Update articol:

New York Times: Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul Pro TV, a murit într-un accident, în Alaska

Grupul de investiţii PPF este detinut de miliardarul ceh Petr Kellner

* Potrivit publicaţiei americane, miliardarul ceh se afla printre cele 5 persoane ucise într-un acccident de elicopter lângă un ghețar din Alaska

 

Cinci oameni, inclusiv cel mai bogat om din Republica Cehă, au fost uciși sâmbătă,  elicopterul lor prăbuşindu-se lângă un ghețar din Alaska, au spus oficialii, citaţi de New York Times.

Miliardarul ceh, Petr Kellner, a cărui valoare netă a averii fost estimată de Forbes la  17,5 miliarde de dolari, se afla la bordul elicopterului Airbus AS350 B3 când aparatul s-a prăbuşit lângă ghețarul Knik, au declarat duminică oficialii resortului care au închiriat aeronava.

Se pare că Petr Kellner, în vârstă de 56 de ani, a fost ucis, alături de un alt oaspete al locaţiei montane Tordrillo, Benjamin Larochaix, tot din Republica Cehă; doi dintre ghizii locaţiei, Gregory Harms și Sean McMannany; și pilotul elicopterului, Zach Russel, au spus oficialii. Un supraviețuitor este în stare gravă, dar stabilă, conform oficialilor din Alaska, care au spus că Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi va efectua o anchetă pentru a determina ce a cauzat accidentul.

Serviciul de Intervenții de urgență a declarat că a fost anunțat sâmbătă, la ora 22, că elicopterul nu se întorsese dintr-o excursie și că resturile dintr-un accident fuseseră observate lângă ghețarul Knik.

Conform New York Timesm, accidentul este cel mai recent nefericit eveniment pentru un sport extrem cu puțină marjă de eroare care a devenit un magnet pentru cei care caută senzații tari. Zborurile către munții îndepărtați sunt cunoscute pentru riscurile pe care le implică.

Cabana montată , care oferă pachete săptămânale de 15.000 de dolari de persoană pentru cazare și charter heli-ski, și-a exprimat mâhnirea cu privire la prăbușire într-o declarație de duminică seara.

„Aceste știri sunt devastatoare pentru personalul nostru, pentru comunitatea în care operăm și pentru familiile celor decedaţi”, a anunţat cabana. „În cei 17 ani de operațiuni, aceasta este prima dată când trebuie să ne confruntăm cu un astfel de eveniment”.

O reprezentantă a cabanei, care se află în Judd Lake, Alaska, a spus că nu știe ce a cauzat prăbușirea. Oficialii au declarat că elicopterul a fost operat de Soloy Helicopters în Wasilla, care nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii. Cabana  a confirmat că a închiriat zborul.

Potrivit cabanei, domnul Kellner era un oaspete frecvent și prieten al stațiunii.

Petr  Kellner și-a făcut primii bani în anii 1990, după ce a început un fond de investiții, pe care l-a folosit pentru a cumpăra o participație de control în cea mai mare companie de asigurări din țară.

La finalul anului trecut, Comisia Europeană aprobă achiziționarea de către PPF a CME, proprietarul Pro TV.

În octombrie, a achiziționat rețeaua de televiziuni Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, pentru 1,1 miliarde de dolari, ridicând îngrijorarea în Republica Cehă că rețeaua şi-ar putea pierde independența. Dar într-o declarație publicată la acea vreme, Petr Kellner a declarat că achiziția a fost determinată de „un sentiment de responsabilitate” și a promis că rețeaua își va păstra obiectivitatea.

Compania sa de investiții, PPF Group, a donat, de asemenea, milioane de măşti și măști şi teste pentru depistarea coronavirusului pentru a ajuta Republica Cehă în pandemie, a informat presa din Cehia.

Era căsătorit şi avea patru copii, potrivit site-ului companiei sale.

Potrivit cabanei din Alaska, domnul Harms, în vârstă de 52 de ani, a fost un ghid de pionierat în comunitatea heli-schi din Alaska și și-a operat propria afacere de excursii, Third Edge Heli. Domnul McMannany, în vârstă de 38 de ani, a fost ghid de mai bine de 10 ani și a fost instructor de avalanșă.

Detaliile despre domnul Larochaix, în vârstă de 50 de ani, și domnul Russel, în vârstă de 33 de ani, pilotul, nu au fost disponibile imediat.

 

 

Didier Stoessel va prelua funcţia de CEO al CME, proprietarul Pro tv, şi va coordona activitatea din Cehia, România, Slovacia și Slovenia

 

BVBStiri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (18/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 11-15 octombrie 2021

EB TURBO SHORT 0.10/67.50/65.10 (EBWTITS22) (18/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 18 si 19 Octombrie 2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/10/2021)

Incheiere act aditional la contractul cu Arobs Transilvania Software SA

EB TURBO SHORT 0.10/67.50/65.10 (EBWTITS22) (18/10/2021)

Suspendare tranzactionare - 09:45 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera