Update articol:

Producția de hidrogen cu emisii scăzute de carbon nu este ieftină și are nevoie de sprijin, spune o organizație importantă din energie

https://pixabay.com/

Producția de hidrogen cu emisii scăzute de carbon nu are „un cost competitiv față de alte surse de energie în majoritatea aplicațiilor și locațiilor” și situația este puțin probabil să se schimbe dacă nu există „un sprijin semnificativ pentru reducerea diferenței de preț”, potrivit Consiliului Mondial pentru Energie, transmite CNBC.

Publicată marți, analiza – care a fost realizată în colaborare cu PwC și Institutul de Cercetare a Energiei Electrice din SUA – a ridicat problema de unde ar proveni finanțarea pentru un astfel de sprijin, dar a subliniat, de asemenea, profilul în creștere al sectorului și efectul pozitiv pe care acesta l-ar putea avea.

Organizația energetică din Londra a declarat că „factorii politici și de mediu” au trimis semnale încurajatoare către piață și au suscitat un interes tot mai mare ”. La nivel global, multe proiecte pilot au fost dezvoltate, construite sau sunt în funcțiune, a adăugat aceasta.

Hidrogenul poate fi produs în mai multe moduri. O metodă include utilizarea electrolizei. Dacă energia electrică utilizată în acest proces provine dintr-o sursă regenerabilă, cum ar fi eoliană sau solară, atunci unii îl numesc hidrogen verde sau regenerabil.

În prezent, marea majoritate a producției de hidrogen se bazează pe combustibili fosili, iar hidrogenul verde este scump de produs. Cu toate acestea, se depun eforturi pentru a reduce costurile.

Departamentul de Energie al SUA a lansat recent Inițiativa Energy Earthshots și a declarat că se va concentra pe reducerea costului hidrogenului „curat” la 1 dolar pe kilogram (2,2 lbs) într-un deceniu. Potrivit DOE, hidrogenul din surse regenerabile are un preț de aproximativ 5 USD pe kilogram astăzi.

La rândul său, Consiliul Mondial al Energiei a declarat că unele țări „dezvoltă activ parteneriate bilaterale pentru a contribui la formarea lanțurilor globale de aprovizionare cu hidrogen și pentru a asigura aprovizionarea cu hidrogen curat”.

„Cu politicile și tehnologiile adecvate pentru a permite extinderea hidrogenului, unele proiecții sugerează că acesta ar putea fi competitiv din punct de vedere al costurilor cu alte soluții după 2030”, a adăugat acesta.

În timp ce au loc discuții despre viitorul hidrogenului, o serie de firme încep să intre pe acest sector.

Chiar în această săptămână, s-a anunțat că SSE Renewables și gigantul turbinelor eoliene Siemens Gamesa Renewable Energy au semnat un memorandum de înțelegere axat pe explorarea oportunităților legate de producerea și livrarea așa-numitului hidrogen verde.

BVBStiri BVB

Turbo Long on Daimler AG (RCDAITL1) (27/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ROMCAB SA (MCAB) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara