Update articol:

Orban: Mi-am cerut scuze de la foarte mulţi români că i-am convins să voteze cu Iohannis

Klaus Iohannis Sursa foto: presidency.ro

Fostul lider al PNL Ludovic Orban a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis a transmis limpede la Congresul PNL că îl sprijină pe Florin Cîţu, adăugând că el a trebuit să ceară scuze românilor pe care i-a convins să-l voteze pe Iohannis în funcţia de şef al statului.

Orban: Planificatorul acestei lovituri de partid şi uneltele jalnice şi-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL; Dacă cineva îşi închipuie că poate să-mi închidă gura după ce s-a întâmplat la Congres, nu mă cunoaşte

“Aţi văzut cu ochii dumneavoastră cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîţu – preşedintele României. Practic, toate speculaţiile care au fost pe toată perioada campaniei că preşedintele îl susţine pe Florin Cîţu, faptul că şi-a construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin pe unitate de la Preşedinţie să iasă Cîţu preşedinte, eu nu l-am crezut pentru că eu nu am asistat la nicio discuţie între preşedinte şi lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîţu. E adevărat că am avut informaţii de la toţi membrii, care îmi povesteau că fac campanie diferiţi preşedinţi. În schimb, toate lucrurile acestea s-au clarificat prin prezenţa preşedintelui la congres, în mesajul pe care l-a adresat congresului, care a fost un mesaj fără echivoc, orice om a înţeles partizanatul preşedintelui pentru Florin Cîţu”, a afirmat Orban, întrebat la o conferinţă de presă cine sunt oamenii care l-au pus pe Florin Cîţu preşedinte PNL.

Solicitat să comenteze dacă preşedintele poate fi sancţionat, Orban a răspuns: “Eu, care port o răspundere foarte mare pentru alegerea lui Klaus Ioahnnis ca şi preşedinte al României, să mă apuc acum să vorbesc despre suspendarea şi demiterea preşedintelui e un pic cam mult”.

“Pe de altă parte, pot să spun că deja mi-am cerut scuze de la foarte mulţi români care m-au abordat direct şi mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis şi a trebuit să le cer scuze. A trebuit să-mi cer scuze faţă de mulţi români care au crezut în mine şi care, practic, au votat cu Iohannis pentru că i-am convins eu, a trebuit să-mi cer scuze”, a susţinut Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă “Serviciile” au fost implicate, Orban a spus: “Am mai fost întrebat. Sigur că serviciile nu lucrează la vedere, serviciile au sisteme. Aici, în mod normal, comisia de control ar trebui să cerceteze acest subiect”.

“S-a confirmat în ultimii 30 de ani că există intervenţii ale Serviciilor în zone în care Serviciile nu ar trebui să fie prezente, în mass-media, de exemplu, în justiţie, în administraţie, în partide politice. Acest lucru nu trebuie să existe şi mă gândesc dacă nu cumva CNSAS nu ar trebui să se ocupe mai degrabă de colaboratorii Serviciilor de astăzi, nu să se ocupe de colaboratorii Securităţii”, a adăugat Orban.

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALRO S.A. (ALR) (19/07/2024)

Trading Update T2 2024

LONGSHIELD INVESTMENT GROUP S.A. (SIF4) (18/07/2024)

Inregistrare reprezentanti permanenti al Longshield Investment Group SA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/07/2024)

Neintrunire cvorum AGA O & E 18.07.2024