Update articol:

Handelsblatt: Guvernul german are dovezi împotriva Huawei; compania: “Articolul Handelsblatt repetă afirmații vechi și nefondate, fără a furniza dovezi concrete”

Huawei, digitalizare, 5G, IoT, blockchain

Guvernul federal  german are dovezi potrivit cărora producătorul chinez de echipamente pentru rețele de telecomunicații Huawei a colaborat cu organismele de securitate chineze, a informat miercuri cotidianul Handelsblatt. Huawei a negat informațiile. 

Potrivit cotidianului german, acuzațiile provin dintr-un document clasificat intern al Oficiului Federal de Externe. “La sfârșitul anului 2019, am primit informații din SUA conform cărora Huawei lucrează cu agențiile de securitate din China”, potrivit documentului. Autoritățile germane au preluat formularea americanilor potrivit căreia constatările sunt  dovezi clare – fără a se explica pe conținut, mai scrie publicația germană.

Huawei a respins informațiile privind presupusa colaborare cu agențiile de securitate chineze. Huawei nu a făcut niciodată nimic și nu va face niciodată nimic care să amenințe securitatea rețelelor și a datelor clienților săi, a declarat, astăzi, compania, precizând:  “Articolul Handelsblatt repetă afirmații vechi și nefondate, fără a furniza dovezi concrete”.

Oficiul Federal de Externe avertizează de luni de zile că tehnologia rețelei chineze ar putea fi folosită ca poartă de intrare pentru spionii chinezi și atacatorii cibernetici.

Prin urmare, ministrul de externe Heiko Maas (SPD) se angajează să se asigure că încrederea politică a producătorilor devine un criteriu central pentru aprobarea furnizorilor 5G, mai scrie publicația germană. 

Huawei Technologies nu a făcut niciodată și nu va face nimic pentru a compromite securitatea rețelelor și a datelor clienților săi ”, a declarat compania chineză ca răspuns la raportul din afacerea Handelsblatt subliniind că: „Articolul Handelsblatt repetă afirmații vechi, nefondate, fără a furniza dovezi concrete.”

Comisia Europeană aprobă setul de instrumente al UE și stabilește etapele următoare pentru rețele 5G sigure

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021