Update articol:

Inflamații ale inimii peste așteptări la tinerii între 16 și 24 de ani, după a doua doză de vaccin Covid (Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA)

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

A fost înregistrat un număr mai mare decât era de așteptat de cazuri de inflamație a inimii, la tinerii între 16 și 24 de ani, după ce au primit a doua doză de vaccin Covid-19 Pfizer sau Moderna, au declarat joi Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, citând datele din sistemul de monitorizare a siguranței vaccinului, scrie CNBC.

CDC a primit rapoarte de 275 de cazuri în această grupă de vârstă începând cu 31 mai, a declarat agenția într-o prezentare pregătită pentru o reuniune a grupului consultativ al Autorității pentru Alimente și Medicamente (FDA). Oamenii de știință se așteptau la 10 – 102 cazuri de miocardită sau pericardită (cazul în care mușchiul inimii sau mucoasa care îl înconjoară se inflamează), potrivit CDC.

„Avem în mod clar un dezechilibru acolo”, a declarat joi dr. Tom Shimabukuro de la Biroul de siguranță pentru imunizare al CDC, în cadrul Comitetului consultativ al FDA pentru vaccinuri și produse biologice conexe, la o discuție despre problemele de siguranță legate de utilizarea vaccinurilor Covid-19 la copiii cu vârsta de până la 6 luni.

Deși rare, au existat un total de 475 de cazuri raportate de miocardită sau pericardită la persoanele cu vârsta de 30 de ani și mai mici, potrivit CDC. Majoritatea pacienților care au fost spitalizați, sau 81% dintre aceștia, s-au recuperat complet, a spus agenția. După 31 mai, 15 persoane rămân spitalizate, dintre care trei în terapie intensivă.

Majoritatea cazurilor par să apară la bărbați, iar timpul mediu până la apariția simptomelor este de două până la trei zile, potrivit CDC.

Grupul CDC de siguranță a vaccinului a declarat luna trecută că analizează condițiile de inflamație cardiacă la un număr „relativ mic” de oameni care au primit vaccinări Covid.

Cazurile au fost predominant la adolescenți și adulți tineri și au apărut de obicei în termen de patru zile de la vaccin, a spus CDC la acel moment. Condiția a fost observată mai des la bărbați și majoritatea cazurilor par a fi ușoare, a spus agenția, deși oficialii urmăresc pacienții.

CDC își coordonează ancheta cu FDA, care luna trecută a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

„Încă nu știm dacă acest lucru este cu adevărat legat de vaccin”, a spus dr. Peter Marks, director al Centrului FDA pentru Evaluare și Cercetare a Produselor Biologice, în cadrul unui eveniment virtual din 27 mai.

Recent, Ministerul Sănătății din Israel a declarat că a constatat că un număr redus de cazuri de inflamație cardiacă, în principal la bărbații tineri care au primit vaccinul COVID-19 Pfizer în Israel, erau probabil legate de vaccinare.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie