Update articol:

Intrarom finalizează  un contract de contorizare inteligentă pentru Distribuţie Energie Oltenia

Intrarom, subsidiară din România a Intracom Telecom Group, a finalizat în data de 18 august 2020, un contract pilot cu Distribuție Energie Oltenia, din cadrul CEZ România, operator de energie electrică ce acoperă șapte județe din regiunea Oltenia. Contractul a constat în furnizarea și instalarea unui subsistem de măsurare și transmitere a informației de la contoare inteligente mono și trifazate (SMT), concentratoare date, precum și instalarea și punerea în funcțiune a acestui sistem.

Proiectul este parte integrantă din strategia CEZ Group de a investi în modernizarea sistemului de măsurare a energiei electrice, proces ce implică înlocuirea contoarelor de electricitate ale clienților din zonele menționate anterior cu contoare inteligente, ce vor fi incluse într-un sistem de contorizare inteligentă.

Mai exact, prin intermediul acest proiect pilot s-au furnizat 10.000 de contoare inteligente, filtre și concentratoare de date și servicii de instalare, configurare și integrare a acestora în sistemul informatic (MMDC) existent, testare și punere în funcțiune, implicând totodată toate lucrările aferente de șantier, precum și servicii de instruire a personalului, servicii de garanție și asistență tehnică. În cadrul acestui contract, Intrarom a cooperat cu cu doi subcontractori: ADD Grup Moldova și ADREM Invest.

Ca rezultat, noul sistem de măsurare inteligentă a energiei va furniza mai multe informații decât un contor convențional, asigurând o comunicație bidirecțională între contorul electronic inteligent și subsistemul de gestionare a datelor măsurate. Prin intermediul sistemului, se va asigura citirea, conectarea și deconectarea la distanță a contoarelor, sporindu-se astfel confortul utilizatorului final.

Proiectul intitulat ”Sistem de măsurare și transmitere a datelor de la contoare, format din contoare inteligente monofazate sau trifazate și concentratoare de date“ este al doilea proiect pe care ADD Grup și Intrarom îl implementează la DEO. Primul a fost desfășurat în 2017 și a servit drept ‘’proof of concept’’ pentru DEO pentru a înțelege tehnologia și a alege direcția corectă în strategia de contorizare inteligentă. Rezultatele proiectului reprezintă o dovadă excelentă a faptului că deciziile au fost corecte și bine gândite.

Georgios Roussos, Director General Intrarom: “Suntem încântați de încrederea acordată de către CEZ România de a alege, dezvoltă și implementa o soluție pilot de contorizare inteligentă furnizată de Intrarom, în linie cu strategia să de dezvoltare adoptând tehnologiile cele mai avansate pentru rețelele electrice. Proiectul a fost realizat cu succes, demonstrând capacitatea echipei Intrarom de a implementa proiecte smart dedicate companiilor din industria energiei și utilităților, o ramură de importantă critică a  economiei românești, aflată în plină modernizare și expansiune, ajutându-i astfel să se diferențieze pe nouă piață liberalizată a energiei.”         

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022

E-mini S&P 500 TURBO LONG 0.01/ 3,350/3,450 (EBSPTL48) (03/10/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 03 si 04 Octombrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 septembrie - 30 septembrie 2022

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica