Update articol:
COMUNICAT DE PRESĂ

Huawei se concentrează pe construirea unei vieți AI fără întreruperi, pe măsură ce conectivitatea ubicuă deschide noi oportunități de piață

Shao Yang, șef de strategie al Huawei CBG

În cadrul Summit-ului Analiștilor 2020 susținut de Huawei în Shenzhen, compania Huawei Consumer Business Group (CBG) s-a întâlnit cu analiștii pentru a discuta cele mai recente tendințe ale industriei, noile tehnologii inovatoare și dezvoltarea ecosistemului. Tema summit-ului din acest an a fost “Viața AI fără întreruperi”, iar discuția s-a axat pe direcția de dezvoltare a afacerilor pe viitor, potrivit unui comunicat de presă.

“Era Internet of Everything a deschis o nouă piață de mii de miliarde de dolari, și va aduce pe piață noi forme de servicii și dispozitive”, a declarat Shao Yang, șef de strategie al Huawei CBG. “Huawei Consumer Business Group urmărește viziunea strategică a Vieții AI fără întreruperi. Vrem să revoluționăm experiența consumatorilor prin conexiunea hardware, partajarea capabilităților și sincronizarea de conținut/servicii între dispozitivele 1+8+n.”

Huawei s-a dedicat strategiei sale, Viața AI fără întreruperi “1+8+N”. Simbolul “+” se referă la WAN și la tehnologiile de conectare pe distanțe scurte, ce conectează buncărele de dispozitive și permit partajarea capabilităților între diversele dispozitive folosite în scenarii diferite – aducând astfel consumatorilor experiența vieții inteligente. Huawei continuă să investească în tehnologiile de bază (reprezentate de 5G, Huawei Share, OS distribuit și Huawei Assistant), să-și consolideze competitivitatea pe termen lung și să lanseze mereu produse inovatoare. În plus, Huawei Mobile Services le permite utilizatorilor să sincronizeze conținutul pe multiple dispozitive, revoluționându-le acestora experiența de lucru, de acasă și din călătorii.

Experiența oricărui scenariu, bazată pe software, și un ecosistem bazat pe OS distribuit

Dezvoltarea tehnologiilor rețelelor de comunicații și a tehnologiilor interacțiunii cu utilizatorii este motorul evoluției continue a dispozitivelor. Consumatorii individuali cumpără un număr tot mai mare de dispozitive inteligente. Totuși, mulți descoperă că încercarea de a face toate aceste dispozitive să coopereze poate fi o experiență frustrantă, se mai arată în comunicat.

În cadrul summit-ului, Wang Chenglu, președintele departamentului de Inginerie software din cadrul Huawei CBG, a spus că direcția dezvoltării viitoare a dispozitivelor inteligente este conectarea dispozitivelor multiple și permiterea extinderii flexibile a capabilităților, centrată pe smartphone-uri. Acest lucru aduce noi cerințe sistemelor de operare. Comunicarea între dispozitive trebuie să fie la fel de lină și eficientă precum cea din interiorul acestora. Pe lângă accesul și conexiunea securizate, și resursele și capabilitățile trebuie împărtășite între dispozitive. Ecosistemul trebuie să fie cu adevărat deschis și să suporte partajarea capabilităților cu dispozitivele terțelor părți.

Odată cu soft bus-ul și baza de date distribuite, Huawei a revoluționat complet sistemul de operare, de la arhitectura de bază la interacțiunea între dispozitive, permițând o colaborare lină între dispozitive (comparabilă cu accesul la informații în cadrul unui singur dispozitiv). Acest lucru pune bazele unor relații de încredere între oameni, dispozitive și informații, prin intermediul tehnologiei de securitate distribuite, asigurând securitatea și intimitatea utilizatorilor indiferent de scenariu. Deschizând capabilitatea distribuită, mai multe dispozitive își pot partaja capabilitățile între ele. De exemplu, prin funcția de colaborare pe ecrane multiple oferită de EMUI 10.1, camera video sau microfonul computerului pot fi folosite pentru a răspunde unui apel de pe telefonul mobil. Centrul de Control Multi-Dispozitiv de pe telefonul mobil permite interacțiunea inteligentă dintre dispozitive, permițându-vă să porniți dispozitive IoT sau să proiectați imaginea de pe un dispozitiv pe ecranul altuia.

Deschiderea capabilităților distribuite va aduce și mai multe oportunități în industrie. Pentru vânzătorii de hardware, capabilitatea distribuită permite aplicațiilor să invoce mai ușor capabilitățile dispozitivelor, crescând rata de utilizare a acestora. Capabilitățile distribuite pot reduce dificultățile de dezvoltare și costurile de timp pentru dezvoltatori, care trebuie doar să dezvolte o versiune de aplicație pentru multiple dispozitive și să le ofere utilizatorilor o experiență de viață AI fără întreruperi prin intermediul colaborării între multiple dispozitive.

Deschiderea completă a Huawei Mobile Services pentru a construi o viață AI fără întreruperi

Huawei le deschide dezvoltatorilor accesul la capabilitățile sale “Chipset-Device-Cloud”.  Aceste capabilități includ zeci de kituri HMS Core, precum Account Kit (kit de cont), In-App Purchase Kit (kit pentru cumpărături în cadrul aplicației), Machine Learning Kit, HiAI Kit și Camera Kit. Huawei lucrează alături de dezvoltatori și parteneri din întreaga lume pentru a construi ecosistemul Huawei Mobile Services și a îmbogăți conținutul și serviciile disponibile utilizatorilor Huawei, aducând o viață AI fără întreruperi consumatorilor din era 5G.

Adresându-se invitaților, Eric Tan, vicepreședinte al Departamentului de servicii cloud pentru consumatori din cadrul Huawei CBG, a declarat că Huawei oferă aplicații de calitate de top pe piață, reduce pașii și timpul necesar pentru căutarea și alegerea unei aplicații și oferă aplicații mai sigure și mai atractive pentru locuitorii diferitelor zone. În plus, Huawei a lansat Quick App și Ability la nivel global. Quick Apps oferă o experiență de joc prin atingere și fără instalare, în timp ce abilitățile atomice sunt localizate eficient și recomandate inteligent, oferindu-le utilizatorilor o experiență constantă, indiferent de dispozitiv și scenariul de utilizare.

(În imagine: Dl Eric Tan, vicepreședinte al Departamentului de servicii cloud pentru consumatori din cadrul Huawei CBG)

Compania le oferă dezvoltatorilor uneltele corespunzătoare pentru un mediu de dezvoltare integrat (integrated development environment – IDE), sprijinind accesul printr-un singur punct pentru distribuția globală pe toate tipurile de dispozitive. Începând din martie 2020, Huawei are peste 1.400.000 de dezvoltatori înregistrați la nivel mondial. Aceștia se folosesc de avantajele oferite de kit-urile HMS Core, precum serviciile de mapare și analiză. Peste 60.000 de aplicații au deja integrate servicii HMS Core, în creștere cu 66,7% față de anul precedent. Pe viitor, Huawei va deschide și mai multe capabilități Chipset-Device-Cloud și va colabora cu dezvoltatori și parteneri extraordinari din toată lumea, pentru a construi un ecosistem al vieții AI fără întreruperi.

Huawei Consumer BG, unul dintre cele trei grupuri de afaceri Huawei, este liderul Vieții AI fără întreruperi, acoperind smartphone-uri, PC-uri și tablete, dispozitive purtabile, dispozitive pentru broadband mobil, dispozitive pentru familie și servicii pentru cloud pe dispozitive. Huawei Consumer BG se angajează la le livreze consumatorilor cele mai recente tehnologii și să împărtășească bucuria avansurilor tehnologice cu mai mulți oameni din toată lumea. Continuă-ți drumul și transformă visurile în realitate.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022