Update articol:

Guvernatorul din Texas a interzis exportul de gaze naturale până pe 21 februarie, încercând să rezolve criza de energie electrică care afectează milioane de oameni

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott,  a ordonat producătorilor de gaze naturale să nu exporte produsul în afara statului până pe 21 februarie și să-l vândă în schimb furnizorilor din Texas, în condiţiile în care există milioane de americani fără electricitate din cauza vremii nefavorabile.

Greg Abott a declarat într-o conferință de presă că a emis un ordin prin care a interzis producătorilor locali să vândă combustibilul în afara granițelor lor și, în schimb, „să vândă acel gaz natural producătorilor de energie din Texas”.

El a indicat că obiectivul este alocarea gazului pentru centralele electrice, încercând astfel să atenueze criza electricității care a afectat peste 2,6 milioane de locuitori.

El a menționat, de asemenea, că el și alți guvernatori americani și-au exprimat îngrijorarea în faţa președintelui Joe Biden cu privire la creșterile accentuate ale prețului gazelor naturale pe fondul crizei.

Mexicul-afectat

După anunțul lui Abott, Ministerul Economiei din Mexic a subliniat că Mexicul și Texas sunt parteneri comerciali și „suntem pe deplin integrați, de unde și importanța găsirii unor soluții comune la criza gazului”. La rândul ei, subsecretarul pentru comerț exterior, Luz María de la Mora, a declarat că guvernul mexican înțelege situația de urgență prin care trece Texasul, dar nu consideră că ordinul anunțat de guvernator este singura soluție, pe lângă faptul că afectează iremediabil economia ambelor țări.

Şi Mexicul s-a confruntat cu probleme la reţeaua electrică, peste 4 milioane de oameni fiind afectaţi.

Texasul se confruntă cu cele mai reci temperaturi din ultimii 30 de ani. În unele regiuni în care în mod normal există o căldură deșertică, termometrul a scăzut la -18 ° C, ceea ce a generat o stare de urgență și a lăsat în mod neașteptat statele din nordul Mexicului fără electricitate.

Aproape cinci milioane de clienți ai Comisiei Federale de Electricitate (CFE), în principal din statele Nuevo León, Coahuila, Tamaulipas și Chihuahua, la granița cu Texas, au avut întreruperi de curent electric din cauza lipsei de gaze naturale pentru producţia centralelor. Texas furnizează combustibilul pentru aceste entități.

  • Măsuri anunţate de guvernatorul Texasului

Guvernatorul a anunţat că lucrează îndeaproape cu Casa Albă pentru a furniza resurse suplimentare texanilor și pentru a extinde aprovizionarea cu energie în stat. Comisia feroviară din Texas a lucrat îndeaproape cu Comisia pentru utilități publice, Consiliul pentru siguranţa electrică din Texas și alte agenții de stat și locale pentru a se asigura că electricitatea și gazul pot fi furnizate rapid în tot statul.

Comisia pentru Calitatea Mediului (TCEQ) din Texas se ocupă de problemele legate de calitatea apei care afectează comunitățile din întreaga țară. TCEQ lucrează cu laboratoare de calitate a apei pentru a asigura siguranța apei potabile. TCEQ colaborează, de asemenea, cu Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) pentru a identifica alte laboratoare de calitate a apei în statele partenere pentru a oferi asistență suplimentară.

În Texas, mai erau încă aproximativ 10.000 de megawați (MW) de la rețeaua electrică. Aproximativ 6.000 MW au fost adăugați la rețeaua electrică din Texas cu o zi în urmă, ceea ce este echivalent cu puterea pentru aproximativ 1,2 milioane de gospodării. În plus față de cei 6.000 MW restaurați în rețea, producția suplimentară de energie din cărbune și alte surse va continua în zilele următoare. Micile generatoare de gaze naturale ar trebui să adauge sporadic megawați în următoarele 24 de ore pentru a conecta mii de texani la reţeaua electrică.

Zăpadă și lapoviță sunt așteptate în nord-estul Texasului în următoarele câteva ore. Cea mai mare parte a statului va continua să se confrunte cu temperaturi de  îngheț în următoarele câteva zile. În întreaga țară, temperatura ar trebui să revină de sâmbătă la valori pozitive.

Guvernatorul Abbot a mai adus în  discuţie şi modul în care statul se confruntă cu provocările instalaţiilor sanitare. Consiliul de Examinatori a Instalaţiilor Sanitare va acorda licențe provizorii instalatorilor din afara statului pentru a ajuta la repararea ţevilor sparte şi la evitarea inundaţiilor. Guvernatorul va emite, de asemenea, o dispensă care permite instalatorilor care dețin în prezent o licență expirată să asiste texanii care au nevoie de aceste servicii în urma vremii nefavorabile, prin renunțarea la anumite taxe și cerințe de examinare.

Nim Kidd, șeful Diviziei de gestionare a situațiilor de urgență din Texas (TDEM), a menționat că multe agenții de stat continuă să lucreze împreună pentru a sprijini comunitățile locale afectate de vreme. Departamentul de Siguranță Publică din Texas a transportat combustibil, sânge și alte resurse la spitale și alte facilități esențiale și a răspuns la accidentele de vehicule din tot statul.

TDEM a asistat la înființarea de centre de încălzire în tot statul. Peste 300 de centre de încălzire sunt operaționale.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (16/08/2022)

Detalii teleconferinta rezultate S1 2022

TERAPLAST SA (TRP) (16/08/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 8 august - 12 august 2022

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.001/34,800/33,800 (EBDOWTS22) (16/08/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 16 si 17 August 2022

PREFAB SA (PREH) (16/08/2022)

Raport semestrial S1 2022