Update articol:

În primă instanţă, Tribunalul Dolj a respins cererea Corealis privind suspendarea vânzării pachetului de acțiuni BCR de la SIF Oltenia către Erste

Tribunalul Dolj a respins cererea Corealis, având ca obiect ordonanța președințială – suspendare executare Hotărâri AGEA a SIF Oltenia S.A. nr. 3 și 4 din data de 04.10.2018 (cele referitoare la vânzarea pachetului din BCR), în dosarul nr. 7693/63/2018, aflat pe rolul Tribunalului Dolj, Secția A II-A Civilă, în contradictoriu cu Corealis S.A. Craiova, potrivit SIF OLTENIA. Se poate face apel în 5 zile de la pronunțare.

Hotărârea acționarilor SIF Oltenia să vândă pachetul de 6% din BCR către Erste, pentru 140 de milioane de euro a fost contestată în instanță, potrivit unui raport transmis de SIF Oltenia Bursei de Valori București.

SIF Oltenia  a transmis acum câteva luni că a fost citată la Tribunalul Dolj, în contradictoriu cu Corealis S.A. Craiova, într-un dosar având ca obiect ordonanță președințială-suspendare executare Hotărâri AGEA SIF Oltenia S.A. nr. 3 și 4 din data de 04.10.2018, adică cele referitoare la vânzarea pachetului din BCR.

Într-o vreme, SIF Oltenia era acționarul majoritar al Corealis, însă, presa a scris, în 2010, că a pierdut majoritatea acţiunilor deţinute la Corealis în favoarea a 11 firme aflate, de această dată, în portofoliul personal al şefului SIF Oltenia de atunci, Dinel Staicu, dar controlate prin interpuşi ai acestuia.

 

În octombrie, Tudor Ciurezu, președintele SIF Oltenia, a spus că dorește să investească banii în societăți „stabile, lichide, cu perspective de plată a dividendelor și cu perspective de creștere a prețului”. Domnia sa nu a dorit să numească anumite companii, pentru a nu le influența cotațiile, însă a menționat că vizează domeniile energie, bancar, farmaceutic și servicii.

După finalizarea tranzacției cu SIF Oltenia, participația Erste Group la BCR crește la 99,88% din capital, restul fiind deţinut de catre foști și actuali angajați ai BCR.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (20/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

TERAPLAST SA (TRP) (20/10/2020)

Detalii teleconferinta T3/2020

Sphera Franchise Group (SFG) (20/10/2020)

Incheierea actelor juridice cu partile afiliate