Update articol:
Analiză tehnică Goldring: Twitter

Goldring: Este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent pentru acțiunile Twitter, pe termen scurt și mediu 

de Dan Turmacu, CFTe , SSIF Goldring

Twitter Inc. este operatorul platformei de social media cu același nume, lansată în 2006, care permite utilizatorilor să creeze, distribuie și să descopere conținut sub forma de mesaje cunoscute drept „tweets”.  

 Rezultatele financiare ale Twitter din trimestrul al treilea au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0.19$, în timp ce analiștii estimau doar 0.06$ pe acțiune, în creștere față de profitul net pe acțiune de 0.17$ raportat în trimestrul al treilea din 2019. Compania nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunile Twitter sunt listate la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier TWTR. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 42,9$ miliarde, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din Martie și până în prezent cu circa 165%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,86 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 14% mai puțin volatil decât piața. 

Perspectivă pe termen mediu (grafic sus)

Sumar: TWTR
Poziție: Long
Target price: 62$
Perc. to Target: 14%
Stop loss: 46$

De la minimul din Martie, prețul acțiunii Twitter a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, din zona de 20$. Acțiunile au străpuns și au reușit să treacă  deasupra norului în luna August, aflându-se acum într-un nou raliu deasupra norului, fiind un semnal „bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Din Iunie, linia indicatorului se mișcă în teritoriu pozitiv, între nivelul zero și un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 40), acest lucru indicând o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în luna Mai, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și atinge un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 4.0), indicând o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Twitter are un trend puternic ascendent de la minimul din Martie. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

Sumar: TWTR
Poziție: Long
Target price: 62$
Perc. to Target: 14%
Stop loss: 46$

Pe graficul zilnic al Twitter se observă cum prețul a reușit pe 10 Decembrie să spargă din nou un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 48$ (linia violet). Prețul s-a îndreptat apoi spre următorul nivel de rezistență, de la circa 56$ (linia roșie). Acțiunile se corectează ușor acum, după ce au testat acest nivel de rezistență. Cel mai probabil, rezistența va fi luată din nou cu asalt în următoarea perioadă. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Twitter este reflectată în indicele puterii relative – RS cu indicele S&P 500. Din Martie-Aprilie 2020, linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport (linia verde), dar mișcarea nu a avut suficientă forță să ajungă la nivelul de rezistență (linia roșie). Dacă prețul își va continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să confirme și să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Twitter. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în Aprilie-Mai, ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este unul puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 35.

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și spargerea nivelului de rezistență de la circa 56$.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă acțiunile se vor tranzacționa peste prețul de 56$.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii