Update articol:

Sorin Constantinescu propune soluţii pentru o activitate profitabilă la Loteria Română, în condiţii de pandemie  

  • Loteria ar putea să folosească agenţiile mandatare pentru vânzarea de produse loteristice deşi autorităţile au suspendat activitatea jocurilor de noroc
  • Acceptarea unei soluţii de la agenții economici privaţi pentru vânzarea biletelor online în maxim 2 săptămâni
  • Sorin Constantinescu: “Ministrul Economiei, în loc să se ocupe de Loterie, se ocupă de primăriile din Severin şi le promite gaze în gospodării”   

 

Loteria Română ar putea avea o activitate profitabilă în aceste condiţii de pandemie prin acceptarea unei soluţii de la agenții economici privaţi pentru vânzarea biletelor online în maxim 2 săptămâni şi dacă firma ar anunţa că se pot vinde, legal, produse loteristice de către agenţiile mandatare, ne-a declarat Sorin Constantinescu, expert în industria jocurilor de noroc.

Potrivit lui Sorin Constantinescu, Loteria Română ar putea să folosească agenţiile mandatare din Carrefour, Imedio, benizăriile OMV Petrom, pentru a putea vinde bilete loteristice, în ciuda faptului că autorităţile au suspendat activitatea jocurilor de noroc în această perioadă, din cauza pandemiei.

Domnia sa ne-a explicat: “În unele magazine Carrefour, se vând produse loteristice, în unele -nu, depinde mult de conducerea fiecărui magazin. Cei de la Imedio au lăsat spaţiile deschise pentru vânzarea de produse loteristice, dar cei de la OMV Petrom vor hârtie scrisă de la conducerea Loteriei că este permisă vânzarea acestor produse. Problema este că, din câte am înţeles eu, managementul Loteriei nu vrea să îşi asume o astfel de răspundere.

Cheltuielile lunare ale Loteriei, în actuala situaţie, se ridică la circa 3-4 milioane de euro. În loc să stea cu mâna-ntinsă la stat, mai bine şi-ar activa toate rețelele mandatare care pot să vândă produse în spații care nu sunt considerate spații de jocuri de noroc și ar putea să își acopere măcar cheltuielile.

Dacă Loteria sau Ministerul Economiei, care are în subordine Loteria, dădeau un comunicat prin care transmiteau că legea se referă doar la spații de jocuri de noroc, probabil că toate aceste agenții mandatare se activau şi puteau să vândă bilete loteristice.

Dar Ministrul Economiei, în loc să se ocupe de Loterie, se ocupă de primăriile din Severin şi le promite gaze în gospodării”.

  • Sindicaliştii de la Loto, revoltaţi că salariaţii din agenţii sunt în şomaj tehnic şi primesc salarii mici

Sorin Constantinescu ne-a mai declarat: “Loteria Română se află într-o situaţie deosebită. După cum am văzut recent într-o scrisoare a Sindicatului Loto, salariaţii din agenţii sunt foarte revoltați pentru că au fost trimişi în şomaj multe luni în acest an cu un ajutor de şomaj destul de mic şi care nu îi ajută să îşi întreţină familiile, iar angajaţii din centrală – mulţi consilieri şi directori – au venit la serviciu şi au fost plătiţi cu salariu întreg. Zic săracii oameni: «Pentru noi e şomaj, dar pentru şefi nu e? Mulţi dintre ei stau la sediul central, nu fac mare lucru şi încasează tot salariul»”.

Sindicatul Liber ”Loto” a transmis, acum câteva zile, o scrisoare deschisă adresată primului-ministru, Camerei Deputaților și Senatului României prin care atrage atenția asupra managementului de la Loteria Română, solicitând demisia întregii echipe manageriale, potrivit radiomureş.ro.

Președintele Sindicatul Liber ”Loto”, Călin Cociș, a declarat, potrivit radiomureş.ro: Agențiile loto beneficiază de toate măsurile igienico-sanitare, inclusiv plexiglas între lucrător și participant. Membrii noștri de sindicat sunt în a patra lună de șomaj tehnic în acest an cu venituri nete de circa 1.100 de lei pe lună”.

  • Sorin Constantinescu: Nici un control pentru minori la cele peste 5.200 de Stații de Plată SelfPay prin care se vând produse loto

Recent, Loteria a anunţat că românii pot juca la loto și prin intermediul a peste 5.200 de Stații de Plată SelfPay. Potrivit Loteriei, “participarea la jocurile loteristice tradiționale Loto 6/49, Joker, Loto 5/40, Noroc, Noroc Plus și Super Noroc este posibilă și prin intermediul celor peste 5.200 de Stații de Plată SelfPay care se află în toată țara. (…) Plata biletelor pe care jucătorii le achiziționează prin intermediul Stațiilor de Plată SelfPay (unde pot fi achitate taxe şi impozite, facturi de utilităţi etc.) se face în siguranță, prețul fiind același cu cel din agențiile loto. Câștigurile pentru biletele jucate la Stațiile de Plată SelfPay se achită, ca și în cazul biletelor jucate în agențiile loto, atât prin agențiile loto proprii cât şi prin punctele de vânzare autorizate de C.N. “Loteria Română” S.A., pe baza prezentării biletului de joc câştigător”.

Sorin Constantinescu ne-a spus: ”Vânzarea de bilete loteristice prin intermediul celor 5200 de staţii de plată SelfPay are o mare problemă, din câte ştiu. Aceste staţii nu au dispozitive de protecţie a minorilor, cum ar fi scanarea cărţii de identitate sau a paşaportului, așa cum se întâmplă în alte țări. E foarte grav că minorii pot juca la loterie fără nici un control”.

  • Viitorul este jocul loteristic online

Încă de la începutul anului, Sorin Constantinescu ne-a spus că este necesară dezvoltarea Loteriei Române în mediul online, mai ales în perioada pandemiei.

Domnia sa ne-a declarat că a propus, încă din martie, de la debutul pandemiei, o soluţie pentru vânzarea biletelor online. “Suntem în luna noiembrie și se pare că nu se mişcă lucrurile prea repede în acest segment. Am văzut doar un comunicat de presă, dat în septembrie, că Loteria Română şi Autoritatea pentru Digitalizarea României au semnat contractul pentru crearea și dezvoltarea platformei informatice de comercializare a jocurilor loteristice online. Încă nu ştim când vom avea rezultate concrete”.

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) colaborează cu Loteria Română pentru crearea şi dezvoltarea unei platforme online destinate comercializării jocurilor loteristice, într-o primă fază fiind incluse Loto 6/49 şi Noroc, potrivit unui comunicat de presa din septembrie.
Potrivit unui documen parafat între cele două entităţi, implementarea jocurilor loto online se va face în patru etape.

 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (21/09/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA din data de 9/10 octombrie 2023

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (21/09/2023)

Completare Convocare AGEA 11/12.10.2023

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (21/09/2023)

Litigiu privind Hotararea AGEA 5/01.09.2023