Update articol:

Ludovic Orban: Mi se pare că Iohannis a fost înlocuit cu o sosie, a pierdut orice legătură cu realitatea; Președintele și-a dorit să fie Cîțu președinte, ca să nu fiu eu

Ludovic Orban a vorbit duminică, în emisiunea ”Culisele statului paralel” de la Realitatea TV, despre schimbarea atitudinii președintelui Klaus Iohannis odată cu alegerile interne din PNL. ”Nu pot să-l recunosc”, a spus fostul lider al PNL.

Orban a precizat că în niciuna din discuțiile avute de la începutul anului, Iohannis nu i-a dat de înțeles că ar avea altă preferință pentru șefia PNL: ”În toate discuțiile pe care le-am avut cu președintele după 1 ianuarie, niciodată nu mi-a spus că ar prefera să fie altcineva președinte la PNL. În prima faza părea că mă sprijină. Nu m-a păcălit, înțeleg lucrurile și deasupra cuvintelor, am puterea de a citi, am și spus, Cîțu nu ar fi avut curajul să candideze fără sprijinul președintelui. Nu cunoaște nici 1 la mie din membrii partidului.

Cert este că eu l-am sfătuit pe domnul președinte să schimbe tot când a ajuns președinte, să nu lucreze cu oamenii lui Băsescu, oamenii au tendința de a-l împacheta pe noul președinte. Pahontu a scăpat”.

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a mai acuzat că rezultatul pentru șefia PNL a fost dictat de președintele Klaus Iohannis: ”PreședințIi au spus în teritoriu că această poziționare a lor se datorează intervenției lui Iohannis. Sunt oameni care nu s-ar fi poziționat așa fără intervenția lui Iohannis. Mă uit la generalul Ciucă. Cu siguranță nu s-ar fi poziționat așa dacă nu Îi dădea voie președintele. Alt domn care are disciplină în sânge, domnul Bode, care nu s-ar fi poziționat pro Cîțu.
Recrutarea în echipa necâștigătoare e posibil să se fi făcut cu arcanul, nu cu consimțământul.
Vă pot spune că sunt niște poziționări pro Cîțu de la niște oameni care nu au dat niciodată două parale pe  Florin Cîțu și nu aveau cum să considere că reprezintă o soluție pentru viitorul PNL. A fost un teatru al absurdului să vezi niște oameni care susțin o soluție care pare un drum spre o fundătură. Atunci când oamenii ajung să susțină lucruri care sunt evident negative și care vor avea deznodământ negativ, stai și te întrebi cum au ajuns ei să susțină asta. De exemplu Pîrvulescu de la Teleorman, care la conferința județeană a votat moțiunea mea, după care s-a sucit. E adevărat că a fost răsplătit, deși e sub control judiciar a fost susținut în conducerea PNL”.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out