Update articol:

Gigi Becali la Antena 3: “Băncile din România nu vor să-mi țină banii în cont, procurorul DNA vrea să fie informat de orice tranzacție pe care o fac eu și familia mea”

Foto Facebook Foto Facebook

Gigi Becali a afirmat aseară, la Antena 3, că a fost anunțat că băncile din România nu vor să-i mai țină banii în cont nici lui, nici celor din familia sa, pentru că se simt hărţuite de procurorii DNA. 

Becali este vizat într-un dosar de spălare de bani, iar procurorii DNA i-au pus conturile sub urmărire, spre nemulțumirea băncii cu pricina, care i-a cerut afaceristului să rezolve problema.

Gigi Becali a spus şi la Pro X: ”Acum am fost anunțat că trebuie să mut conturile de la bănci, din cauza procurorilor. Și ale mele, și ale fetelor. În 30 de zile eu trebuie să-mi mut conturile. O să întreb și eu: ”Domne, mai am voie să stau în România?” Eu unde să țin banii, dacă nu la bănci? O să fac niște adrese, la SRI: ”Bă, nu mă mai vreți în România?”

Se pare că procurorii vizează o sumă uriașă, de 800 de mii de euro din conturile lui Becali, bani pe care latifundiarul din Pipera i-ar fi dat pentru sinistrați. Conturile nu sunt blocate, ci sunt puse sub urmărire.

“Eu trebuie să dau 200 de mii de euro pe lună la clinica Imunomedica la salariile doctorilor. Că am adus medici din străinătate și fac tratament gratuit la oamenii bolnavi de cancer. Eu de unde să mai plătesc dacă nu mai am cont la bancă. Mi-au spus că nu știu. Motivul e un fel de hărțuire a procurorului Radu Ionescu, DNA, care vrea să primească, să fie informat de orice tranzacție pe care o fac eu și familia mea. Deși există o hotărâre dată acum o lună care spune că n-are voie să pui sechestru pe bunurile mobile și imobile ale lui Gigi Becali sau pe conturi. Judecătoarea spune că nici măcar suspect nu poate fi. Deci dacă nu pot fi nici măcar suspect, înseamnă că nu pot fi inculpat”, a explicat Gigi Becali la Antena 3. 

Patronul FCSB a mai spus că, în această situație, își va muta banii în străinătate, într-o țară ortodoxă: “Am mai fost la o bancă și mi s-a spus că nu-mi fac cont pentru că tot ce înseamnă familia Becali au rapoarte, sesizări de la DNA, nu știu ce comunicări. Apoi i-am dat mesaj procurorului, l-am întrebat în ce țară să mă mut, unde să-mi mut conturile, banii. Nici nu mai știi ce să faci. Îi mut în străinătate că acolo pot. De ce să beneficieze ei în România de banii mei? Îi duc în străinătate. Banii mei nu îi duc decât într-o țară ortodoxă”. 

 
 

 

BVBStiri BVB

UAMT S.A. (UAM) (30/10/2020)

Raport semestrial consolidat S1 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (30/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.10.2020

ALRO S.A. (ALR) (30/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017