Update articol:

Mai mulţi directori de la Alstom şi Siemens au fost arestaţi în Italia fiind bănuiţi de corupţie

italia, lockdown de Paște Sursa Pixabay
 
Poliţia italiană a arestat 13 persoane, printre care se numără şi directorii subsidiarelor italiene ale grupurilor Alstom şi Siemens, în cadrul unei anchete cu privire la suspiciuni de corupţie în atribuirea unor contracte pentru metroul din Milano, a anunţat miercuri Parchetul din Milano, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Printre persoanele arestate se numără şi directori de la ATM, regia de transport public din Milano, şi directori de la Engineering Informatica, un furnizor italian de servicii informatice, precum şi de la trei alte companii subcontractoare.

Parchetul din Milano a precizat că sunt investigate şi companiile menţionate, în conformitate cu legislaţia italiană care face orice firmă responsabilă de infracţiunile comise de managerii săi. În cadrul anchetei, poliţia a efectuat percheziţii la domicilii şi birouri din 15 oraşe.

Un purtător de cuvânt de la Alstom a declarat că grupul francez a fost informat că o anchetă este în derulare şi cooperează cu autorităţile. La rândul său grupul german Siemens a anunţat şi el că cooperează cu autorităţile, adăugând că firma are o toleranţă zero pentru corupţie.

Procurorii din Milano susţin că persoanele arestate sunt bănuite de corupţie, manipularea ofertelor, deturnare de fonduri, abuz de putere şi fals în act publice. Se bănuieşte că în perioada cuprinsă între luna octombrie 2018 şi luna iulie 2019 au fost plătite sau promise mite în valoare de 125.000 de euro în legătură cu opt licitaţii în valoare de 150 milioane de euro.

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (17/01/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 10-14 ianuarie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/01/2022)

Declaratii reprezentanti Chimcomplex la eveniment listare Piata Reglementata

ALTUR S.A. (ALT) (17/01/2022)

Hotararea AGA O 17.01.2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/01/2022)

Transfer Chimcomplex Borzesti pe Piata Reglementata