Update articol:

Greta Thunberg la Davos 2020: Nu ați făcut nimic să combateți schimbările climatice (VIDEO)

Greta Thunberg a transmis un mesaj clar la adunarea elitei de afaceri de la Forumul Economic din Davos: “Toată lumea vorbește despre schimbările climatice, dar nimeni nu face nimic”, potrivit Bloomberg.

Greta Thunberg says we’re all listening to her but we’re not hearing her

"People are dying from climate change. Every fraction of a degree matters." – Greta Thunberg📕 Read more: https://wef.ch/30EFREw #howtosavetheplanet #wef20 TIME

Publicată de World Economic Forum pe Marţi, 21 ianuarie 2020

Apariția ei in deschiderea Forumului Economic Mondial a fost un semnal izbitor că dezbaterea despre oprirea încălzirii Pământului a devenit subiect principal în cercurile de afaceri. Cu toate acestea, doar o mână de directori din industria petrolului, a gazului și a cărbunelui, care sunt în principal responsabili de încălzirea planetei, au participat la grupul la care Thunberg a vorbit marți.

„Clima și mediul înconjurător sunt un subiect fierbinte în acest moment, datorită tinerilor care se impun”, a spus Thunberg, în vârstă de 17 ani, la stațiunea de schi elvețiană, unde se adună aproximativ 3.000 de lideri de afaceri și politici în fiecare an. „Nu s-a făcut aproape nimic, deoarece emisiile globale de CO2 nu s-au redus.”

 În acest an, pentru prima dată, riscurile de mediu reprezintă principalele cinci preocupări pe termen lung ale Forumul Economic Mondial, în timp ce directorii spun că sunt tot mai preocupați de problemele de mediu. Dar activiștii tineri de la Davos au spus că nimic din toate acestea nu este suficient.

Sute de activiști pentru climă urmează să sosească la Davos marți, în urma unui marș de trei zile prin Alpii Elvețieni. 

Thunberg a cerut întreprinderilor, guvernelor și mass-media să asculte oamenii de știință. Ea a citat cercetările Grupului interguvernamental privind schimbările climatice din 2018, care au concluzionat că bugetul de carbon – cantitatea care poate fi eliberată, păstrând o încălzire globală limitată la un nivel specific – se ridică la 340 de gigatoane de dioxid de carbon și că, în prezent nivelurile de emisie vor fi consumate în mai puțin de opt ani.

BVBStiri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (03/04/2020)

Comunicat reducere activitate

MedLife S.A. (M) (03/04/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017 - Februarie 2020

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (03/04/2020)

Hotarari AGA O din 03.04.2020

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (03/04/2020)

Notificare privind numarul si tipul de investitori