Update articol:

Hala veche din Piața Obor, închisă de Protecția Consumatorului; carnea era păstrată şi procesată printre gândaci şi excremente de şobolani (foto)

Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a decis să închidă hala veche din Piaţa Obor, din cauza unor probleme grave de igienă. De exemplu, carnea era păstrată şi procesată printre gândaci şi excremente de şobolani, marfa congelată era păstrată în condiţii improprii, peştele era stricat, iar brânză contrafăcută.

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a declarat: “Geamuri sparte, deasupra capului trecătorilor, părţi importante din pereţi care cad, subsolul şi podul infestate cu şobolani şi gândaci.”

Inspectorii ANPC au confiscat sute de kilograme de alimente şi au suspendat activitatea mai multor comercianţi.

Sub un tavan spart şi în foarte mult praf erau depozitate alimente expirate, chiar din luna aprilie, precum pachete de carne congelată sau produse semipreparate.

În primele cinci ore ale acţiunii, comisarii ANPC au confiscat sute de kilograme de carne de porc, de pui – proaspătă sau congelată – dar şi de brânză sau de peşte. Toată cantitatea a fost stropită cu clor, chiar de către inspectori, care au vrut să se asigure că produsele nu vor fi puse din nou la vânzare. Întreaga marfă va fi arsă după aceea.

La acţiune au participat inspectori din Capitală, dar şi din judeţele limitrofe.

Conform ANPC, operatorul economic CI-CO SA, administratorul Halei, a fost sancţionat cu 30.000 lei şi totodată a fost dispusă sancţiunea contravenţională complementară de oprire temporară a prestării de servicii, fiind propusă măsura închiderii temporare pentru o perioadă de până la 6 luni.