Update articol:

Franck Neel, Președintele FPPG, la RIGC: Fundamentele energetice se schimbă chiar în fața ochilor noștri; actuala criză – oportunitate pentru Europa de a obține o soluție permanentă pentru securitatea viitoare a aprovizionării

Fundamentele energetice se schimbă chiar în fața ochilor noștri, iar toate resursele energetice sunt expuse la numeroase volatilităţi, a declarat Franck Neel, Președintele FPPG, la RIGC – Romanian International Gas Conference.

Potrivit domniei sale, trăim cu adevărat într-un context excepțional, cu evenimente geopolitice ieșite din comun, preocupări privind securitatea energetică, dezechilibre între cerere și ofertă, modificări de reglementare și multe alte consecințe economice datorate inflației.

În opinia lui Franck Neel, actuala criză este o oportunitate pentru Europa de a obține o soluție permanentă pentru securitatea viitoare a aprovizionării.

Franck Neel, Președintele FPPG, a spus: “Federația Patronală Petrol și Gaze reprezintă peste 95% din producția internă de petrol și gaze naturale, sectorul transportului de petrol și gaze naturale, aprovizionarea cu resurse naturale de gaze, precum și o parte semnificativă a activităților de rafinare, comercializare și distribuție a produse petroliere din România

FPPG susține în mod constant principiile de stabilitate, predictibilitate și competitivitate ale cadrului legislativ aplicabil domeniului energetic din România, precum și responsabilitatea companiilor din sector în ceea ce privește siguranța, sănătatea și securitatea operațiunilor și a personalului.

De când ne-am întâlnit anul trecut, sectorul nostru a trecut prin noi dimensiuni ale unei crize care începea deja. Fundamentele energetice se schimbă chiar în fața ochilor noștri; toate resursele energetice sunt expuse la numeroase volatilităţi

Trăim cu adevărat într-un context excepțional, cu evenimente geopolitice ieșite din comun, preocupări privind securitatea energetică, dezechilibre între cerere și ofertă, modificări de reglementare și multe alte consecințe economice datorate inflației.

Pandemia, războiul din Ucraina și seceta severă au creat furtuna perfectă cu care ne vom confrunta în urmatoarele luni.

Am luat act și susținem propunerea UE din 14 septembrie, de intervenție de urgență care se referă la prețurile ridicate la energie.

Cu toate acestea, considerăm că măsurile excepționale trebuie întotdeauna concepute astfel încât să fie limitate în timp, clar formulate și direcționate, dar să asigure și condiții echitabile, egale și competitive pentru toți participanții de pe piața din UE.

Actuala criză este o oportunitate pentru Europa de a obține o soluție permanentă pentru securitatea viitoare a aprovizionării, prin reconsiderarea strategiei atunci când vine vorba de aprovizionarea sa cu energie, concentrându-se mai mult pe propriul potențial.

În același timp, țările cu resurse semnificative, precum România, ar trebui să urmărească, în dialogul cu Comisia Europeană, să își protejeze industria și viitoarele investiții intensive în capital.

Criza actuală ne arată că avem nevoie de investiții pentru a aborda cea mai mare vulnerabilitate a sistemului energetic: creșterea producției locale de energie cu resurse locale, diversificarea surselor de aprovizionare la import și avansarea în tranziția energetică.

Incertitudinea este cel mai mare dușman al unui investitor. În timp de criză, un investitor caută predictibilitate și stabilitate. Amplificarea volatilității înseamnă un obstacol în calea ieșirii din această criză”.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)