Update articol:

Şeful ING, Ralph Hamers, va prelua conducerea UBS

Ralph Hamers, şeful ING Groep NV Ralph Hamers, şeful ING Groep NV

Şeful ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, va prelua conducerea UBS la 1 noiembrie 2020, a confirmat miercuri Consiliul de Administraţie al băncii elveţiene, transmit DPA şi Reuters.

Ralph Hamers a fost sef al operatiunilor din Romania in perioada 1999-2002.

Ralph Hamers îl va înlocui pe Sergio Ermotti de la 1 noiembrie în funcţia de director general al UBS. Este a doua mare bancă elveţiană care înlocuieşte conducerea în februarie, după ce Credit Suisse l-a numit director general pe Thomas Gottstein, în locul lui Tidjane Thiam.

Separat, ING a anunţat că directorul său general, Ralph Hamers, va părăsi banca olandeză la 30 iunie şi a precizat că procesul de succesiune va fi realizat “când şi dacă va fi momentul potrivit”.

Hamers va începe la UBS ca membru el echipei de conducere la începutul lunii septembrie, “pentru a asigura o tranziţie unitară”, se arată în comunicatul băncii elveţiene.

Preşedintele UBS, Axel Weber, l-a abordat pe Hamers în urmă cu o lună, conform informaţiilor publicate de Financial Times, când era deja clar că nu va fi extins contractul lui Ermotti, aflat de aproape un deceniu la conducerea băncii elveţiene.

Hamers lucrează pentru grupul ING din 1991 şi conduce banca olandeză din 2013. El a readus grupul pe profit, în timp ce a a achitat ajutorul primit de la statul olandez în timpul crizei financiare globale, potrivit Agerpres.

Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. 

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (31/03/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 26.03.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (31/03/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (31/03/2020)

Informare privind transfer actiuni S.I.F. Transilvania