Update articol:

Manager Magazin: ING a contactat Commerzbank cu privire la posibilă fuziune

Ralph Hamers

Grupul bancar ING Groep a abordat Commerzbank cu privire la o posibilă fuziune, a anunțat, astăzi, revista germană Manager Magazin, potrivit Reuters.

Publicaţia, citând surse anonime, a declarat că directorul general de la ING, Ralph Hamers, a contactat guvernul german, care deține o participație de 15% la creditorul german, și pe directorul executiv al Commerzbank, Martin Zielke, pentru demararea unor discuţii.

Manager Magazin precizează că Zielke a refuzat să demareze discuţii oficiale cu ING, dar contactele nu au fost complet întrerupte.

Interesul ING vine în urma negocierilor de fuziune dintre Commerzbank și Deutsche Bank. Cele trei bănci au refuzat să comenteze informaţiile. De asemenea, Guvernul german nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, arată Reuters.

Potrivit revistei germane, CEO-ul ING, Ralph Hamers, a promis  transferarea sediului central al ING la Frankfurt, în cazul unei tranzacții reuşite cu banca germană. Totodată,  Ralph Hamers ar fi spus  că, în cazul în care ING va prelua Commerzbank, vor fi pierdute mai puţine locuri de muncă decât în cazul preluării de către Deutsche Bank. 

UniCredit a declarat că ar putea explora o fuziune cu Commerzbank în cazul în care discuțiile cu Deutsche Bank eșuează, potrivit Reuters.

În prezent, primele două bănci germane, Deutsche Bank şi Commerzbank, analizează oportunitatea unei fuziuni, dar au avertizat însă că nu există nicio certitudine cu privire la finalul acestor discuţii. Dacă vor fuziona, Deutsche Bank şi Commerzbank vor da naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 de miliarde euro. Împreună entitatea ar avea o cotă de 20% din piaţă de retail banking din Germania şi un efectiv de 140.000 de angajaţi la nivel mondial. 

În schimb, sindicatele avertizează că o fuziune între Deutsche Bank şi rivala sa Commerzbank ar putea avea ca rezultat pe termen lung concedierea a 30.000 de angajaţi.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative