1977-1981) a declarat că, împreună cu soţia, sunt “consternaţi de tragicele nedreptăţi rasiale”, potrivit unui comunicat dat publicităţii.

“Suntem cu tot sufletul alături de familiile victimelor şi de toţi cei care se simt fără speranţă în faţa discriminării rasiale omniprezente şi cruzimii totale”, a scris Jimmy Carter, 95 de ani.

“Persoanele aflate în poziţii de putere, privilegii şi conştiinţă morală trebuie să reziste şi să spună +ajunge+ poliţiei şi sistemului judiciar care discriminează, inegalităţilor economice imorale dintre albi şi persoanele de culoare, precum şi acţiunilor publice care subminează democraţia noastră unită”, a subliniat fostul preşedinte.

“Avem nevoie de un guvern la fel de bun ca şi poporul său, iar noi suntem mai buni decât acesta”, a insistat el.

După peste o săptămână de manifestaţii pentru a denunţa moartea la 46 de ani a lui George Floyd, un afro-american asfixiat de un poliţist alb la 25 mai, care au degenerat uneori în revolte, Jimmy Carter a atras atenţia că “violenţa, spontană sau instigată în cunoştinţă de cauză, nu este o soluţie”.

Fost guvernator al statului Georgia, din Sudul american marcat de trecutul său sclavagist şi de segregaţia rasială, el a reamintit că, la instalarea în funcţie, în 1971, a declarat: “Epoca discriminării rasiale s-a încheiat”.

“Cu marea durere şi decepţie, repet aceste cuvinte astăzi, aproape 50 de ani mai târziu”, a mai scris Jimmy Carter.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical