Update articol:

Iulian Iancu: “Este onorantă nominalizarea mea, de către colegii din PSD, pentru o funcție de conducere în ANRE. Reglementatorul are o serie de misiuni dificile în perioada ce urmează”

Iulian Iancu

Iulian Iancu a fost nominalizat de PSD pentru o funcție de conducere în ANRE, în locul lui Alexandru Stănescu. Acesta și-a depus candidatura azi la Biroul Permanent. Urmează să primească girul Parlamentului pentru această funcție.

Iulian Iancu ne-a declarat: “Este onorantă nominalizarea mea, de către colegii din PSD, pentru o funcție de conducere în ANRE. Reglementatorul are o serie de misiuni dificile în perioada ce urmează. Tot ce îmi doresc este să contribui cu toata priceperea în primul rând la securitatea energetică a României și totodată la relansarea programului de independență energetică a țării .

Iulian Iancu și Eugen Nicolicea, propuși de PSD pentru funcția de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, în locul lui Alexandru Stănescu (Articol actualizat)

 

Nu vreau să discut despre experiența mea în domeniu, prefer să arăt ce pot să fac în această funcție, prin fapte.

Totuși, profit de ocazie pentru a face un apel serios și ferm la responsabilitate din partea tuturor celor care vor aborda, inevitabil, subiectul numirii mele în ANRE.

Traversăm un context extrem de complicat, în care agresiunea total neprovocată a Rusiei asupra unui stat suveran se transformă într-o tragedie. Războiul lasă loc unui teren fertil pentru dezinformări și manipulări, inclusiv în România. Din păcate, suntem și într-un război al energiei, iar prețurile la energie au ajuns la un nivel fără precedent – fapt care ne obligă la solidaritate și la unirea tuturor românilor pentru a putea oferi soluții și a depăși această provocare.

În acest context, fac un apel la comunicare informată și responsabilă mai ales din partea unora care s-au obișnuit să mă plaseze în sfera de influență a unei cunoscute companii rusești. Este cea mai mare minciună legată de numele meu, într-o carieră care depășește deja 35 de ani. De altfel, verificarea dosarului meu profesional în această perioadă a demonstrat că nu este nicio urmă de adevăr în aceste alegații.
Nu pot decât să regret că nu am dat atenție și nu am reacționat mai ferm atunci când această minciună a fost aruncată interesat prima oară pe piață, dar niciodată nu e prea târziu pentru adevăr.

Din păcate am fost obligat să demonstrez acest neadevăr printr-o decizie a instanțelor judecătorești. Odată demonstrat prin instanță, eu am considerat subiectul închis”.

Iulian Iancu este un expert binecunoscut în domeniul energiei. Din 2004 până în 2020 a ocupat funcția de deputat, fiind președinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților. În prezent, Iulian Iancu este președintele CNR-CME Consiliul Mondial al Energiei, fiind reales în cursul lunii februarie pentru un mandat de încă trei ani.

În anul 2019, Tribunalul Bucureşti a decis ca preşedintele PNL Ludovic Orban să-i achite deputatului PSD Iulian Iancu 20.000 de lei.

Deputatul PSD Iulian Iancu l-a dat în judecată la Tribunalul București pe fostul președinte PNL, Ludovic Orban după ce liderul liberalilor l-a acuzat pe parlamentarul social-democrat că ar reprezenta interesele Rusiei și ale  companiei Gazprom în România.

La acea vreme, Iulian Iancu ne-a declarat: “După ani de zile în care această minciună a circulat în spațiul public, m-am hotărât în sfârșit să reacționez și să demonstrez în instanță lipsa de adevăr a acestor acuzații. Această hotărâre a instanței arată lipsa de responsabilitate a unor oameni politici care rostogolesc știri false și neadevăruri în spațiul public pentru a câștiga capital politic sau alte avantaje. Sper ca această demonstrație fiind făcută să-i descurajeze pe cei care aleg această cale a minciunii în viața publică.”

 

Pe 10 noiembrie 2017, Iulian Iancu anunța pe pagina sa de Facebook că-l va acţiona în judecată pe liderul PNL, Ludovic Orban, după ce acesta l-a acuzat că face jocurile companiei ruseşti Gazprom în Parlamentul României:
„Observ fără surprindere că, odată cu demersurile Comisiei de Anchetă ANRE al cărei preşedinte sunt, au pornit şi atacurile la adresa mea. Dacă în campania electorală pentru preşedinţia PNL am înţeles să trec cu vederea afirmaţiile d-lui Ludovic Orban, în contextul actual conotaţia acestei minciuni sfruntate este deosebit de gravă. Ea este menită să pună sub semnul întrebării concluziile Comisiei de Anchetă care se conturează deja ca fiind deosebit de grave la adresa unor mari operatori din domeniul energetic, în special din domeniul gazelor naturale. Ca atare, aşa cum am anunţat de la primele atacuri după începerea mandatului meu de preşedinte al Comisiei de Anchetă, îl voi acţiona în judecată pe dl. Ludovic Orban şi îi voi cere să demonstreze public veridicitatea afirmaţiilor sale. În caz contrar, voi considera aceste noi afirmaţii ca parte a unui atac direct interesat şi coordonat în vederea discreditării mele ca demnitar şi ca persoană publică şi de compromitere a întregii mele activităţi desfăşurată DOAR în slujba României şi le voi declina Parchetului General”.

 

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER