Update articol:
Dosar în care sunt cercetaţi foştii procurori de la DNA Ploieşti Lucian Onea şi Mircea Negulescu

Laura Codruţa Kovesi: “Procurorul mi-a adus la cunoştinţă o învinuire că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut o trimitere în judecată”

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, astăzi,  după ce a ieşit de la audierile de la Secţia de investigare a magistraţilor, că a aflat că este învinuită într-un al doilea dosar.

“În primul dosar, despre care ştiţi deja, am fost împiedicată să dau declaraţii. (…) Am întrebat dacă pot să plec şi să aştept citaţia, mi-a zis că nu, au intrat, cred, 9 sau 10 avocaţi în birou, şi mi-a spus (procurorul – n.r.) că sunt învinuită în alt dosar. Moment în care am spus că nu am fost citată legal decât într-un singur dosar, nu am avut posibilitatea să îmi angajez un avocat. (…) Nu ştiu care este urgenţa de nu pot să fiu chemată în altă zi, a spus că nu îl interesează, că ea poate să mă citeze când doreşte. Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut o trimitere în judecată”, a afirmat Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi a explicat în detaliu în ce ar consta pretinsele vicii procedurale ale procurorilor de la Secţia de investigare a magistraţilor: “Nu am citit acuzaţia, nu am văzut ordonanţa, nu am văzut niciun fel de act. Pot doar să vă spun că am contestat această activitate. Nu am fost citată legal, nu mi s-a oferit oportunitatea de a avea un avocat. Nu mi s-au respectat absolut niciunul din drepturile pe care le am, dar asta nu este nicio problemă, oricând pot să explic ce am făcut. Nu am comis niciuna din faptele pentru care s-au formulat aceste acuzaţii. Sunt nişte fabulaţii pe care eu o să mă străduiesc să le demontez şi să le clarific cât mai repede cu putinţă. Dar ca să fac acest lucru trebuie să iau la cunoştinţă pentru ce sunt acuzată. Să ştiu în ce constau faptele, când s-au comis. Nu pot să mă apăr pe un proces verbal de aducere la cunoştinţă a calităţii de suspect”.

Potrivit unor surse judiciare, Kovesi a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la represiune nedreaptă, sub forma participaţiei improprii, şi apartenenţa la un grup infracţional organizat, într-un dosar în care sunt cercetaţi foştii procurori de la DNA Ploieşti Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Kovesi a spus că tot ceea ce i se întâmplă are legătură cu candidatura sa la funcţia de procuror-şef al Parchetului European, susţinând că i-au fost încălcate toate drepturile: “Categoric, nu este nicio coincidenţă. Este în continuare o etapă în această campanie de hărţuire care durează de doi ani”. 

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a mai spus că de doi ani este hărţuită în spaţiul public, dar şi de Inspecţia Judiciară care a verificat-o de aproape 50 de ori, ea opinând că nu este o coincidenţă chemarea sa la Parchet chiar în ziua în care în PE se desfăşurau proceduri legate de candidatura ei la funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

“Categoric nu este nicio coincidenţă. Este în continuare o etapă în această campanie de hărţuire, care durează de doi ani, care se derulează prin atacuri în spaţiul public, prin repetate acţiuni disciplinare – aţi văzut, am 47 de cercetări disciplinare, patru acţiuni care au fost şi promovate. În mod cu totul surprinzător, în alte situaţii procurorii acestei secţii nu au comunicat câte dosare au în lucru şi vizează alţi procurori. În cazul meu am aflat din spaţiul public că sunt 18 dosare, evident comunicare cu încălcarea prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat Kovesi, potrivit Agerpres.

În opinia fostei şefe a DNA, “în mod intenţionat” a fost chemată la audieri joi – ziua în care la PE se derulau activităţi privind alegerea procurorului-şef al Parchetului European. “Cred că intenţionat am fost citată în această zi, cred că intenţionat am fost împiedicată să dau declaraţie astăzi şi să lămuresc lucrurile, cred că intenţionat am fost chemată într-un dosar şi m-am trezit acolo, fără a fi citată în mod procedural şi corect, că sunt audiată într-un alt dosar”, a afirmat Laura Codruţa Kovesi.

Despre relaţia de prietenie cu Sebastian Ghiţă:   Fotografiile au fost doar de la evenimente instituționale

Laura Codruța Kovesi a mai spus, astăzi, că nu a avut o relație de prietenie cu Sebastian Ghiță, iar legat de fotografiile despre care s-a spus în mod repetat, acestea au fost doar de la evenimente instituționale.

“Câtă vreme nu am făcut niciunul dintre lucrurile de care sunt acuzată nu pot exista probe. Așa cum a fost cu acele poze. Au fost înregistrări false. Am spus de multe ori că nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă. Am revenit cu declarații în 2017. Revin și spun iar – am fost invitată la evenimente instituționale. La acele activități nu am fost singură. E posibil să apară poze și fotografii de la astfel de activități. E posibil să fi întâlnit oameni care nu aveau nicio problemă, iar ulterior să fie judecate. Acest lucru eu nu pot să îl controlez”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021