Update articol:

Ciolacu: Am cerut verificări pentru Iulian Iancu, înainte de a fi numit la ANRE; Iulian Iancu a câștigat procesul cu Ludovic Orban, care l-a acuzat că ar reprezenta interesele Rusiei și ale  companiei Gazprom în România

Marcel Ciolacu Foto Facebook
  • Iancu: “Din păcate am fost obligat să demonstrez acest neadevăr printr-o decizie a instanțelor judecătorești. Odată demonstrat prin instanță, eu am considerat subiectul închis”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că nu există o decizie în partid, dar se discută pe această temă, cu privire la susţinerea lui Iulian Iancu pentru funcţia de membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în locul lui Alexandru Stănescu, menţionând că a cerut o verificare a acestuia, prin Secretariatul General al Guvernului, aşa cum se procedează “cu toate propunerile politice”.

“Este o discuţie avută în interiorul partidului, în acest moment nu există o decizie. Pentru toate propunerile politice din cadrul Guvernului sau din cadrul Parlamentului, am cerut prin Secretariatul General al Guvernului o astfel de verificare, mi se pare de bun simţ”, a precizat Ciolacu, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Se pare că Marcel Ciolacu a solicitat și serviciilor secrete un punct de vedere privind numirea lui Iulian Iancu în conducerea ANRE, susţin surse din conducerea partidului pentru News.ro. “Nu poţi să negi că Iulian Iancu e unul dintre cei mai buni specialişti în domeniul energiei. Însă are această problemă de imagine, e adevărat. Însă noi nu ne luăm după bârfe. Să spună serviciile dacă e o vulnerabilitate pentru securitate naţională a României. Dacă nu e, atunci PSD îl va susţine pentru funcţia de la ANRE”, susţin sursele citate.

Conform procedurilor, Iulian Iancu urmează să fie audiat de comisiile de specialitate din Parlament, apoi să fie votat de plen pentru a-şi ocupa locul în conducerea ANRE, după demisia lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD Paul Stănescu.

Săptămâna trecută, Iulian Iancu a respins acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu Rusia. Acesta ne-a declarat: ”Profit de ocazie pentru a face un apel serios și ferm la responsabilitate din partea tuturor celor care vor aborda, inevitabil, subiectul numirii mele în ANRE.

Traversăm un context extrem de complicat, în care agresiunea total neprovocată a Rusiei asupra unui stat suveran se transformă într-o tragedie. Războiul lasă loc unui teren fertil pentru dezinformări și manipulări, inclusiv în România. Din păcate, suntem și într-un război al energiei, iar prețurile la energie au ajuns la un nivel fără precedent – fapt care ne obligă la solidaritate și la unirea tuturor românilor pentru a putea oferi soluții și a depăși această provocare.

În acest context, fac un apel la comunicare informată și responsabilă mai ales din partea unora care s-au obișnuit să mă plaseze în sfera de influență a unei cunoscute companii rusești. Este cea mai mare minciună legată de numele meu, într-o carieră care depășește deja 35 de ani. De altfel, verificarea dosarului meu profesional în această perioadă a demonstrat că nu este nicio urmă de adevăr în aceste alegații.

Nu pot decât să regret că nu am dat atenție și nu am reacționat mai ferm atunci când această minciună a fost aruncată interesat prima oară pe piață, dar niciodată nu e prea târziu pentru adevăr.

Din păcate am fost obligat să demonstrez acest neadevăr printr-o decizie a instanțelor judecătorești. Odată demonstrat prin instanță, eu am considerat subiectul închis”.

În anul 2019, Tribunalul Bucureşti a decis ca preşedintele PNL Ludovic Orban să-i achite deputatului PSD Iulian Iancu 20.000 de lei.

Deputatul PSD Iulian Iancu l-a dat în judecată la Tribunalul București pe fostul președinte PNL, Ludovic Orban după ce liderul liberalilor l-a acuzat pe parlamentarul social-democrat că ar reprezenta interesele Rusiei și ale  companiei Gazprom în România.

La acea vreme, Iulian Iancu ne-a declarat: “După ani de zile în care această minciună a circulat în spațiul public, m-am hotărât în sfârșit să reacționez și să demonstrez în instanță lipsa de adevăr a acestor acuzații. Această hotărâre a instanței arată lipsa de responsabilitate a unor oameni politici care rostogolesc știri false și neadevăruri în spațiul public pentru a câștiga capital politic sau alte avantaje. Sper ca această demonstrație fiind făcută să-i descurajeze pe cei care aleg această cale a minciunii în viața publică.”

Avocații lui Iancu au cerut judecătorilor să constate că afirmaţiile lui Ludovic Orban despre Iulian Iancu au avut caracter denigrator.

Pe 10 noiembrie 2017, Iulian Iancu anunța pe pagina sa de Facebook că-l va acţiona în judecată pe liderul PNL, Ludovic Orban, după ce acesta l-a acuzat că face jocurile companiei ruseşti Gazprom în Parlamentul României: „Observ fără surprindere că, odată cu demersurile Comisiei de Anchetă ANRE al cărei preşedinte sunt, au pornit şi atacurile la adresa mea. Dacă în campania electorală pentru preşedinţia PNL am înţeles să trec cu vederea afirmaţiile d-lui Ludovic Orban, în contextul actual conotaţia acestei minciuni sfruntate este deosebit de gravă. Ea este menită să pună sub semnul întrebării concluziile Comisiei de Anchetă care se conturează deja ca fiind deosebit de grave la adresa unor mari operatori din domeniul energetic, în special din domeniul gazelor naturale. Ca atare, aşa cum am anunţat de la primele atacuri după începerea mandatului meu de preşedinte al Comisiei de Anchetă, îl voi acţiona în judecată pe dl. Ludovic Orban şi îi voi cere să demonstreze public veridicitatea afirmaţiilor sale. În caz contrar, voi considera aceste noi afirmaţii ca parte a unui atac direct interesat şi coordonat în vederea discreditării mele ca demnitar şi ca persoană publică şi de compromitere a întregii mele activităţi desfăşurată DOAR în slujba României şi le voi declina Parchetului General”.

Iulian Iancu: “Este onorantă nominalizarea mea, de către colegii din PSD, pentru o funcție de conducere în ANRE. Reglementatorul are o serie de misiuni dificile în perioada ce urmează”

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022