Update articol:

Intrarom finalizează  un contract de contorizare inteligentă pentru Distribuţie Energie Oltenia

Intrarom, subsidiară din România a Intracom Telecom Group, a finalizat în data de 18 august 2020, un contract pilot cu Distribuție Energie Oltenia, din cadrul CEZ România, operator de energie electrică ce acoperă șapte județe din regiunea Oltenia. Contractul a constat în furnizarea și instalarea unui subsistem de măsurare și transmitere a informației de la contoare inteligente mono și trifazate (SMT), concentratoare date, precum și instalarea și punerea în funcțiune a acestui sistem.

Proiectul este parte integrantă din strategia CEZ Group de a investi în modernizarea sistemului de măsurare a energiei electrice, proces ce implică înlocuirea contoarelor de electricitate ale clienților din zonele menționate anterior cu contoare inteligente, ce vor fi incluse într-un sistem de contorizare inteligentă.

Mai exact, prin intermediul acest proiect pilot s-au furnizat 10.000 de contoare inteligente, filtre și concentratoare de date și servicii de instalare, configurare și integrare a acestora în sistemul informatic (MMDC) existent, testare și punere în funcțiune, implicând totodată toate lucrările aferente de șantier, precum și servicii de instruire a personalului, servicii de garanție și asistență tehnică. În cadrul acestui contract, Intrarom a cooperat cu cu doi subcontractori: ADD Grup Moldova și ADREM Invest.

Ca rezultat, noul sistem de măsurare inteligentă a energiei va furniza mai multe informații decât un contor convențional, asigurând o comunicație bidirecțională între contorul electronic inteligent și subsistemul de gestionare a datelor măsurate. Prin intermediul sistemului, se va asigura citirea, conectarea și deconectarea la distanță a contoarelor, sporindu-se astfel confortul utilizatorului final.

Proiectul intitulat ”Sistem de măsurare și transmitere a datelor de la contoare, format din contoare inteligente monofazate sau trifazate și concentratoare de date“ este al doilea proiect pe care ADD Grup și Intrarom îl implementează la DEO. Primul a fost desfășurat în 2017 și a servit drept ‘’proof of concept’’ pentru DEO pentru a înțelege tehnologia și a alege direcția corectă în strategia de contorizare inteligentă. Rezultatele proiectului reprezintă o dovadă excelentă a faptului că deciziile au fost corecte și bine gândite.

Georgios Roussos, Director General Intrarom: “Suntem încântați de încrederea acordată de către CEZ România de a alege, dezvoltă și implementa o soluție pilot de contorizare inteligentă furnizată de Intrarom, în linie cu strategia să de dezvoltare adoptând tehnologiile cele mai avansate pentru rețelele electrice. Proiectul a fost realizat cu succes, demonstrând capacitatea echipei Intrarom de a implementa proiecte smart dedicate companiilor din industria energiei și utilităților, o ramură de importantă critică a  economiei românești, aflată în plină modernizare și expansiune, ajutându-i astfel să se diferențieze pe nouă piață liberalizată a energiei.”         

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/09/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (30/09/2020)

Decizie ASF nr. 1168/30.09.2020

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (30/09/2020)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social subscris

ROMCARBON SA (ROCE) (30/09/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014