Update articol:

Grupul de firme Agricola raportează pentru 2019 o cifră de afaceri în creştere cu 8%

https://www.agricola.ro/ https://www.agricola.ro/

Grupul de firme Agricola a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri totală de aproximativ 768,2 milioane de lei, respectiv 162 de milioane de euro, cu 8% mai mare faţă de anul precedent.

Potrivit unui comunicat al Agricola, vânzările de carne de pasăre ale companiei au totalizat în volum 48.398 tone, cu 7% mai mult comparativ cu anul anterior, iar cifra de afaceri înregistrată de Agricola Internaţional Bacău în 2019 este de aproximativ 501,35 milioane de lei (plus 8%), în condiţiile unei creşteri în totalul vânzărilor a puilor cu creştere lentă.

“Este rezultatul unei execuţii îmbunătăţite în operaţional, cu creşteri în vânzarea produselor diferenţiatoare (Puiul Fericit şi Cocoşel de Pădure) şi a produselor cu valoare adăugată mai mare, care au condus la o apreciere a preţului mediu la produsele noastre, creşteri susţinute de un brand puternic şi o comunicare adecvată. Aş menţiona că la sfârşitul anului trecut am finalizat un proces amplu de repoziţionare a brandului, ca urmare a cercetării consumatorilor, am redesenat imaginea Agricola în toate formele în care se manifestă aceasta, de la etichete la logistica auto, la exprimările în ATL, printuri şi instrumentele specifice in store”, a declarat preşedintele Agricola, Grigore Horoi.

La categoria mezeluri (obţinute la Salbac), cifra de afaceri a fost de 143,1 milioane de lei, cu 7% mai mare decât în 2018, în condiţiile unei creşteri a volumelor cu aproape două procente la categoria salamurilor crud-uscate. Creşterea valorică a fost susţinută parţial de modificarea structurii de vânzare, cu plus de produse de calitate înaltă, însă şi de majorarea progresivă a preţurilor, ca urmare a achiziţiilor mai scumpe chiar şi cu 50% a cărnurilor de calitate, dificil de procurat în condiţiile crizei apărute din cauza pesta porcine africane (PPA).

Europrod, compania din Grupul de firme Agricola ce comercializează semipreparate şi produse tip ready-meal, a înregistrat în 2019 comparativ cu anul precedent vânzări mai mari cu 9%, în condiţiile unei creşteri a volumelor comercializate cu 3%.

“Creştem într-un ritm sănătos această categorie, motiv pentru care, anul trecut, am finalizat o investiţie de 5,5 milioane euro, prin care am dublat capacitatea de producţie. Circa 32% din produsele ready-meal merg la export”, a precizat preşedintele Agricola.

La ouă de consum, produse la Avicola Lumina Constanţa, s-a înregistrat o menţinere a cifrei de afaceri în 2019 (50,386 milioane lei), în condiţiile în care compania a vândut 80 de milioane de ouă.

“Pentru 2020 ne propunem o creştere cu 5% la nivelul Grupului, contextul fiind în continuare dificil din punct de vedere al achiziţiilor cu preţ în creştere a cărnurilor de calitate necesare realizării specialităţilor noastre crud-uscate şi în condiţiile în care criza PPA nu a generat – aşa cum se aşteptau mulţi – creşteri semnificative ale consumului de carne de pasăre”, a adăugat Horoi.

Potrivit sursei citate de Agerpres, grupul va realiza anul acesta o investiţie de aproape 17 milioane euro pentru majorarea cu 70% a capacităţii de abatorizare, un proces care va genera câteva perioade de oprire a activităţii curente.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie, care în septembrie 2019 a împlinit 27 de ani de la înfiinţare.

Agricola deţine 18% din piaţa cărnii de pui, este lider cu 19% din piaţa de semipreparate şi produse de tip ready-meal, iar salamul de Sibiu Agricola este lider în total segment salam de Sibiu comercializat în România, cu 50% cotă de piaţă medie în valoare (Nielsen). 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023