Update articol:
CNCIR aniversează 11 ani de funcționare, în care a fost, constant, lider de piață

Ioana Timofte: “Este o realizare care aparține profesioniștilor CNCIR, cărora le mulțumesc pentru dedicare și profesionalism”

Ioana Timofte, Director General CNCIR Ioana Timofte, Director General CNCIR

Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune aniversează, astăzi, 11 ani de funcționare. CNCIR S.A. este unul dintre liderii pieței serviciilor de certificare, testare, inspecții și instruire din România, fiind o companie cu capital integral de stat ce funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei, asigurând funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil, potrivit unui comunicat de presă.

Cu acest prilej, Directorul General al CNCIR, Ioana Timofte, a declarat: “CNCIR acordă sprijin operatorilor economici din toate domeniile de activitate în ceea ce privește reducerea riscurilor, îmbunătățirea eficienței și creșterea performanțelor instalațiilor și echipamentelor din domeniul său de activitate. Activitățile desfășurate sunt recunoscute și dezvoltate prin numeroasele certificări și acreditări deținute de companie, care oferă clienților noștri beneficiile și garanția unor servicii de înaltă calitate. Urmărim excelența în activitate prin performanță, eficacitate și eficiență. Suntem un promotor al parteneriatelor pe termen lung și ne dorim să menținem încrederea câștigată și standardele de profesionalism impuse.

De 11 ani suntem lideri de piață, am crescut constant și vom continua să creștem. Acest lucru nu se putea întâmpla fără profesionalismul și dedicarea angajaților CNCIR, de care sunt deosebit de mândră și cărora le mulțumesc în această zi specială pentru companie. Sutem compania care are un procent foarte mare de angajați cu studii superioare, aproape 87%, și suntem compania care a reușit să mențină și o pondere crescută a cotei de gen – peste 35% din angații noștri sunt femei. Sunt mândră de fiecare dintre colegii mei, le urez sănătate și le mulțumesc pentru sacrificiile personale pe care le-au făcut pentru a se asigura că activitățile operatorilor economici care ne sunt parteneri se desfășoară în condiții de siguranță. Avem o misiune importantă în ecosistemul economic și zi de zi ne îndeplinim cu succes această misiune”.

Informații despre companie:

Compania are în structură 8 sucursale regionale care au în subordine 17 puncte de lucru, distribuite în mod echilibrat pe întreg teritoriul ţării și peste 200 de specialişti cu o vastă experienţă în domeniul instalaţiilor de ridicat și al instalaţiilor mecanice sub presiune.

Printre direcțiile companiei aflate într-o continuă creștere se află și lucrările executate de Laboratorul de Încercări Distructive și Nedistructive (LIDN) al CNCIR S.A., începând cu anul 2020, execută examinarea magneto-inductivă MRT, pe piața concurentială, având în dotare echipamente și accesorii pentru examinarea instalațiilor de transport pe cablu pentru persoane, tip telescaun, teleschi, telegondolă, cât și la instalații industriale tip cablu funicular, cablu cabină de extracție, etc. Această activitate este în continuă creștere, CNCIR câștigând o cotă de piață de până la 60% la nivelul anului 2021. În acest an, LIDN a adăugat în dotarea sa echipamente pentru încercări mecanice și tehnologice care pot satisface toate cerințele apărute în activitatea VTU IE (expertize), domeniu în care CNCIR deține toate autorizatiile ISCIR.

În plus, CNCIR deține o experiență importantă și ca furnizor de formare profesională. Identificarea corectă a nevoii de formare continuă a adulților pe  o piață a muncii dinamică și exigentă și interesul pentru îmbunătățirea permanentă a calității serviciilor prestate au condus, și în acest an, la atingerea obiectivului CNCIR de a dezvolta constant portofoliul serviciilor sale. Astfel, CNCIR  SA a adăugat în  portofoliul serviciilor de formare profesională prestate 7 noi programe de formare de instruire care se adresează personalului tehnic de specialitate înalt calificat, responsabil cu prestarea activităților autorizate de ISCIR la instalațile sub presiune și de ridicat.

CNCIR este singura companie din România membru al TIC Council (Testing, Inspection and Certification Council), organizație internațională cu peste 90 de membri, al cărui obiectiv este să inspire încredere la nivel mondial ca voce a industriei independente de testare, inspecție și certificare.

Cu o tradiţie în România de peste un deceniu, CNCIR S.A. este partenerul de încredere care dorește să ofere în continuare clienților funcționarea în deplină siguranță a instalațiilor/ echipamentelor sub presiune, a instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil. Performanţa acestei activităţi strategice pentru economia națională a crescut an de an prin muncă, seriozitate, dezvoltarea de noi linii de business și profesionalismul conducerii și angajaților.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/03/2023)

SNN anunta semnarea unui MoU cu ENEC

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (20/03/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (20/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13.03.2023-17.03.2023

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (20/03/2023)

Litigiu privind Hotararea AGEA 4/21.03.2022

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (20/03/2023)

Autorizare modificare in conducerea executiva a SAI Muntenia Invest