Update articol:
Interviu cu George Zhang, CEO Huawei România:

George Zhang, Huawei: ”Am dori să vedem dovezile pentru acuzațiile făcute de SUA, orice acuzație ar trebui să se bazeze pe fapte”

*George Zhang: ”Salut faptul că părțile interesate din partea guvernului României ne oferă cadrul unei competiții corecte”

 

Reporter: Cum comentati îndemnul SUA pentru țările UE să utilizeze echipamente 5G produse de Ericsson, Nokia şi Samsung, în detrimentul Huawei?

George Zhang: Pentru tehnologia 5G, toată lumea urmărește standardizarea GSM, deci indiferent că vorbim despre Huawei, Ericsson sau Nokia, toți acești furnizori sunt în același sistem de sandardizare. Din acest punct de vedere, nu există mare diferență între echipamente, toată lumea urmărește cercetarea și dezvoltarea pentru a face lucrurile să funcționeze. Bazându-ne pe experiența Huawei de atâția ani în industrie, negăm acuzațiile SUA asupra Huawei. Recent, Marea Britanie, Uniunea Europeană și Germania, toate aceste părți interesate și-au exprimat foarte clar părerea și avem acordul pentru a implementa tehnologia noastră avansată și pentru a beneficia de cetățenia din UE și Marea Britanie. Așadar, vom ajunge să avem o concurență corectă așa cum am avut în România, în toată Europa și în întreaga lume, în trecut. Așteptăm o tehnologie îmbunătățită și mai avansată pentru creșterea economică în viitor.

 Reporter: Cum influențează apariția coronaviruslui afacerile Huawei?

George Zhang: Huawei gestionează această problemă, sediul central din Shenzen este protejat. Zilele trecute am avut destul de multe videoconferințe discutând cu colegii noștri din China – din Beijing și din Shanghai. Putem spune că toate operațiunile noastre se desfășoară bine. Am văzut că unii dintre partenerii Huawei au fost afectați de această problemă. Pentru că suntem unul dintre cei mai importanți furnizori din această industrie, am dori să controlăm această problemă cât se poate de bine.

Reporter: Intenționați să îl dați în judecată pe ambasadorul SUA pentru afirmațiile din editorialul pe care l-a scris acum câteva zile?

George Zhang: Am publicat deja declarația noastră oficială, ne dorim o concurență corectă, transparentă și vrem să protejăm nu doar investițiie private ale Huawei în România, ci și să ne protejăm partenerii noștri pe termen lung din această țară. Și am dori să subliniem încă o dată: am dori să vedem dovezile pentru acuzațiile făcute de SUA, orice acuzație ar trebui să se bazeze pe fapte. Huawei a adus îmbunătățiri în această industrie de peste 30 de ani și cred că respectul industriei este o dovada că Huawei nu a făcut nimic rău. Deci, de ce să blocăm o asemenea oportunitate pentru un investitor așa de important și un furnizor de tehnologie avansată din această industrie? Acesta nu este un joc corect.

Reporter: Cum apreciați poziția autorităților românești cu privire la tehnologia Huawei pentru 5G?

George Zhang: Până acum, autoritățile guvernului român au tratat Huawei într-un mod de concurență foarte corect. Sperăm că vom beneficia de același tratament și pe viitor, când oferta pentru 5G va fi pusă pe masă, și că partenerii Huawei vor avea libertatea să participe, aceeași libertate pe care Huawei o are de 20 de ani în această țară. Acest lucru va oferi un mare avantaj, nu numai acestei industrii, ci și cetățenilor României. 

Reporter: În opinia dumneavoastră, cum este vazută compania Huawei de către cetățenii României? Au încredere în produsele Huawei?

George Zhang: În România avem cele două business-uri, unul prin care colaborăm cu operatorii, iar al doilea se adresează consumatorilor. Pentru anul 2019, am crescut cota de piață în România, ceea ce înseamnă că brandul Huawei este unul respectat de consumatorii români, pentru calitatea bună a smartphone-urilor. Anul acesta vom lansa telefoanele Mate 30 și Mate 30 Pro, smartphone-ul nostru emblematic în această țară și deja observăm că noile modele având cea mai nouă tehnologie de la Huawei sunt așteptate cu nerăbdare de consumatori. Suntem încrezători în ceea ce privește dezvoltarea afacerii noastre.

Reporter: Scandalul din jurul Huawei a dus la scăderea vânzărilor pentru celelalte produse Huawei?

George Zhang: Avem un portofoliu diversificat, incluzând dezvoltare de intrastructură digitală și rețele, consum, prețuri. În privința businessului de consum targetăm diferite categorii de consumatori, iar targetul nostru nu este prețul, ci o experiență satisfăcătoare pentru consumatori. Când se va implementa 5G, vor aparea din ce în ce mai multe telefoane 5G pe piață, iar Huawei va aduce noi modele.

Reporter: Ministrul Lucian Bode a spus: ”Suntem determinaţi să respectăm condiţiile Memorandumului pentru combaterea riscurilor de securitate cibernetică generate de furnizorii 5G şi vom colabora cu toate instituţiile, cu mediul privat şi cu societatea civilă, pentru a asigura succesul licitaţiei pentru spectrele 5G.” Cum comentati declarațiile ministrului Bode?

George Zhang: Salut faptul că parțile interesate din partea guvernului României ne oferă cadrul unei competiții corecte și suntem conștienți că probema securității cibernetice este un subiect de mare interes, nu doar în România, nu doar pentru 5G, ci în întreaga lume. În ultimii 15 ani compania Huawei a fost testată de nenumărate ori, în UK, în Germania și alte state UE și nu au fost găsite probleme. Din acest punct de vedere avem încredere deplină că Huawei respectă toate cerințele privind securitatea cibernetică și bazându-ne pe acest fapt suntem încrezători pentru implementarea tehnologiei 5G. Salutăm companiile care își asumă să îndeplinească ceințele de securitate cibernetică și care contribuie prin tehnologia lor avansată la creșterea economică a României.

BVB | Știri BVB

DAFORA SA (DAFR) (09/12/2022)

Numire auditor financiar - auditare situatii financiare 2022-2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/12/2022)

Semnarea unui contract de investitie cu Dataware Consulting SRL

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (09/12/2022)

VAN la data 30 Noiembrie 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (09/12/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (09/12/2022)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2022