Update articol:

Israelul vede o legătură probabilă între vaccinul Pfizer și cazurile de miocardită

Israel

Ministerul Sănătății din Israel a declarat marți că a constatat că un număr redus de cazuri de inflamație cardiacă, în principal la bărbații tineri care au primit vaccinul COVID-19 Pfizer în Israel, erau probabil legate de vaccinare, scrie Reuters.

Pfizer a spus că nu a observat o rată mai mare a afecțiunii, cunoscută sub numele de miocardită, decât s-ar aștepta în mod normal în populația generală.

În Israel, între decembrie 2020 și mai 2021 au fost raportate 275 de cazuri de miocardită la mai mult de 5 milioane de persoane vaccinate, a declarat ministerul în dezvăluirea rezultatelor unui studiu care a examinat problema.

Majoritatea pacienților care au suferit inflamații cardiace au petrecut până la patru zile în spital și 95% din cazuri au fost clasificate drept ușoare, potrivit studiului, despre care ministerul a spus că a fost condus de trei echipe de experți.

Studiul a constatat că “există o legătură probabilă între administrarea celei de-a doua doze de vaccin (Pfizer) și apariția miocarditei la bărbații cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani”, se arată într-un comunicat.

Conform concluziilor, o astfel de legătură a fost observată mai mult în rândul bărbaților cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani decât în ​​alte grupe de vârstă.

Pfizer a declarat că este conștient de observațiile israeliene, menționând că nu a fost stabilită nicio legătură cauzală cu vaccinul său.

Reacțiile adverse sunt revizuite cu atenție, iar Pfizer se întâlnește în mod regulat cu Departamentul pentru Siguranța Vaccinelor din Ministerul Sănătății din Israel pentru a analiza datele, a spus acesta.

Israelul a renunțat să-și facă populația de 12-15 ani eligibilă pentru vaccinuri, în așteptarea raportului Ministerului Sănătății. În paralel cu publicarea acestor constatări, un comitet al ministerului a aprobat vaccinarea adolescenților, a spus un înalt oficial.

“Comitetul a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, iar acest lucru va fi posibil începând cu săptămâna viitoare”, a declarat pentru Radio 103 FM Nachman Ash, coordonatorul Israelului pentru răspunsul la pandemie. Eficacitatea vaccinului este mai mare decat riscul.

Un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a recomandat luna trecută un studiu suplimentar asupra posibilității unei legături între vaccinurile împotriva miocarditei și ARNm, care le include pe cele de la Pfizer și Moderna Inc.

Sistemele de monitorizare CDC nu au găsit mai multe cazuri decât s-ar fi așteptat la populația generală, dar grupul consultativ a declarat că membrii au considerat că furnizorii de asistență medicală ar trebui să fie informați despre un „posibil eveniment advers”.

Israelul a fost un lider mondial în vaccinare.

Cu un număr total de cazuri active de Covid de numai 340 în toată țara, economia s-a deschis pe deplin, deși restricțiile rămân pentru turismul incoming.

Aproximativ 55% din populația Israelului a fost deja vaccinată. De marți, restricțiile privind distanțarea socială și necesitatea permiselor speciale de vaccinare verde pentru a intra în anumite restaurante și locații au fost eliminate.

BVBStiri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (23/06/2021)

Initiere procedura de selectie auditor financiar

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (23/06/2021)

Decizia ASF nr. 800/22.06.2021

WTI LIGHT SWEET TURBO SHORT 1/70/68 (EBWTITS37) (23/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 24 si 25 Iunie 2021