Update articol:

Liderul FDS a mulţumit Moscovei pentru că i-a salvat pe kurzii sirieni de ”flagelul” războiului

Liderul Forţelor Democratice Siriene (FDS), dominate de luptători kurzi, a mulţumit miercuri Rusiei pentru că i-a salvat poporul de ”flagelul” războiului după încheierea unui acord între Rusia şi Turcia, care a pus capăt ofensivei turce în nordul Siriei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Într-o convorbire telefonică cu ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, Mazloum Abdi a adresat mulţumiri preşedintelui Vladimir Putin şi Federaţiei Ruse pentru dorinţa lor de a dezamorsa războiul din regiunea şi de a cruţa civilii de acest flagel”, potrivit unui comunicat al FDS.

“Comandantul şef şi-a exprimat, de asemenea, rezervele cu privire la unele aspecte ale acordului, care necesită discuţii şi un dialog mai aprofundat”, se arată în comunicat.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat marţi că s-a ajuns marţi la “un acord istoric” cu privire la Siria în timpul unei întrevederi avute cu omologul său rus Vladimir Putin la Soci, în sudul Rusiei, notează AFP şi dpa.

“Astăzi, împreună cu Vladimir Putin, am încheiat un acord istoric pentru lupta împotriva terorismului, pentru integritatea teritorială şi unitatea politică a Siriei, precum şi pentru reîntoarcerea de refugiaţi” în Siria, a declarat Erdogan în timpul conferinţei de presă.

Turcia şi-a suspendat joi ofensiva în nord-estul Siriei împotriva forţelor kurde din Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în urma unui armistiţiu care expira marţi la 19:00 GMT menit să le permită acestor forţe să se retragă din zonele frontaliere.

Potrivit lui Erdogan, acordul convenit cu Putin, aliat al regimului de la Damasc, vizează în special sectoarele din nord-estul Siriei în care YPG sunt prezente, însă unde ofensiva turcă nu a ajuns înainte de a fi suspendată.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020