EMMA Capital are în vedere în România posibile investiţii în internet, farma şi energie (noi capacităţi de producţie în regenerabile şi proiecte pe gaz).
2022 va fi un an dificil pentru toată lumea, vor fi mai mulţi furnizori mici de gaze care vor renunţa la business sau vor da faliment, a declarat, astăzi, Jose Garza, CEO al Premier Energy, într-o conferinţă de presă.
“2022 va fi un an dificil pentru toată lumea, va fi o continuare a 2021, vor fi furnizori mici care decid să renunţe sau vor da faliment, ceea ce este rău pentru sector, pentru competiţie”, a spus Garza. El a mai spus că există o mare volatilitate în piaţă, iar situaţia depinde foarte mult de factorii externi.
Referitor la investiţiile în hidrogen, Jose Garza a declarat: “Cea mai mare parte a reţelei noastre este pregătită să transporte hidrogen. Vom investi în continuare, astfel încât să putem distribui hidrogen cu întreaga noastră reţea. Va veni în România o jumătate de miliard de euro pentru acest domeniu, dar deocamdată lucrurile sunt abia la început, nu există încă o legislaţie şi nu vedem acest domeniu dezvoltându-se mai devreme de patru-cinci ani”.
Premier Energy a construit în jur de 200 de kilometri noi de conducte pe an şi va continua acest ritm, ceea ce va aduce circa 6.000 de noi clienţi anual, a mai spus Garza. Premier Energy gestionează o reţea de 2.500 de kilometri de conducte şi are aproximativ 100.000 de clienţi.
Marius Cazan, responsabilul cu activitatea de gaze din cadrul companiei, consideră trendul de preţ este dificil de estimat pentru anul viitor: “Este dificil de estimat cum va evolua preţul. Mulţi văd că va scădea, ceea ce cred că ar trebui să se întâmple în mod natural, pentru că un astfel de nivel de preţ nu este sustenabil, multe industrii închid producţia. Piaţa ar trebui să ajungă la un echilibru în mod natural, ne aşteptăm la asta, dar există multă incertitudine”.
Iuliana Pănescu, Head of Treasury al Premier Energy, a spus că Premier Energy vrea să valorifice şi potențialul producției de energie din surse regenerabile în România: “Vrem să ne concentrăm pe Green Deal și să încercăm să adăugăm şi o componentă de producție de energie din surse regenerabile”.
Iuliana Pănescu a mai declarat că Premier Energy este aliniată standardelor ESG (Environmental Social Governance), explicând că toate companiile EMMA Capital au adoptat politicile și practicile ESG, inclusiv în România și Republica Moldova.
Premier Energy este unul din grupurile de infrastructură energetică (distribuție și furnizare electricitate și gaze naturale) cu unul din cele mai rapide ritmuri de creștere din Europa de Sud-Est, concentrându-se pe Pactul Verde European. Premier Energy este al treilea cel mai mare distribuitor de gaze naturale și în top 5 furnizori de gaze naturale din România. Compania este și market leader pe distribuție și electricitate în Republica Moldova, fiind controlat prin vehiculul de achiziții al EMMA Capital, un fond de investiţii fondat de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, care a intrat pe piaţa din România în 2013.
Potrivit oficialilor EMMA Capital, fondul are în vedere în România posibile investiţii în internet, farma şi energie (noi capacităţi de producţie în regenerabile şi proiecte pe gaz).