Update articol:
DRAGNEA ANUNŢĂ INVESTIGAŢII CARE VIZEAZĂ ANUMITE COMPANII

Liviu Dragnea: O parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România

Florin Cîţu: PSD atacă  prin trompetele sale penale capitalul privat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seară, că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România, îndemnându-şi angajaţii să iasă la protest, întrucât au anumite interese economice.

Întrebat la Antena 3 cum procedează o parte dintre multinaţionalele din România pentru “a-l demoniza”, Dragnea a răspuns: “Finanţează. (…) Finanțează «Rezist», finanţează aceste mişcări, îndeamnă propriii angajaţi să meargă la proteste, ori le dau liber în ziua aia, ori le dau de înţeles că ar fi bine să meargă la proteste. Acum e mai slabă mişcarea asta, a fost foarte tare. Acum s-au mai potolit”.

Totodată, Dragnea a susţinut, potrivit Agerpres,  că unele companii au interese economice care “lovesc interesele statului român”: “Companiile (…) au interese economice. (…) În momentul în care aceste interese economice lovesc interesele statului român, nu putem să nu intervenim. (…) Eu vreau şi nu voi înceta această luptă cât o să fiu în această poziţie şi cât o să fiu viu şi liber, şi anume ca românii să fie beneficiarii principali, beneficiarii finali ai bogăţiilor pe care le are această ţară. (…) Asta este naţionalism? Nu. Românism, poate. Dar eu cred că este o chestiune fundamentală. Orice om care are o poziţie în statul român ar trebui să gândească în acest fel şi asta deranjează, pentru că este vorba de interese de miliarde de euro”.

Totodată, el a precizat că au fost începute investigaţii care vizează anumite companii: “Nu pot să dau eu nume de companii, dar ştiu că s-au început investigaţii. (…) Se pare că şi instituţiile statului român au început să prindă cât de cât curaj. Şi în instituţii (…) mai sunt funcţionari care trag frâna, din diverse motive, ori sunt acoperiţi, ori au alte interese, ori de frică. De aia lucrurile nu merg foarte, foarte repede”.

Florin Cîțu, PNL: Stăpânii de la Est ai lui Dragnea nu mai au răbdare și îi cer să instaureze cât mai repede un regim totalitar

Parlamentarul liberal Florin Cîțu  susține pe Facebook că PSD încearcă instaurarea unui regim totalitar:

“Aveam două întrebări și astăzi avem răspunsurile.

De ce au intervenit forțele de represiune atât de agresiv la un protest pașnic și de ce atacă PSD prin trompetele sale penale capitalul privat?

Acum știm. Este foarte clar și mult mai grav decât îmi imaginăm.

1. Stăpânii de la Est ai lui Dragnea nu mai au răbdare și îi cer să instaureze cât mai repede un regim totalitar. Este clar că au nevoie de o Românie care să le răspundă la comenzi în contextul în care SUA și UK impun din ce în ce mai multe sancțiuni. Mai ales că România urmează să preia conducerea Consiliului UE.

2. Companiilor private li se pregătesc două lucruri. O mare parte vor fi suprataxate sub pretextul că “scot” profitul din țară, iar suprataxa are rolul de a “echilibra” situația. Iar celelalte vor avea o parte importantă din active naționalizate sub pretextul “siguranței naționale”. Domeniile vizate pentru naționalizare: resurse naturale și comunicații (vezi autosesizarea ASF de azi). Bineînțeles, nu vor spune nimic de contractul KazMunayGas și alte companii de la Est.

Cine ignoră mesajele trimise clar de PSD de o luna de zile, mai ales, trebuie să-și asume instaurarea unui regim totalitar în România în următoarea perioada. Iar cine ignoră să-și informeze acţionarii despre ce se întâmplă în România….

Știu că am zis că trebuie să fim realiști și vom putea să-i facem să răspundă în 2020. Acum, după ce avem toate informațiile îmi dau seama că în 2020 România s-ar putea să nu mai fie în UE iar alegerile să aibă rezulatul știut dinainte”.

Liviu Dragnea se află în război cu firmele străine încă din 2016, când PSD a câştigat alegerile. Atunci, președintele PSD spunea: “Noi trebuie să ne întrebăm de unde consumăm apă, gaze, electricitate? De la firme străine care duc profiturile în strănătate. Noi vrem să facem o Românie unde să producem local ceea ce avem nevoie”.