Update articol:

Ken Hu, vicepreședinte Huawei: 5G generează valoare suplimentară pentru industrii și noi oportunități de creștere

Ken Hu, Vicepreședinte Huawei la MBBF 2020 Ken Hu, Vicepreședinte Huawei

La cea de-a 11-a ediție a Forumului anual de bandă largă mobilă (MBBF), vicepreședintele Huawei Ken Hu a vorbit cu liderii din sectoarele telecomunicațiilor și tehnologiei digitale despre valoarea suplimentară pe care 5G o poate aduce diferitelor industrii din întreaga lume. Pe măsură ce 5G este pregătit să transforme modul în care trăim, ne conectăm și lucrăm, sectorul telecomunicațiilor este profund implicat în crearea de valoare adăugată dincolo de piața de consum.
„Nu există o abordare predefinită a inovației”, a spus Hu pe tema accelerării aplicațiilor 5G în medii industriale. “Trebuie să ne concentrăm pe nevoile reale în scenarii reale – și să dezvoltăm capacitățile pentru a satisface aceste nevoi. Aceasta este o provocare. Dar, mai important, este o oportunitate imensă pentru toți cei implicați.”

Implementarea globală a 5G progresează rapid. În calitate de lider în acest domeniu, China a instalat deja peste 600.000 de stații de bază în peste 300 de orașe, asigurând peste 160 de milioane de conexiuni 5G în toată țara. Serviciile 5G din China oferă acum viteze de sute de Mbps, iar o gamă largă de servicii 5G au fost deja implementate în mai mult de 20 de industrii, inclusiv asistență medicală, porturi, siderurgie, rețele electrice, minerit și producție.

“Adoptarea 5G în industrii a trecut de la verificarea tehnică la implementarea comercială”, a remarcat Hu. „Începând cu 30 septembrie 2020, cei trei operatori majori ai Chinei au implementat peste 5.000 de proiecte inovatoare 5G și au semnat peste 1.000 de contracte de afaceri 5G”.

Deși și-a exprimat deplina încredere în viitorul promițător al 5G în diferite industrii, Hu a remarcat: „Nu există o soluție unică, pentru că fiecare industrie are cerințe foarte variate”. El a împărtășit patru observații cu privire la cele mai bune modalități de a stimula inovația 5G pentru aplicații industriale.

În primul rând, industria trebuie să identifice nevoile reale pe baza unor scenarii de afaceri specifice. În timp ce multe industrii au arătat că sunt gata și sunt dispuse să adopte 5G, Hu a subliniat necesitatea dezvoltării unui set concret de criterii pentru scenarii specifice și a evalua dacă 5G este sau nu instrumentul potrivit pentru locul de muncă: „Acesta este modul în care putem identifica nevoile reale în care merită să investim”.

Huawei a propus patru criterii pentru evaluarea nevoilor reale: relevanța tehnică, potențialul de afaceri, maturitatea lanțului valoric și standardizarea. Pe baza acestor criterii, patru scenarii tipice care demonstrează o nevoie reală de 5G includ controlul de la distanță, backhaul video, viziunea automată și poziționarea în timp real.

În al doilea rând, rețelele trebuie să se adapteze la diferite scenarii. Rețelele reprezintă fundamentul serviciilor 5G competitive, astfel încât echipamentele de rețea, împreună cu planificarea, construcția, întreținerea și optimizarea rețelei, să poată îndeplini cerințele unei game incredibil de diverse de cazuri de utilizare industrială. Acest lucru necesită ca operatorii și furnizorii de echipamente să lucreze împreună și să continue să inoveze pe baza unei perspective aprofundate asupra provocărilor industriale.

În al treilea rând, este esențial un ecosistem înfloritor de dispozitive industriale 5G. Huawei estimează că prețul mediu al modulelor 5G va ajunge la aproximativ 100 USD până la sfârșitul anului 2020 și va atinge 40 USD până la sfârșitul anului 2022, ceea ce va îmbogăți foarte mult ecosistemul dispozitivelor 5G.

În al patrulea rând, operatorii de telecomunicații trebuie să dezvolte noi capacități pentru a deservi piețele 5G orientate spre afaceri. Tehnologia 5G este un element critic în transformarea digitală, dar nu este o soluție completă în sine. Așadar, dincolo de conectivitate, furnizorii de servicii de telecomunicații trebuie să construiască o serie de capabilități adiacente în domenii precum operațiunile în cloud, dezvoltarea aplicațiilor din industrie și integrarea sistemelor end-to-end. În prezent, există o lipsă vizibilă de soluții cuprinzătoare pentru a satisface aceste nevoi pe piața serviciilor pentru companii.

Operatorii de telecomunicații sunt într-o poziție bună pentru a furniza aceste servicii. Concentrându-se pe conectivitate, aceștia își pot consolida poziția de furnizor de conexiuni pe piețe în care soluțiile de rețea existente nu mai sunt suficiente. Dacă dezvoltă capabilități de cloud și integrare, operatorii pot furniza o combinație de conectivitate, cloud și servicii de integrare. Rolurile diferite au cerințe de capacitate diferite, iar Huawei și-a dublat angajamentul de a ajuta operatorii să își transforme portofoliile după nevoi.

“5G va crea o valoare din ce în ce mai mare pentru industrii în următorul deceniu”, a spus Hu în încheiere. “Aceasta înseamnă o altă perioadă de dezvoltare rapidă pentru industria telecomunicațiilor. Pe viitor, va trebui să depășim o serie de dificultăți și fiecare pas înainte necesită schimbări. Dar cred cu tărie că lucrurile cele mai grele sunt lucrurile care merită cel mai mult să le facem. Pentru că atunci când reușești, rezultatele sunt incredibile. Suntem pregătiți și dispuși să lucrăm cu operatori, clienții noștri business și parteneri din industrie pentru a depăși limitele inovației și a construi un viitor mai bun pentru toată lumea”.

La Forumul global pentru bandă largă mobilă din 2020, Huawei va împărtăși informații despre tendințele industriei globale și subiecte fierbinți cu operatorii de transport, cu autoritățile de reglementare, cu partenerii și cu analiștii media din întreaga lume. Vor explora modul în care inovația în tehnologiile TIC precum 5G și AI poate fi reciproc benefică pentru industrii și societate în general.

Advertorial

BVB | Știri BVB

AAGES S.A. (AAG) (20/02/2024)

Convocare AGA O & E 25/26.04.2024

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/02/2024)

Erata privind Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru anul 2024

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (20/02/2024)

Semnarea unui contract semnificativ - Dendrio Solutions

SANTIERUL NAVAL ORSOVA S.A. (SNO) (20/02/2024)

Decizia ASF nr. 168/20.02.2024 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/02/2024)

Finalizarea vanzarii detinerii minoritare a FP in Engie