Update articol:

Iohannis: Ne aşteptăm ca prima tranşă de vaccin să ajungă în primul trimestru al anului viitor

Klaus Iohannis: Sursa foto: presidency.ro

România se aşteaptă să primească prima tranşă de vaccin anti-COVID în primul trimestru al anului viitor, a anunţat acum câteva minute preşedintele Klaus Iohannis, arătând că primii care vor beneficia de vaccinare vor fi cei din sistemul medical şi persoanele de risc, urmând ca vaccinarea întregii populaţii să înceapă cel mai devreme în primăvară.

“Ne aşteptăm ca prima tranşă să ajungă în primul trimestru al anului viitor”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că primii care vor fi vaccinaţi vor fi cei din sistemul medical şi persoanele din grupele de risc. “Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară”, a arătat Iohannis.

”Situația epidemiologică din Europa se degradează rapid, iar populația este expusă unui risc major de infectare. Ne punem, cu toții, mari speranțe, în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, vaccin sigur și eficient, iar eforturile confirmă dorința de a avea acest vaccin. România este parte a acordurilor încheiate de Comisia Europeană, urmând ca țării noastre să îi revină peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii ridicate, vaccinul va ajunge în mod etapizat. Ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă în primul trimestru al anului viitor, a precizat Klaus Iohannis.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014