Update articol:

Guvernatorul Texasului cere investigarea Consiliului de siguranţă electrică din Texas (ERCOT), după întreruperile masive de energie din ultimele zile

Guvernatorul Texasului cere investigarea Consiliului de siguranţă electrică din Texas (ERCOT), după întreruperile masive de energie din ultimele zile.

Guvernatorul Greg Abbott a declarat astăzi reforma Consiliului de siguranţă electrică din Texas (ERCOT) drept un element de urgență în această sesiune legislativă. În anunţul privind declararea acestui element ca fiind de urgență, guvernatorul solicită legislativului să investigheze ERCOT și să se asigure că texanii nu vor mai experimenta niciodată întreruperi de energie la scara pe care au văzut-o în ultimele zile.

„Consiliul de siguranţă electrică din Texas nu a fost de încredere în ultimele 48 de ore”, a spus guvernatorul Abbott, adăugând: „Prea mulți texani nu au energie electrică și căldură pentru casele lor, deoarece statul nostru se confruntă cu temperaturi de îngheț și vreme severă de iarnă. Este inacceptabil. Revizuirea pregătirilor și deciziilor de către ERCOT este un element de urgență, astfel încât să putem obține o imagine completă a cauzelor acestei probleme și să găsim soluții pe termen lung. Le mulțumesc partenerilor mei din Cameră și Senat pentru că au acționat rapid în această provocare și voi colabora cu ei pentru a îmbunătăți rețeaua electrică din Texas și pentru a mă asigura că statul nostru nu mai experimentează niciodată întreruperi de curent ca acesta”.

Cel puțin o persoană a murit și mai mult de 4 milioane erau fără energie în Texas, după ce vremea foarte rece a forțat operatorul de rețea electrică al statului să impună întreruperi controlate din cauza cererii mai mari de energie. Site-ul PowerOutage.us, care urmărește întreruperile de curent, a declarat că 4.113.701 clienți din Texas se confruntă cu întreruperi la 2:05 a.m. ET (0705 GMT), marți.

Cu mai mult de 1,3 milioane de oameni în zona Houston încă fără electricitate în frigul puternic, mulți s-au întrebat de ce birourile goale din zgârie-norii din centrul orașului au rămas luminate. Luni, în jurul orei 20:30, orizontul orașului Houston era vizibil, luminat puternic noaptea, în timp ce casele și afacerile din jur erau lăsate în întuneric.

Houston în beznă

Imaginile cu birourile luminate, iar ceilalţi cetăţeni din Houston în întuneric au revoltat populaţia, adunând mii de reacții pe rețelele de socializare, dintre care multe includ comentarii pline de îngrijorare. “De ce se aprinde Downtown ca și când ar fi 4 iulie?” a întrebat un om pe Twitter. „Cu siguranță nu toate aceste lumini trebuie să fie aprinse”.

Un alt utilizator de Twitter a scris: „De ce se aprind luminile în aceste biroruri, în condiţiile în care ni se cere să economisim energie pentru a ajuta rețeaua electrică? Casele din jur nu sunt doar întunecate, ci reci după ore fără energie. Nu este un aspect bun pentru Houston”.

Primăria Houston a declarat: “Pe tot parcursul zilei, primarul Turner a cerut oamenilor să economisească energie din cauza întreruperilor de curent. El a menționat-o în tweet-uri, interviuri pe zoom și în timpul conferinței de presă. A fost în contact cu CenterPoint Energy și alții, cerându-le să restabilească energia.  CenterPoint l-a asigurat pe primar că va solicita furnizorilor săi majori să economisească energie. Primarul îi încurajează pe toți să participe pentru a ajuta în timpul vremii extreme de iarnă “.

Judecătoarea Lina Hidalgo a văzut clădirile luminate, numind acest lucru o nebunie. Ea a spus că a fost în legătură cu CenterPoint Energy marți dimineață: “Mi-au spus că în seara asta au găsit o modalitate de a scoate acele clădiri offline. Hidalgo a explicat că această mișcare nu putea fi făcută de compania de energie luni seara, deoarece infrastructura critică care traversează centrul orașului trebuie să fie protejat.

 

BVBStiri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/02/2021)

Disponibilitate raport preliminar 2020

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (25/02/2021)

Disponibilitate rezultate financiare preliminare 2020

COMPA S. A. (CMP) (25/02/2021)

Disponibilitate rezultate financiare preliminare 2020

CONPET SA (COTE) (25/02/2021)

Procedura recrutare Director General

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (25/02/2021)

Disponibilitate raport preliminar 2020