Update articol:

Grupul OMV lucrează la planuri de divizare (companie energetică şi una de produse chimice), dar Consiliul de Administrație nu a ajuns la o decizie (Kurier, via Reuters)

Alfred Stern Alfred Stern

Grupul austriac OMV  (OMVV.VI) lucrează la planuri de divizare, în afaceri separate în energie și produse chimice, a informat sâmbătă ziarul Kurier, adăugând că actualul Consiliul de Administrație al companiei nu a ajuns încă la o decizie cu privire la propunere.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze articolul, care nu a citat nicio sursă de informare, şi a spus că OMV lucrează la o nouă strategie corporativă care va fi prezentată în primul trimestru al anului 2022.

Kurier a scris că un grup de lucru lucrează de patru săptămâni la proiect, care încă mai trebuie coordonat cu acţionarii Mubadala din Abu Dhabi şi holdingul de stat austriac OeBAG.

OMV a raportat vineri rezultate mai bune decât cele aşteptate, în trimestrul al treilea, parțial datorită diviziei sale de produse chimice şi materiale, centrată pe pachetul de 75% din acţiunile Borealis, al cărui fost şef Alfred Stern este acum directorul executiv al grupului.

Stern a spus că noua strategie se va concentra pe durabilitate.

Conform planului anunțat de Kurier, Borealis, împreună cu trei rafinării și benzinării, ar rămâne centrală pentru noul OMV, ca „OMV Chemicals”.

Operaţiunile de explorare şi producţie de energie ale grupului, precum şi proiectele de energii regenerabile, vor fi împărţite într-o companie separată care va fi delistată de la bursă. OMV ar vinde un pachet majoritar de acţiuni la aceasta, probabil unor fonduri de investiţii, afirmă articolul.

Potrivit ziarului, OMV ar putea strânge 6 miliarde până la 8 miliarde de euro (9,25 miliarde de dolari) în capital proaspăt, pentru ca afacerea de energie să investească în petrochimie.

Johann Pleininger, şef veteran al OMV Exploration & Production, ar putea conduce compania de energie, a adăugat publicația.

OMV ar putea cumpăra restul de 25% din Borealis de la Mubadala pentru aproximativ 3-4 miliarde de euro, a adăugat ziarul.

Ambele companii ar putea deveni în cinci până la şase ani la fel de mari precum este OMV astăzi. Locurile de muncă vor fi păstrate şi ambele sedii centrale vor rămâne la Viena, a mai scris Kurier.

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021