Update articol:

Goldman Sachs spune că întreruperile din cauza deficitului de cipuri ar trebui să se diminueze în a doua jumătate a anului 2021

https://pixabay.com/ https://pixabay.com/

Întreruperile din cauza deficitului global de cipuri ar trebui să se diminueze în a doua jumătate a anului 2021, este de părere Andrew Tilton, economist-șef al Goldman Sachs pe Asia.

El a spus că au existat „o înăsprire notabilă” a lanțurilor de aprovizionare și întârzieri ale transportului în economiile din Asia de Nord, cum ar fi Japonia, Taiwan și Coreea de Sud, care sunt implicate în lanțul de aprovizionare cu semiconductori.

„Acest lucru are un impact asupra sectoarelor din aval. Producția auto este una dintre acestea ”, a declarat el luni pentru CNBC. „Analiștii noștri cred că, acum,  suntem probabil în cea mai proastă perioadă. Adică, vedem cea mai mare întrerupere în aval (în) industrii precum auto, chiar acum, și care se va ușura treptat în ultima jumătate a anului ”, a spus Tilton.

Lumea se confruntă cu o lipsă de cipuri care a afectat producția de electronice de uz casnic, de la prăjitoare de pâine la mașini de spălat.

De asemenea, este de așteptat ca deficitul de semiconductori să “coste” venituri în industria auto de 110 miliarde de dolari în 2021, potrivit firmei de consultanță AlixPartners.

Firma se așteaptă ca cel mai mare impact asupra producției de mașini să aibă loc în al doilea trimestru, înainte de a se îmbunătăți progresiv în a doua jumătate a anului și până în 2022, a declarat anterior Dan Hearsch, director general pe auto la AlixPartners.

Preocupări în Taiwan

Cu toate acestea, Tilton a spus că situația merită monitorizată, mai ales dacă apar alte întreruperi în lanțul de aprovizionare.

„Există o mare îngrijorare în Taiwan că seceta sau reapariția unui nou focar Covid ar putea duce la o deficiență semnificativă a producției. Până acum nu am văzut asta”, a spus el.

Fabricile de producţie a cipurilor folosesc cantități uriașe de apă zilnic, iar Taiwanul, cel mai mare producător de cipuri din lume, se confruntă cu cea mai gravă lipsă de apă din ultimii 56 de ani. Duminică, insula a ridicat unele restricții de apă după o recentă ploaie puternică, a anunţat Reuters.

Taiwan se confruntă, de asemenea, cu un focar Covid care a apărut în mai, după ce ţara a ținut cu succes virusul la distanță în cea mai mare perioadă a pandemiei.

„Au existat câteva perturbări izolate, dar până acum, nu suficiente pentru a provoca o perturbare majoră a lanțului de aprovizionare cu semiconductori”, a spus Tilton. Dar trebuie urmărită cu atenție situaţia în următoarele săptămâni și luni, a adăugat el.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out