Update articol:

Promovarea unei concurențe sănătoase poate rezolva întreruperile în creștere ale rețelelor

Promovarea unei concurențe sănătoase poate rezolva întreruperile în creștere ale rețelelor

Industria trebuie să depună eforturi pentru crearea unui ecosistem care promovează inovația prin concurență, pentru a asigura dezvoltarea de produse software și hardware fiabile pentru a aborda problema tot mai mare a întreruperilor de rețea se subliniază într-un material totaltelecom.

Problema recentă de semnal la Vodafone Germania a pus în centrul atenției impactul întreruperilor rețelei și modul de prevenire a acestora.

Întreruperea rețelei a lăsat peste 100.000 de utilizatori fără servicii mobile mai mult de trei ore. Întreruperea a fost cauzată de eșecul echipamentelor de control din München, Frankfurt și Berlin.

Cu toate acestea, a existat o creștere perceptibilă a întreruperilor rețelei în mai multe regiuni în acest an. În afară de Vodafone Germania, întreruperile la T-Mobile și CenturyLink au afectat milioane de utilizatori și au provocat pierderi financiare masive. La începutul acestui an, Virgin Media a înregistrat o întrerupere care și-a lăsat abonații din Londra fără acces la internet timp de șase ore.

Impactul unei întreruperi a rețelei este mult mai mare acum în timpul pandemiei COVID-19, când normele de distanțare socială au dus la o dependență mai mare de rețeaua de comunicații pentru a îndeplini mai multe sarcini profesionale și personale. Fie că este vorba de munca la distanță, școală online, activități bancare sau cumpărături online, importanța conectivității fiabile de mare viteză nu poate fi subestimată.

În aceste condiții, chiar și o scurtă întrerupere a serviciului poate avea un impact devastator asupra furnizorului de servicii. Aceasta duce la abonați nemulțumiți care pot decide cu ușurință să se mute în rețeaua de telecomunicații rivală.

Pe măsură ce furnizorii de servicii se transformă într-un furnizor de servicii digitale pentru a răspunde nevoilor pieței, există o așteptare sporită de calitate și fiabilitate a serviciilor. Din păcate, acest lucru devine mai dificil, operațiunile de rețea devenind mai complexe odată cu lansarea 4G și 5G și gestionarea unor cantități masive de date. Telecomunicările sunt, de asemenea, sub presiune pentru a oferi abonaților lor cazuri de utilizare mai noi și inovatoare.

Ce cauzează întreruperile de rețea?

Mai multe întreruperi de grad înalt din ultimii câțiva ani au ridicat îngrijorări cu privire la capacitatea operatorilor de telecomunicații de a oferi un standard de servicii fiabil și constant ridicat.

Numeroși factori, de la erori umane la condiții meteorologice nefavorabile, până la monitorizare defectuoasă, pot duce la întreruperea rețelei. Cu toate acestea, timpul de nefuncționare a rețelei nu este o reflectare a operațiunilor ineficiente ale telecomunicațiilor sau a gestionării rețelei.

Cel mai adesea, soluțiile software și hardware nefiabile și sistemele ineficiente de operațiuni și gestionare (O&M) sunt responsabile pentru timpul de nefuncționare al rețelei. Chiar și o problemă minoră poate scoate rețeaua din uz pentru câteva ore.

În acest scenariu, operatorii de telecomunicații trebuie să fie liberi să achiziționeze cele mai potrivite produse software pentru a-și maximiza timpul de funcționare și a oferi abonaților lor cea mai bună calitate a serviciilor. Factorii geopolitici nu ar trebui să influențeze astfel de decizii, care au un impact de lungă durată asupra afacerii și creșterii furnizorilor de servicii.

Se știe că o concurență sănătoasă pe piață stimulează inovația și oferă, de asemenea, un avantaj de cost pentru telecomunicații. Autoritățile ar trebui să depună eforturi pentru a crea condiții care să încurajeze jucătorii să se concentreze asupra diferențierii și calității produselor. Acesta este un mod sigur de a produce în mod continuu dispozitive fiabile și de a îmbunătăți considerabil nivelul operațiunilor de telecomunicații ale rețelei, reducând astfel întreruperile rețelei și minimizând daunele cauzate de acestea.

Rețelele de comunicații formează piatra de temelie a economiei moderne. Orice întrerupere, mică sau mare, împiedică oamenii să-și realizeze potențialul și împiedică creșterea socială și economică generală a țării. Industria telecomunicațiilor trebuie să promoveze concurența și să se asigure că factorii geopolitici nu duc la utilizarea sub-standard a produselor software și hardware de telecomunicații, ceea ce ar genera servicii inferioare.

Advertorial

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER