Update articol:
COMUNICAT DE PRESĂ

În luna martie, Medima Health oferă 45% reducere la examinarea RMN de sân, în clinica din Giulești

Prof Gheorghe Iana, Director Medical, Medima Health Prof Gheorghe Iana, Director Medical, Medima Health

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health oferă, în luna martie, 45% reducere la examinarea RMN de sân (cu substanță de contrast), în clinica Medima Health Giulești din București. Inițiativa urmărește creșterea gradului de accesabilitate la servicii de imagistică de ultimă generație pentru femeile suspecte de cancer mamar sau care sunt diagnosticate cu această afecțiune și au nevoie de investigații de monitorizare, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se mai precizează următoarele: ”Campania se va desfășura în luna martie și se adresează tuturor pacientelor care se vor programa în această perioadă pentru examinarea RMN mamar (cu substanță de contrast), în clinica Medima Health din locația Giulești. Programările pot fi efectuate la numărul de telefon: 021 9293.

„Prin această campanie organizată în Luna Femeii, ne dorim să oferim grija și atenția noastră femeilor din jurul nostru, care sunt mame, soții, fiice, surori. [1]În 2020, 28% dintre cazurile de cancer în rândul femeilor au fost mamare. Acest tip de cancer a avut cea mai ridicată incidență, accesul la serviciile medicale de specialitate fiind vital. La Medima Health îmbinăm expertiza medicală a uneia dintre cele mai bune echipe de specialiști radiologi cu aparatură de ultimă generație, pentru a oferi rezultate sigure și în timp util pacientelor care au nevoie de investigații imagistice”, susține Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Medical Medima Health.

RMN-ul de sân reprezintă cea mai complexă metodă imagistică de diagnostic și evaluare în patologia mamară. Acuratețea diagnosticului în depistarea cancerului de sân este de aproximativ 95%, atunci când informațiile furnizate de RMN-ul mamar sunt corelate cu investigațiile anterioare – ecografie mamară, mamografie sau sonoelastografie, precum și istoricul pacientei și alte date clinice.

Această investigație este recomandată pacientelor în următoarele situații:

  • Există un diagnostic de cancer mamar și este nevoie să se determine gradul de extindere al tumorii;
  • Există un risc crescut de cancer mamar, cum ar fi un istoric medical de cancer de sân sau ovarian în familie, un istoric de modificări precanceroase la nivelul sânului sau factori genetici – prezența genelor BRCA1 sau BRCA2;
  • Pacienta are țesut mamar dens și mamografia efectuată are sensibilitate redusă (pot exista leziuni mamare nedetectabile);
  • Diagnosticele primite în urma investigațiilor anterioare sunt discordante;
  • Postoperator – în diagnosticarea unei eventuale recidive tumorale locale. RMN-ul de sân poate fi efectuat după 6 luni de la intervenția chirurgicală, dacă pacienta a beneficiat de tratament conservator (sectorectomie) și după 1 an de la tratamentul radioterapic.
  • Pentru aprecierea răspunsului tumoral la chimioterapie neoadjuvantă.

În cadrul clinicilor Medima Health, pacientele beneficiază de investigații RMN de înaltă performanță, realizate cu echipamente de ultimă generație, care relevă cu precizie aspectele patologice de la nivelul sânului și oferă un grad sporit de confort pe durata investigației. Echipa medicală Medima Health este alcătuită din unii dintre cei mai buni medici radiologi din țară, cu supraspecializări în domeniu.

Investigația RMN de sân durează între 30 și 45 de minute, iar rezultatele pot fi primite în interval de câteva zile. RMN-ul de sân este o investigație imagistică non-invazivă și neiradiantă. Principalele contraindicații ale acesteia sunt: sarcina, insuficiența renală, boala cronică de rinichi sau afecțiunile hepatice.

Medima Health este o rețea națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie, care oferă servicii de RMN/CT/PET-CT. Având 6 clinici moderne operaționale și planuri de dezvoltare ambițioase pentru România, Medima Health asigură pacienților acces la investigații imagistice de înaltă performanță, realizate cu tehnologii moderne, la prețuri accesibile și fără perioade lungi de așteptare. Echipa Medima este formată din medici radiologi reputați, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român proeminent și director medical al rețelei. În septembrie 2020, Medima Health s-a asociat cu fondul românesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel național.”

[1] Raportul Starea Sănătății în Uniunea Europeană, 2021

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (28/03/2023)

Convocare AGAO 27.04.2023

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (28/03/2023)

Convocare AGOA 29/30.04.2023

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/03/2023)

Schimbarea Depozitarului activelor

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/03/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

UZTEL S.A. (UZT) (28/03/2023)

Procedura insolventei la cererea debitorului