Update articol:

Invazia Rusiei în Ucraina: Contractele futures pe acțiunile americane au scăzut brusc, iar preţurile petrolului au explodat

Contractele futures pe acțiunile americane au scăzut brusc miercuri seară, când Rusia a lansat un atac asupra Ucrainei, potrivit CNBC.

Contractele futures Dow au scăzut cu 667 de puncte, sau 2,01%, în timp ce contractele futures legate de S&P 500 au scăzut cu 2,1%. Contractele futures Nasdaq 100 au scăzut cu 2,6%.

Între timp, prețurile petrolului au explodat, contractele futures West Texas Intermediate tranzacționându-se cu 2,9% mai sus, la 94,79 dolari pe baril. Indicele de referință global Brent a crescut cu 2,8% la 99,50 USD pe baril și a atins pentru scurt timp pragul de 100 USD.

Aceste mișcări au venit în timp ce președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova lansează o acțiune militară în Ucraina. La scurt timp după acest anunț, NBC News a raportat că la Kiev s-au auzit explozii.

Președintele Joe Biden a condamnat atacul, spunând într-o declarație că „lumea trage Rusia la răspundere”.

„Numai Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce acest atac, iar Statele Unite, aliații și partenerii săi vor răspunde într-un mod unit și decisiv”, a spus Biden.

 

Presa ucraineană şi CNN raportează explozii în mai multe oraşe, printre care Kiev, Kramatorsk, Mariupol și Odesa

Vestea a venit după o altă sesiune de piață dezastruoasă pe Wall Street, în timp ce traderii se confruntau cu conflictul în curs de desfășurare între Rusia și Ucraina.

În sesiunea obișnuită de tranzacționare, Dow-ul a scăzut cu aproximativ 464 de puncte, sau 1,3%. S&P 500 a scăzut cu 1,8%, mergând mai adânc în corecție și încheind ziua cu aproximativ 12% față de închiderea record din 3 ianuarie. Nasdaq Composite, bogat în companii de tehnologie, a pierdut 2,6%.