Update articol:

În plin scandal în SUA din cauza preţului crescut la benzină, peste 5 milioane de barili de petrol din Rezerva Strategică a SUA au fost exportați, luna trecută, în Asia și Europa, inclusiv în China

Sursa Pixabay

*  Peste 5 milioane de barili de petrol din rezerva SUA au fost trimiși în străinătate în iunie, a informat Reuters.

* Administrația Biden a apelat la rezervă pentru a încerca să scadă prețurile la combustibil.

* Exporturile urmează transporturilor similare din aprilie, când navele au plecat în Europa pentru a înlocui petrolul rusesc.

 

Peste 5 milioane de barili de petrol din Rezerva Strategică de Petrol din SUA (SPR) au fost exportați luna trecută în Asia și Europa, a anunţat Reuters, chiar dacă prețurile la benzină și motorină din SUA au atins niveluri record.

Exportul de țiței și combustibil atenuează impactul acţiunilor președintelui american Joe Biden de a reduce prețurile record la pompe în SUA. Biden a reînnoit sâmbătă un apel către furnizorii de benzină să-și reducă prețurile, atrăgând critici din partea fondatorului Amazon, Jeff Bezos.

Aproximativ 1 milion de barili pe zi sunt eliberați din Rezerva Strategică de Petrol (SPR) până în octombrie. Fluxul seacă SPR, care luna trecută a scăzut la cel mai redus nivel din 1986. Contractele futures pe țiței din SUA sunt de peste 100 de dolari pe baril, iar prețurile la benzină și motorină au ajuns la peste 5 dolari pe galon într-o cincime din țară. Oficialii americani au spus că prețurile petrolului ar fi putut fi mai mari, dacă SPR-ul nu ar fi fost exploatat.

„SPR rămâne un instrument esențial de securitate energetică pentru a aborda întreruperile aprovizionării globale cu țiței”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Energie, adăugând că eliberările de urgență au contribuit la asigurarea aprovizionării stabile cu țiței.

A patra cea mai mare rafinărie de petrol din SUA, Phillips 66 (PSX.N), a expediat aproximativ 470.000 de barili de țiței de la depozitul de stocare Big Hill SPR din Texas către Trieste, Italia, potrivit datelor vamale ale SUA. Trieste are o conductă care trimite petrol către rafinăriile din Europa centrală.

Atlantic Trading & Marketing (ATMI), o divizie a companiei petroliere franceze TotalEnergies (TTEF.PA), a exportat prin două nave 560.000 de barili fiecare, arată datele.

Phillips 66 a refuzat să comenteze informaţiile, iar ATMI nu a răspuns la o solicitare de comentarii, potrivit Reuters.

Transporturile de țiței SPR au fost, de asemenea, îndreptate către Olanda și către o rafinărie Reliance (RELI.NS) din India, a declarat o sursă din industrie. O a treia navă  s-a îndreptat către China, a spus o altă sursă.

Cel puțin o încărcătură de țiței de la depozitul West Hackberry SPR din Louisiana urma să fie exportată în iulie, a adăugat o sursă de transport maritim.

Aceste exporturi urmează transporturilor similare de țiței Strategic Petroleum Reserve în aprilie, când trei nave au plecat în Europa pentru a înlocui petrolul rusesc. În general, exporturile de petrol americane au crescut de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, deoarece țările și companiile occidentale se îndepărtează de aprovizionarea rusească.

Stocurile de țiței din SUA sunt cele mai scăzute din 2004, deoarece rafinăriile se apropie de niveluri de vârf. Rafinăriile de pe coasta Golfului SUA au fost la 97,9% capacitate, cea mai mare în trei ani și jumătate.

 

Miliardarul din petrol John Catsmisatidis: Există o singură soluție pentru inflație, stimulând producția de țiței; „Avem petrol pentru 100 de ani, deschideți robinetele”

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022