Update articol:

Jiří Šmejc, fondatorul Emma Capital care deţine în România Premier Energy, a fost numit CEO al PPF Group, proprietarul Pro TV

Renáta Kellnerová, care deține majoritatea drepturilor de vot în compania de investiții PPF Group, fondată de soţul ei, miliardarul Petr Kellner, care a decedat anul trecut într-un accident de elicopter, a anunțat astăzi numirea lui Jiří Šmejc în funcția de CEO al grupului, din 15 iunie 2022.

Grupul ceh PPF Group operează în Europa, Asia și America de Nord și are active de peste 40 miliarde de euro. În România, PPF deţine PRO TV, după ce a cumpărat pachetul majoritar al companiei-mamă a televiziunii.

În ultimii 15 ani, Jiří Šmejc a fost unul dintre cei mai importanți antreprenori și manageri din Europa Centrală. Numele său este strâns asociat cu dezvoltarea continuă a Home Credit Group – în prezent cel mai mare creditor de finanțare de consum din lume – și cu crearea EMMA, un grup de investiții.

În România, EMMA Capital deţine Premier Energy.

Jiří Šmejc îl va înlocui pe Ladislav Bartoníček, care urmează să devină membru al noului Comitet Consultativ pentru Familia Kellner. Alți membri ai acestui consiliu consultativ sunt Jiří Šmejc și Daniel Křetínský, fondatorul Energetický a průmyslový holding (EPH).

În condițiile numirii sale în funcția de CEO, domnului Šmejc i s-au acordat opțiuni de acțiuni echivalente cu până la 10% din acțiunile Grupului PPF. Opțiunile domnului Šmejc vor fi acordate în trei ani și sunt supuse îndeplinirii obiectivelor de creștere a valorii pe termen lung a Grupului.

„Jiří și familia noastră sunt uniți printr-o prietenie de mulți ani. Din 2005 până în 2012, el a jucat un rol cheie la PPF, discutând adesea, în detaliu, despre activitățile de afaceri ale Grupului cu Petr. El a înțeles modul de gândire al lui Petr și, prin urmare, sunt foarte mulțumită că Jiří a acceptat invitația mea de a deveni directorul executiv al PPF. Îi doresc mult succes în construirea moștenirii lui Petr și în dezvoltarea în continuare a PPF”, a spus doamna Kellnerová.

Renáta Kellnerová este administratorul averii lui Petr Kellner, inclusiv PPF Group. Petr Kellner a murit tragic anul trecut într-un accident de elicopter.

„În numele tuturor din familia mea, aș dori să îi mulțumesc din toată inima lui Ladislav Bartoníček pentru tot ceea ce am realizat împreună de-a lungul anilor, mai ales anul trecut. Ladislav a făcut întotdeauna o muncă fantastică pentru PPF. Aș dori în special să-mi exprim recunoștința pentru munca sa în urma decesului soțului meu, deoarece PPF se confrunta atât cu pierderea tragică a fondatorului său, cât și cu condiții macroeconomice extrem de adverse”, a mai spus Renáta Kellnerová.

Atât Ladislav Bartoníček, cât și Jean-Pascal Duvieusart rămân acționari minoritari ai PPF Group.

Jiří Šmejc, care a deținut un pachet de 5% din PPF Group între 2005 și 2012, nu va primi un salariu pentru munca sa de CEO. Compensația sa va fi opțiunea de a cumpăra până la 10% din acțiunile Grupului, care pot fi investite în 2025, în așteptarea îndeplinirii obiectivelor de evaluare pre-acordate ale Grupului PPF.

Comentând despre revenirea sa la PPF, domnul Šmejc a spus: „Sunt extrem de recunoscător pentru oportunitatea de a conduce PPF Group. La nivel personal, consider aceasta ca o validare a prieteniei mele – care datează de mulți ani – cu familia lui Petr Kellner. Această prietenie a jucat întotdeauna un rol important în viața mea. Din punct de vedere profesional, aceasta este misiunea de top pe care și-ar putea dori orice antreprenor din Republica Cehă. PPF este unic și voi face tot posibilul pentru a continua să consolidez poziția unică a PPF.”

Pe lângă numirea noului CEO al PPF Group, doamna Kellnerová a anunțat și formarea Consiliului Consultativ al Familiei, un organism desemnat să consilieze familia Kellner în ceea ce privește dezvoltarea strategică a PPF și gestionarea fiduciară a activelor familiei. Membrii fondatori ai Consiliului consultativ pentru familie vor fi Jiří Šmejc, Ladislav Bartoníček și Daniel Křetínský. În viitor, alte persoane se pot alătura consiliului, care urmează să se întrunească regulat și care își începe activitatea cu efect imediat.

 

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (19/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (19/05/2022)

Autorizare modificari componenta CA

ELECTROARGES SA (ELGS) (19/05/2022)

Convocare AGOA - 30.06.2022

Erste Group Bank AG (EBS) (19/05/2022)

Notificare - detineri > 5%