Update articol:

Bode: 43 de centre de vaccinare anti-COVID-19 vor fi înfiinţate prin reţeaua medicală a MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, marţi, că pentru susţinerea activităţilor aferente campaniei de vaccinare, prin reţeaua medicală a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se vor înfiinţa 43 de centre de vaccinare anti-COVID-19, care vor fi utilizate în toate cele trei etape.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat, marţi, alături de premierul Florin Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi dr. Valeriu Gheorghiţă – coordonatorul Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, la o şedinţă de lucru cu prefecţii, în sistem videoconferinţă, privind măsurile dispuse în cadrul campaniei naţionale de vaccinare, informează un comunicat al MAI.

În cadrul întâlnirii, a fost prezentat stadiul realizării acţiunilor circumscrise campaniei de vaccinare la nivel naţional şi au fost dezbătute principalele repere ale perioadei următoare, pentru fiecare etapă de vaccinare în parte.

Totodată, a fost subliniată importanţa constituirii cât mai rapide a centrelor de vaccinare de la nivelul judeţelor şi instruirii corespunzătoare a personalului aferent, o importanţă deosebită fiind acordată implicării tuturor structurilor cu atribuţii în domeniu, astfel încât programul de vaccinare a populaţiei să se desfăşoare fără probleme şi conform graficelor stabilite.

“Adresez rugămintea de implicare a factorilor decizionali, atât de la nivel central, cât şi din teritoriu, pentru prevenirea oricărei situaţii de risc cu impact în planul bunei desfăşurări a campaniei de vaccinare”, le-a transmis Lucian Bode prefecţilor, subliniind necesitatea menţinerii unui nivel optim al cooperării cu toate instituţiile implicate, în special cu direcţiile de sănătate publică, unităţile spitaliceşti şi cele ale Ministerului Apărării Naţionale în vederea cunoaşterii evoluţiilor înregistrate şi prevenirii şi gestionării oricăror situaţii de risc pe timpul activităţii de transport, distribuire, stocare şi vaccinare, arată sursa citată.

Ministrul de Interne a amintit, de asemenea, faptul că, la nivelul MAI, a fost stabilit cadrul necesar organizării misiunilor din competenţă contextualizat campaniei de vaccinare, care vizează cele două componente majore, componenta de situaţii de urgenţă, respectiv cea de ordine şi siguranţă publică.

Bode a ţinut să facă unele clarificări privind drepturile personalului instituţiei, precizând că “la nivelul MAI nu a fost susţinută, nu este în elaborare şi nu se intenţionează promovarea ori susţinerea vreunui demers legislativ prin care să fie modificate condiţiile privind accesarea drepturilor de pensie ale categoriilor profesionale de la nivelul instituţiei ori cuantumul acestor drepturi”.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/02/2023)

Raport auditor tranzactii parti afiliate an 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)