Update articol:

Huawei lansează o serie completă de soluții 5G pentru rețele țintă „1 + N”

Yang Chaobin Președintele Huawei Wireless Network Solutions, Forumul global pentru bandă largă mobilă din 2020 (MBBF) Yang Chaobin Președintele Huawei Wireless Network Solutions

La Forumul global pentru bandă largă mobilă din 2020 (MBBF), Yang Chaobin, președintele Huawei Wireless Network Solution, a dezvăluit rețelele țintă „1+N” 5G orientate spre viitor și a lansat o serie completă de soluții 5G pentru construirea simplificată „1+ Rețele N” 5G. „Pentru a îmbrățișa deceniul de aur al 5G ce va veni, trebuie să ne dezvoltăm rețelele către 5G în spectru complet și să construim o rețea țintă simplificată cu lățime de bandă largă, care să asigure conectivitate omniprezentă cu suprapunere la cerere a capabilităților N”, a spus Yang.

5G nu este doar o nouă generație de tehnologie mobilă, ci reprezintă și crearea de noi afaceri, ecosisteme și multiple oportunități. 5G oferă servicii mai diversificate și cerințe diferențiate în comparație cu 4G. Conexiunea oamenilor necesită o rețea contiguă, cu lățime de bandă ridicată, pentru a oferi o experiență premium la un cost/bit redus. Conexiunea lucrurilor necesită, de asemenea, o acoperire omniprezentă pentru a sprijini conectivitatea masivă a terminalelor IoT. Conexiunile din industrie, care sunt aplicate mai întâi în scenarii locale, necesită capabilități precum conexiuni uplink  ridicate, latență redusă și poziționare de înaltă precizie, pentru a fi implementate la cerere. Pentru a îndeplini aceste cerințe diferențiate, Huawei propune rețele țintă „1+N” 5G pentru evoluția spectrului complet spre 5G și construirea unei rețele omniprezente de bază de mare capacitate, cu lățime de bandă de frecvență intermediară ridicată (IF) suplimentată cu alte benzi de frecvență pentru a realiza beneficii diferențiate și suprapunere la cerere a N-capabilități.

Construiți o rețea de bază pentru conectivitate omniprezentă

Orice demers începe cu un singur pas. Experiența utilizatorului este baza pe care sunt dezvoltate serviciile 5G. Costul pe bit al rețelelor 5G trebuie redus pentru a oferi utilizatorilor o experiență continuă între generații. Combinația de lățime de bandă IF mare și MIMO masiv (M-MIMO) este cheia dezvoltării unei rețele cu lățime de bandă mare pentru a obține o conectivitate omniprezentă.

Implementarea la scară mondială a arătat că TDD cu lățime de bandă mare M-MIMO a fost foarte recunoscută în întreaga industrie. TDD IF M-MIMO realizează co-acoperire pe aceleași situri cu 1,8 GHz și o îmbunătățire de cel puțin zece ori a experienței utilizatorului comparativ cu 4G. Performanța aceluiași hardware variază considerabil în funcție de algoritmi diferiți. Fiind piatra de temelie a performanței M-MIMO, algoritmii afectează foarte mult performanța rețelelor comerciale. Algoritmii de pionierat ai Huawei vor permite operatorilor să îmbunătățească semnificativ experiența utilizatorului și capacitatea celulară a rețelelor 5G. Algoritmul adaptiv de înaltă rezoluție (AHR) de la Huawei îi va ajuta pe operatori să extindă în continuare capacitatea rețelei în scenarii cu densitate ridicată a utilizatorului și interferențe puternice. Soluția de decuplare uplink/downlink îmbunătățește acoperirea uplink a benzilor TDD IF. Îmbunătățește acoperirea M-MIMO cu 6 dB până la 7 dB în uplink și cu 2 dB până la 3 dB în downlink. La MBBF 2020, Huawei a lansat și soluția de decuplare UL/DL multi-bandă, care acceptă combinația de 3,5 GHz / 3,7 GHz și 1,8 GHz / 2,1 GHz / 700 MHz, 2,6 GHz și 1,8 GHz / 700 MHz, 4,9 GHz și 2,3 GHz.

În 2019, Huawei a lansat prima Blade AAU din industrie, care integrează Sub-3 GHz și 32T32R M-MIMO pentru a aborda problema spațiilor de antenă extrem de limitate pe unele piețe, permițând desfășurarea simplificată a unei singure antene 5G M-MIMO. Anul acesta, Huawei a lansat Blade AAU Pro, care acceptă 64T64R M-MIMO și Sub-3 GHz full-band. Soluția vine cu tehnologia unică de antenă „transparentă” care simplifică construcția rețelei și, prin urmare, reduce costurile.

Pentru piețele în care TDD cu lățime de bandă mare este greu de găsit sau capacitatea de încărcare este mare, Huawei a lansat primul FDD M-MIMO din industrie, care îmbunătățește substanțial capacitatea celulei de trei până la patru ori mai mult decât a rețelelor 4T4R. Designul inovator al dipolului meta-material și tehnologia ultra-mică de filtrare fără PIM permit FDD M-MIMO să aibă o lățime de amplitudine mai mică de 500 mm și specificații tehnice echivalente cu TDD M-MIMO.

“Gama largă de soluții IF M-MIMO și algoritmi software avansați de la Huawei îi poate ajuta pe operatori să construiască o rețea de bază orientată către IF cu o lățime de bandă înaltă pentru conectivitate omniprezentă, care oferă o experiență optimă pentru utilizator”, a adăugat Yang.

Cum funcționalitățile „N” simplifică implementarea și oferă avantaje cheie

În timp ce rulează servicii de bază pe benzi IF cu lățime de bandă mare, operatorii pot dezvolta, de asemenea, avantaje diferențiate utilizând alte spectre, cum ar fi cele atribuite pentru FDD sau Super Uplink. Dar acest lucru ridică provocări precum spectre fragmentate, canale și sectoare diversificate și cicluri de viață ale spectrului variate. „Pentru a inova capacitățile N, trebuie să simplificăm implementarea, menținând în același timp diversitatea și ordinea”, a spus Yang.

La MBBF 2020, Huawei a lansat portofoliul Blade Pro extrem de integrat pentru aplicații FDD. Acest portofoliu include RRU de bandă ultra-largă, recunoscut în industrie, care reduce numărul de dispozitive necesare cu două treimi prin integrarea a trei benzi FDD mici sau intermediare într-o singură cutie, simplificând foarte mult implementarea. De asemenea, acceptă partajarea dinamică a puterii pe mai multe benzi, făcând acest RRU extrem de eficient din punct de vedere energetic. Soluția de canal flexibil Blade Pro, alimentată de prima antenă digitală definită de software din industrie (SDA) și 8T8R RRU, este perfectă pentru diferite scenarii datorită flexibilității sale excepționale. Suportă acoperire multi-TX, multisectorială pentru a oferi o capacitate mare și 2 x 4T4R sau 4 x 2T2R pe un modul pentru a acoperi liniile de trafic sau pentru a deservi siturile turnurilor tubulare.

Plasarea de turnuri poate închide golurile de acoperire, descărca traficul și îmbunătăți legătura ascendentă în cazurile în care stațiile de bază macro pot oferi doar acoperire de bază incompletă. Huawei a lansat, de asemenea, o serie de soluții simplificate pentru a completa acoperirea 5G. Easy Macro 3.0 este prima aplicație din industrie care transportă FDD 4T4R și TDD 8T8R într-o singură cutie și acceptă, de asemenea, implementarea simplificată a decuplării UL/DL. Cartea RRU 3.0 realizează atât TDD, cât și FDD 4T4R. Pentru acoperirea interioară, suita LampSite EE oferă capabilități B2B, precum D-MIMO, Super Uplink și poziționare de înaltă precizie, pentru a găzdui servicii diferențiate în diferite scenarii.

„1+N” în rețeaua de conducere autonomă

Un O&M eficient este o provocare imensă în construirea rețelelor țintă „1+N”. O provocare poate fi vizarea eficientă a capabilităților pentru B2B și menținerea simultană a 2G, 3G, 4G și 5G. O altă provocare este echilibrarea experienței utilizatorului și a consumului de energie sau a tranșării la cerere și a eficienței spectrale. De asemenea, este dificilă optimizarea completă a capabilităților precum latența, lățimea de bandă, uplink și downlink. Conducerea autonomă a rețelelor asistată de AI va fi modalitatea optimă de a aborda provocările pe care O&M le pune în era 5G.

Prin inovație continuă, Huawei a dezvoltat o nouă serie de soluții alimentate de rețeaua sa de conducere autonomă MBB Automation Engine (MAE). Suita 5GtoB permite planificarea inteligentă și precisă, aprovizionarea simplificată la cerere și O&M de rețea proactivă. Realizează o aliniere perfectă cu cerințele Acordului de nivel de serviciu din industrie (SLA), implementarea adaptivă în scenarii complexe și monitorizarea SLA în timp real și predicția defecțiunilor, facilitând aspectul digital al industriei 5G B2B. Suita 5G WTTx oferă verificarea fiabilă a furnizării de servicii, avertizare precisă a capacității rețelei și îndrumări de extindere a capacității, precum și evaluarea rețelei și gestionarea liniilor, îmbunătățind considerabil eficiența O&M a serviciilor 5G WTTx. PowerStar, cu ajutorul AI, implementează o gestionare inteligentă a operatorilor de transport bazată pe trafic, echilibrarea inversă a mobilității sarcinii (MLB), economie de energie bazată pe eficiența energetică și economie ierarhică de energie bazată pe indicatori cheie de performanță (KPIs). Reduce considerabil consumul de energie al rețelei prin economisirea de energie coordonată între mai multe benzi de frecvență și tehnologiile de acces radio. Rezultatele testelor pe rețelele comerciale live arată că PowerStar aduce eficiență energetică „1+N” și experiență optimă pentru utilizator, reducând consumul de energie cu 15% și creșterea traficului de rețea cu 10%.

5G promite un viitor luminos. Industria mobilă trebuie să construiască rețele mai puternice și să creeze oportunități în următorul deceniu de aur al 5G. Huawei este gata cu rețelele 5G simplificate „1+N” și o gamă completă de soluții.

Advertorial

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (30/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2022

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/01/2023)

Indreptare erori materiale in tranzactiile parti afiliate incheiate in S2 2022

MedLife S.A. (M) (30/01/2023)

Amendament - raport conf. art. 108 din Legea 24/2017 (R) ianuarie - iulie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (30/01/2023)

Amendament - Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)