Update articol:

Iulian Iancu – validat de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE

Fostul deputat Iulian Iancu a fost validat, miercuri, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE. Au fost 27 de voturi în favoarea candidaturii lui Iulian Iancu, propus de PSD pentru această funcţie. S-au înregistrat 6 voturi “împotrivă”.

Candidatura lui Iulian Iancu urmează să fie supusă votului plenului reunit al Parlamentului. Sursele noastre ne-au spus că votul ar trebui să fie tot astăzi. 

Comisiile de specialitate au respins celelalte candidaturi depuse pentru această funcţie. Astfel, Florin Munteanu, propus de USR, a obţinut 28 voturi “împotrivă” şi 6 voturi “pentru”, Scarlat Iriza – 27 de voturi “împotrivă” şi 6 abţineri şi Florin Victorel Rădoi – 28 voturi “împotrivă” şi 10 abţineri.

În 3 mai, Parlamentul a decis vacantarea unui post de membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, după demisia lui Alexandru Stănescu.

În 3 martie, Stănescu a anunţat că demisionează, pe motiv că vrea să se dedice unor proiecte care îi solicită “întreaga” implicare. Ulterior, în 16 martie, Curtea Constituţională a României a decis, după ce fusese sesizată de USR, că a fost neconstituţională numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE.

Acum câteva luni, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat public că a cerut verificarea de către serviciile de informaţii a lui Iulian Iancu, pentru a vedea dacă sunt probleme care pot afecta siguranța națională. Georgian Pop, fostul său coleg de partid și fost șef al Comisiei de Control al activității SRI, afirma în 2008, potrivit Wikileaks, că Iulian Iancu este „cumpărat de Gazprom”, dar afirmația nu a fost niciodată probată în public. Potrivit surselor noastre, avizul serviciilor în cazul lui Iulian Iancu a fost pozitiv.

 

Iulian Iancu, propunerea PSD pentru funcția de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, în locul lui Alexandru Stănescu (Antena 3)

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/08/2022)

Convocare AGEA - 12 Oct 2022 - Actualizare act constitutiv

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014