Update articol:

O nouă generație de bancheri iese în prim plan la Erste Bank

  • Gerda Holzinger-Burgstaller a fost numită noul CEO al Erste Bank Oesterreich
  • Thomas Schaufler și Maurizio Poletto vor intra în consiliul de administrație al Erste Group
  • CEO-ul Erste Group, Bernd Spalt, vrea să accelereze transformarea digitală

Consiliul de Supraveghere al filialei austriece a Erste Group, Erste Bank Oesterreich, a selectat-o ​​pe Gerda Holzinger-Burgstaller, în prezent directorul financiar și directorul executiv al Erste Bank Oesterreich, pentru a-i succeda lui Peter Bosek în funcția de director executiv al băncii începând cu 1 ianuarie 2021, în urma deciziei recent comunicate de Bosek de a demisiona, potrivit unui comunicat de presă al Erste Bank. Holzinger-Burgstaller se află la Erste de 14 ani și ocupă funcţia actuală din 2019.

Începând din ianuarie 2021, echipele board managementului Erste Group și Erste Bank Oesterreich sunt:

 Erste Group Bank AG:

·       Bernd Spalt, CEO

·       Stefan Dörfler, CFO

·       Alexandra Habeler-Drabek, CRO

·       Thomas Schaufler, Chief Retail Officer

·       Ingo Bleier, Chief Corporates and Markets Officer

·       Maurizio Poletto, Chief Platform Officer

·       David O’Mahony, COO

 Erste Bank Oesterreich:

·       Gerda Holzinger-Burgstaller, CEO, CFO, COO

·       Willibald Cernko, Deputy CEO & Board Member for Corporate Banking

·       Alexandra Habeler-Drabek, CRO

·       Thomas Schaufler, Chief Retail Officer

……..

În cadrul noului board management de la începutul anului viitor, Holzinger-Burgstaller va acționa în calitate de CEO, CFO și COO; Willibald Cernko va ocupa funcția de CEO adjunct și va rămâne membru al board managementului cu responsabilități pentru activitatea bancară corporativă și cu prioritatea maximă de a face din Erste Bank Oesterreich cel mai important partener pentru corporații din Austria; Alexandra Habeler-Drabek, Chief Risk Officer (CRO) al Erste Group, va prelua în plus responsabilitățile de gestionare a riscurilor la Erste Bank Oesterreich; iar Thomas Schaufler va continua să funcționeze ca membru al boardului pentru activitatea de retail banking.

Bernd Spalt, CEO al Erste Group, a declarat: „Având șansa de a lucra îndeaproape cu Gerda Holzinger-Burgstaller de peste un deceniu, sunt convins că Gerda este persoana potrivită pentru a duce Erste Bank la nivelul următor. Ea a demonstrat capacități impresionante de management și conducere de-a lungul carierei sale la Erste și sunt convinsă că va extinde și mai mult rolul Erste ca bancă de frunte din Austria. ”

Noi numiri în boardul managementului Erste Group

În ceea ce privește boardul managementului Erste Group Bank, consiliul de supraveghere al băncii, în concordanță cu CEO-ul său, Bernd Spalt, a profitat de oportunitatea de a integra în continuare experiența digitală puternică a Erste Group în cele mai înalte ranguri ale conducerii companiei, legând-o și mai strâns de activitatea bancară.

Thomas Schaufler se va alătura boardul managementului Erste Group, având responsabilitatea pentru serviciile bancare retail, menținând în același timp numirea actuală la Erste Bank Oesterreich. Mandatul său constă în conducerea și coordonarea strategiei de vânzare retail pe toate piețele Erste din Europa Centrală și de Est.

Maurizio Poletto, în prezent director general al hub-ului de inovare digitală al Erste Group, George Labs, se va alătura board managementului ca primul director de platformă. Poletto este fondatorul fintech-ului intern al Erste Group și a fost o forță motrice în spatele dezvoltării George, ai cărui aproape 6 milioane de utilizatori din Austria și din Europa Centrală și de Est fac din aceasta platforma bancară principală a regiunii.

Ara Abrahamyan renunță la mandat ca director digital de transformare digitală pentru a se întoarce în Germania și a urmări alte interese în afara Erste Group. El va continua să consilieze conducerea de vârf a băncii.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni