Update articol:

Iulian Bulai: Propunerea lui Rareş Bogdan de a comasa Ministerul Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne vrea să-l mulțumească pe ministrul Lucian Bode

Propunerea lui Rareş Bogdan de a comasa Ministerul Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne nu a fost făcută de dragul reformei, ci ca să mulțumească un coleg liberal care e nemulțumit de fișa postului – ministrul Lucian Bode, a declarat deputatul USR-PLUS Iulian Bulai

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a spus că poate ar trebui făcut un minister al Transporturilor Interne, ”adică un minister al Transporturilor şi al Afacerilor Interne împreună”, care să fie condus de către actualul ministru de Interne Lucian Bode, fost deţinător al portofoliului Transporturilor.  Potrivit lui Rareş Bogdan, Lucian Bode a făcut “lucruri grozave” la Ministerul Transporturilor: “Cât a condus ministerul au rămas nişte proiecte grozave pe care se construieşte acum dezvoltarea României”.

În replică,  Iulian Bulai a scris: “Citesc propunerile de reformă ale unui coleg din coaliția de guvernare: comasarea Ministerului Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne. Nu de dragul reformei, ci ca să mulțumească un coleg liberal care e nemulțumit de fișa postului: ministrul Lucian Bode.

Nu comentez propunerea de mai sus, doar spun așa: e nevoie de reformă, de o reformă puternică. Nu pentru a mulțumi mai mulți politicieni căzuți printre scaune la împărțirea portofoliilor, ci pentru că țara are nevoie de reforme, are nevoie de a regândi fundamental instituțiile centrale, pentru a corespunde cerințelor actuale.

Propun așadar:
– comasarea Ministerului Afacerilor Interne cu ministerul care se ocupă și de administrația publică locală (acum Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației). Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică. Atribuțiile MAI pot fi preluate de ministerul care deține portofoliile administrației publice și funcționarilor publici.
– comasarea Ministerului Cercetării cu cel al Educației. Cele două domenii sunt interdependente. Este cel mai firesc lucru să conectăm deciziile pe cele două domenii. Și să avem un singur minister.
– comasarea Ministerului Energiei cu cel al Economiei. Așa cum de fapt a fost și anul trecut sub guvernul Orban. Domenii interconectate în mod natural.
Vrea Rares Bogdan reforme pe bune?
Îl invit la dezbatere pe propunerile de comasare de mai sus”.

 

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)