Update articol:

Inflația zonei euro atinge cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani, pe măsură ce prețurile la energie cresc

bec energie Sursa Pixabay

Inflația zonei euro a atins cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani în septembrie, în timp ce blocul se luptă cu creșterea prețurilor la energie, scrie CNBC.

Inflația generală a ajuns la 3,4% luna trecută, potrivit datelor preliminare ale biroului european de statistică Eurostat. Acesta a fost cel mai înalt nivel din septembrie 2008, când inflația se ridica la 3,6%. Cifra vine după ce prețurile de consum din Germania au crescut cu 4,1% în septembrie – cel mai înalt nivel din aproape 30 de ani.

Creșterea a fost determinată de creșterea prețurilor la energie, adâncind îngrijorarea factorilor de decizie politică. Prețul gazelor futures la hub-ul olandez TTF, un punct de referință european, a crescut cu aproape 400% de la începutul anului.

Mai mult, nu se așteaptă ca această creștere record a prețurilor la energie să se încheie în curând, analiștii avertizând că nervozitatea pieței va persista probabil pe tot parcursul iernii.

Franța a devenit ultima țară care a intensificat măsurile de reducere a costurilor pentru consumatori. Premierul Jean Castex a declarat joi că guvernul va bloca în continuare creșterea prețurilor la gazele naturale, precum și creșterea tarifelor la electricitate. Cu toate acestea, înainte ca aceste măsuri să înceapă, prețurile la gaz vor crește cu 12,6% pentru consumatorii francezi începând de vineri.

Italia, Grecia și Spania au luat, de asemenea, măsuri pentru a aborda creșterile de preț.

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (04/10/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 23 sept. - 03 oct. 2022

PREBET SA AIUD (PREB) (04/10/2022)

Hotarari AGA O & E 3 Octombrie 2022

Call Warrant on Siemens AG (RCSIE23C1) (04/10/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:10 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (04/10/2022)

Tranzactii parti afiliate - EFSA - OPCOM

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit