Update articol:

Intrat pe piață la începutul pandemiei, OBSIDIAN Broker mizează pe asigurările corporate de nișă

Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare a intrat pe piața locală de asigurari la începutul acestui an, mizând pe asigurările corporate de nișă. Astfel focusul principal a fost pe riscurile financiare, linia de afaceri preponderentă fiind cea a asigurărilor de garanții. Achiziționând portofoliul de clienți corporate al Zurich Broker printr-o tranzacție finalizată în luna martie, volumul total de polițe de garanții intermediate de catre Obsidian Broker  în prezent reprezintă peste 75% din total.

Obsidian Broker și-a început practic activitatea la finele primului trimestru, după primirea autorizației de funcționare în 30 decembrie 2019 și semnarea contractelor de intermediere cu asiguratorii în primele luni ale anului. Începerea activității s-a făcut în condiții vitrege, de “furtună pandemică”, ceea ce nu ne-a avantajat deloc. Totuși, decizia de preluare a unui portofoliu de clienți corporate al unui broker specializat în asigurările de garanții a constituit un avantaj în acest context și ne-a oferit o bună platformă de lansare – declară Valentin Țucă, CEO Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare.

Apariția peste noapte a unei crize majore a crescut brusc nivelul de conștientizare a expunerii la riscuri, mai ales în zona B2B. Pe de altă parte, a facut mai evidentă nevoia de a avea alături un consultant în materie de riscuri și asigurări – de exemplu pentru a ințelege mai bine în ce condiții funcționează o asigurare de întrerupere a afacerii sau de ce riscurile pandemice sunt excluse de regulă din asigurările medicale de călătorie – și a deschis noi oportunități pentru jucătorii în domeniu.

Alături de asigurările de garanții, Obsidian Broker are în vedere extinderea ariei de consultanță de risc, asistență și intermediere de asigurări pentru clienți corporate și pentru alte categorii de riscuri și asigurări, care au devenit critice în contextul pandemiei, precum asigurarea riscului de neplată sau asigurările private de sănătate, dar nu numai.

2020 este un an atipic, de aceea și abordarea noastră asupra pieței locale este atipică, bazându-ne preponderent pe asigurări de nișă. Portofoliul preluat, ce cuprinde câteva sute de clienți, asigură o bază bună de pornire și o platformă utilă pentru dezvoltarea operațiunilor  Obsidian pe piața locală, pe termen mediu și lung. Cel mai probabil asigurările de garanții, în special cele pentru proiecte de infrastructură, vor păstra un impact major în cifrele acestui an, dar potențialul de extindere a serviciilor oferite fiecărui client este foarte mare, mai ales pentru produse inovative. Aceasta criză accelerează trecerea spre viitor și ne învață arta de a face imposibilul posibil, stimulandu-ne din plin spiritul creativ de a veni către clienti cu soluții cat mai adecvate nevoilor lor – adaugă Valentin Țucă.

Potențial pe zona digitală

Deși dezvoltarea activității de consultanță de risc si brokeraj de asigurări,  mai ales pentru o operațiune nouă în piață, este dependentă de întâlniri față în față și networking, abordarea agilă a Obsidian Broker a permis adaptarea rapidă la circumstanțele speciale create de restricțiile de distanțare socială impuse. Pe de altă parte, efectele negative ale crizei asupra economiei și previziunile pesimiste pentru perioada următoare induc consecințe negative și asupra dezvoltării industriei de asigurări în general, chiar dacă cifrele primului trimestru nu au reflectat astfel de indicii. Cu toate astea, rolul brokerilor de asigurări crește în importanță, dar este esențial ca aceștia să își adapteze cat mai rapid modelul operațional.

În pas cu noile circumstanțe, Obsidian Broker a inițiat un proiect de dezvoltare a vânzarilor și atragere de noi clienți printr-un parteneriat pe zona digitală, astfel încât să ofere soluții de asigurare cât mai simple și la îndemâna agenților economici vizați.

Potențialul de dezvoltare a digitalizării în industria de asigurări este foarte mare. Insurtech-urile sunt populare dinainte de pandemie, iar contextul distanțării sociale a accelerat acest proces. De aceea, avem în vedere dezvoltarea de proiecte pe zona digitală, iar până la finalul anului intenționăm să lansăm un prim parteneriat –spune Valentin Țucă.

În prezent echipa Obisidan Broker cuprinde 13 specialiști în asigurări corporate, atât brokeri cu experiență, cât și o echipă de suport  operațional. Compania are în continuare poziții deschise pentru brokeri juniori și seniori cu specializari pe anumite categorii de riscuri și asigurări sau cu profil de lideri în dezvoltarea afacerilor și vânzări.

BVBStiri BVB

UAMT S.A. (UAM) (30/10/2020)

Raport semestrial consolidat S1 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (30/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.10.2020

ALRO S.A. (ALR) (30/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017