Update articol:
CINE CONDUCE COMPANIILE DIN BET

François Bloch, BRD Groupe Société Générale: Este greu să conduci fără câteva abilități – anticipare, creativitate, flexibilitate, standarde profesionale înalte, integritate, încredere și curaj

François BLOCH

François Bloch, CEO BRD Groupe Société Générale (BRD), consideră că pandemia Covid a făcut ca modelele îndeobște cunoscute de management să rămână oarecum în urmă. Este greu să conduci fără câteva abilități: anticipare, creativitate, flexibilitate, standarde profesionale înalte, integritate, încredere și curaj, a spus el în cadrul unui interviu, dintr-o serie în care Financial Intelligence prezintă managerii companiilor care fac parte din indicele BET, al Bursei de Valori București (BVB).

François Bloch a preluat conducerea executivă a BRD Groupe Société Générale în anul 2016.

***

Cum vă descrieți ca manager? Cum v-a influențat pandemia stilul de management?

François Bloch: Cred că perioada actuală, cu atâtea provocări, atât de multă schimbare, viteză, tehnologie implicată, a făcut ca modelele îndeobște cunoscute de management să rămână oarecum în urmă. Astăzi, managementul a devenit participativ, intuitiv, inovator, iar managerul  modern este, într-o anumită măsură, un compozitor. Eu pun preț pe câteva abilități fără de care consider că este greu să conduci: anticipare, creativitate, flexibilitate, standarde profesionale înalte, cât și integritate, încredere și curaj.

Situațiile de criză sau, dimpotrivă, oportunitățile, vin, de cele mai multe ori, neanunțate. De aceea este important să prevezi și să planifici, să gândești în avans, să creezi soluții potrivite, să fii atent la detalii în astfel de situații și să îți construiești o echipă puternică, pe care să te poți sprijini în orice moment.

De altfel, grija față de client, spiritul de echipă, responsabilitatea, angajamentul și profesionalismul sunt valori fundamentale care ne ghidează tuturor activitatea în BRD, și pe care, la rându-mi, le promovez și le susțin.

Ce avantaje/dezavantaje vedeți din faptul că sunteți listați la Bursă?

François Bloch: Aș spune că listarea la bursă vine nu cu dezavantaje, ci cu anumite obligații. Este vorba în primul rând despre transparență; în același timp, aceleași obligații produc beneficii. Pentru că oferind transparență, primești în schimb încrederea pe termen lung a investitorilor și a marelui public, a clienților și a tuturor stake-holderilor. Acesta este principalul beneficiu și, aș spune, este chiar un bun public, pentru că tot acest demers – și din partea băncii, și din partea Bursei – are o direcție clară: clienții și societatea.

*

Absolvent al Şcolii Naţionale de Statistică şi Administrare Economică din Paris în 1990, dl François BLOCH şi-a parcurs întreaga carieră în cadrul Grupului Société Générale, ocupând următoarele funcţii: Broker şi ulterior Director al Departamentului de brokeraj pe pieţele de instrumente derivate în cadrul Societe Generale Elsässische Bank, Frankfurt (1990 – 1993); Director Adjunct şi ulterior Director al filialei SG, FIMAT Banque, Zweigniederlassung Frankfurt (1993 -1997); Director Adjunct Riscuri şi ulterior Director al Departamentului Riscuri în cadrul FIMAT International Banque, Paris (1997 -2000); Director General FIMAT USA Inc. (2000-2002); Director General Executiv Adjunct – Membru al Consiliului de Administraţie FIMAT International Banque (2002-2007); Director de Strategie şi Integrare Newedge (2008-2009); Şef al departamentului Risc de Credit, Instituţii Financiare şi Riscuri de Tară, Societe Generale (2009-2012).

Totodată a exercitat şi următoarele mandate la nivelul Grupului: Membru al Consiliului de Administraţie LLC Rusfinance Bank (subsidiară Rosbank, specializată în finanţare auto şi puncte de vânzare), Membru al Consiliului de Administraţie al Bancii Comerciale Deltacredit SA (subsidiară Rosbank, specializată în credite ipotecare), Membru al Consiliului de Administraţie al Societe Generale Strakhovanie (subsidiară, Societe Generale specializată în asigurări non-viaţă), Societe Generale Strakhovanie Zhizni (subsidiară, Societe Generale specializată în asigurări de viaţă) şi membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie Newedge Group (filiala de brokeraj a Societe Generale).

Începând din 2012 şi până în noiembrie 2016, a deţinut funcţiile de Prim Vice-Preşedinte, ulterior Prim Vice-Preşedinte al Consiliului Director, membru al Consiliului Director Rosbank, respectiv membru al Consiliului de Administraţie Rosbank până în iulie 2017.

Din 21 decembrie 2016, deţine funcţia de Director General al BRD – Groupe Societe Generale.

Începând din 1 iulie 2017 este membru al Comitetului de Direcție al Grupului Société Générale.

De asemenea, Domnul Bloch este în prezent membru al următoarelor Consilii de administraţie ale unor societăţi din Grupurile BRD şi Societe Generale: BRD Finance IFN SA, BRD Sogelease IFN SA şi ALD Automotive SRL.

Din iulie 2018 este membru al Consiliului de Administrație al Băncii.

***

Citește și alte articole din seria CINE CONDUCE COMPANIILE DIN BET:

Victor Bostan, CEO Purcari Wineries Group: Grupul Purcari este «copilul meu» pe care l-am fondat, crescut și în care continui să investesc tot timpul

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast: Mi-ar plăcea să cred că am avut și noi o contribuție la declararea României ca piață emergentă

BVBStiri BVB

Primaria Alba Iulia (ALB25A) (13/04/2021)

Plata cuponului 29 si rambursare rata principal 29 & calcul rata dobanda pentru cuponul 30

Primaria Alba Iulia (ALB25) (13/04/2021)

Plata cuponului 31 si rambursare rata principal 29 & calcul rata dobanda pentru cuponul 32

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (13/04/2021)

Presedintele Comitetului Reprezentantilor si componenta Comitetelor Consultative

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (13/04/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ELECTROARGES SA (ELGS) (13/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021 - versiune limba Engleza